Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Okruh Vídeňskými Alpami

Příspěvek od mikisi , 28 duben 2015 · 2 455 Zobrazení

doporučení
Okruh Vídeňskými Alpami foto: © mountainbikeguides.com
Není potřeba být stále nahoře! Okruh Vídeňskými Alpami (Wiener Alpen-Runde) v délce 67 km vede lehce a s nadhledem od úpatí pohoří Rosaliengebirge do srdce pohoří Bucklige Welt a k horám Rax, Schneeberg a Semmering.

Absolutně tajný tip pro cykloturisty.Kdo si myslí, že projet svět Vídeňských Alp na kole musí být náročné, ten se mýlí. Okruh Vídeňskými Alpami v délce 67 km vede po snadných, přehledných a velmi půvabných cestách. Cesta: úžasný mix z říčních, lesních a vyhlídkových úseků.

Absolutně tajný tip! Hlavní etapy přitom tvoří části cyklotrasy Eurovelo 9, cyklostezek kolem řek Feistritz a Schwarza.

foto: ©audivision.at

Okruh začíná v Bad Erlachu – součásti etapy a „středu“ trasy Eurovelo 9. Tato trasa vede téměř 2.000 km z Gdaňska přes Polsko, Českou republiku, Rakousko a Slovensko až do Puly u chorvatského Jadranu. Naše pedály musí zvládnout z této trasy jen 49,5 km po Stezce termálních pramenů (Thermenradweg).

Již po pár kilometrech nás řeka Pitten dovede do „ráje výhledů“. Zde se budou přetahovat o naši pozornost hrady. A na cestu nám pokynou vrcholky Hohe Wand, Schneeberg a Rax. Trasa nás povede dále až do Aspang-Marktu, kde odbočíme směrem na cyklostezku Feistritztal-Radweg.Feistritztal-Radweg v délce 17,9 km a téměř nepřetržitě s asfaltovým povrchem vede podél říčky Feistritzbach, kolem lesů a polí až do Trattenbachu. Tato mírně zvlněná cyklostezka v idylické krajině je vhodná zejména pro rodiny s malými vodními živly, jež chtějí uhánět jako s větrem o závod.

Pojedeme do Otterthalu a zde na chvíli opustíme značené cyklostezky, abychom se dostali na spojovací cestu přes Raach do městečka Gloggnitz. Tady se potkáme s řekou Schwarza a následuje pastva pro oči a všechny naše další smysly! S požitkem si vychutnáme cyklostezku kolem řeky dlouhou 37,8 km, vedoucí průběžně po asfaltu a hlubokými borovými lesy. Lehce a uvolněně pokračujeme do Neunkirchenu, kde nás historické centrum města zve k procházce a posezení. Pak vyrazíme napříč oblastí Steinfeld zpět do Bad Erlachu.

Interaktivní mapa (http://alpregio.outd...421&tab=TourTab)
Další cyklotrasy ve Vídeňských Alpách (http://www.dolni-rak...Z_R60&id=152741)

Velká cyklomapa Dolního Rakouska – s novými trasami a tipy na výlet
Objednávka zdarma (http://www.dolni-rak...d=72384&count=1)

Informace a rezervace
office@wieneralpen.at
www.wieneralpen.at



  • 0



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama