Přejít na obsah






Fotka
* * * - - 4 hlasy

Udržování pořádku

Příspěvek od pepa.z.pocernic , v Jak to funguje, Návod 19 říjen 2013 · 1 423 Zobrazení

gc.cz moderátor návod
Tento článek bude o tom, jaké má nový systém nástroje na udržování pořádku. Někteří jste se s tím již seznámili, další to nejspíš čeká. A tak bude nejlepší vás s tím včas seznámit.

Pokud si ještě vzpomenete na předchozí systém, byly jeho nástroje poměrně omezené: Moderátor měl možnost editovat, mazat a skrývat příspěvky, přesouvat, mazat a zamykat vlákna. Admin pak mohl uživatele zabanovat a odbanovat. Pokud chtěl uživatel na něco upozornit moderátora, musel mu poslat běžnou zprávu, kopírovat odkaz a podobně. Tedy žádný přílišný komfort tam nebyl.

Co mohou moderátoři a co vás může potkat
Nový systém má nástroje trochu bohatší. Kromě moderátorských editačních funkcí známých z předchozího systému umí ještě přesouvat příspěvky a dělit vlákna.
Poměrně rozšířené však byly funkce na straně kárných opatření. Tedy kromě banu do doby, než si admin vzpomene na odbanování je možné přidělit další opatření:
  • Moderovat vložený obsah - tedy každý vložený příspěvek musí být před zobrazním schválen moderátorem
  • Omezení vkládání - uživatel nemá možnost vložipříspěvek
  • ban - uživatel je zabanován
všechna opatření je možné udělit trvale nebo dočasně. Pokud tedy někdo začne ostatní uživatele obtěžovat nějakým tapetováním, je možné mu na hodinu zamezit vkládání do vlákna, aby měl chvíli čas nad sebou přemýšlet.

Celé se to děje pomocí statusu varování. Ten můžete vidět pod svojí ikonou u každého příspěvku. To že tam vidíte jen "Status varování" nic neznamená, je to jen odkaz na další stránku s přehledem varování a má to pod ikonou každý. Takže nemusíte hned panikařit. Pokud je před textem "Status varování" vykřičník, dostali jste za příspěvek nějaké varování a pokud na status varování kliknete, uvidíte jejich přehled.

Moderátorovi zase tento odkaz slouží, aby vás varoval. Vybere důvod, napíše zdůvodnění a přidělí opatření. To může být pouze od napomenutí po jeden z dříve uvedených způsobů omezení uživatele.
Kromě toho systém umí každý typ prohřešku ohodnotit určitým počtem bodů a pak na základě získaných bodů přidělovat tresty. Takový bodový systém jako je známý řidičům. Tento však v současnosti není nastaven

Upozornění moderátora uživatelem na příspěvek
Možnost pro udržování pořádku však získali i uživatelé. V novém systému je možné příspěvek nahlásit moderátorům pomocí odkazu "Nahlásit" pod příspěvkem. Po kliknutí napíšete důvod a odešlete moderátorům. Nahlásit je možné nejen spam, jiné porušování pravidel, ale třeba i zařazení příspěvku do špatného vlákna. Moderátoři tato upozornění vidí a mohou reagovat. Nemusí tak docházet k situaci jako v předchozím fóru, kdy se méně zodpovědní uživatelé ve fóru začali okřikovat a ti zodpovědnější měli report poměrně složitý. Stačí jen kliknou na Nahlásit, napsat důvod a vyčkat reakce moderátora a je to jediný správný postup jak reagovat na příspěvek, který potřebuje nějaký zásah. Snažit se někoho okřikovat ve fóru za porušení pravidel je špatně a může být penalizováno stejně jako příspěvek, na který je takto reagováno.

  • 8



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama