Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Chystáme Stratocaching 2014

Příspěvek od mikisi , 02 září 2014 · 3 314 Zobrazení

doporučení event
Chystáme Stratocaching 2014 Minulý rok jsme byli svědky zrodu Stratocachingu - geolokační hry a experimentu v jednom. Tvůrcem celého projektu je sdružení Žádna věda. Geocaching.cz se do projektu úspěšně zapojil a podílel se na přípravě pravidel a herní části. I letos vynese největší dostupný stratosferický balón do výšky kolem 30 kilometrů speciální gondolu - Dropion, z níž palubním počítačem řízený mechanizmus uvolní 12 kapslí vybavených GPS lokátory a další radiovou technikou. Minulý rok se zapojilo do hry přes 13 000 registrovaných hráčů a i geokačeři se stali významnou součástí stratocachingové hry a posbírali spoustu zajímavých cen.



Díky geokačerské komunitě se nalezla velká část spadlých stratokeší, které cestou k zemi bohužel zamrzly a pro stratocachingové operační středisko tak byly neviditelné. Nesporné kačerské zkušenosti ovšem experimentu značně pomohli a tak zábava se víc než vydařila. Při přípravě letošního ročníku, který proběhne (pokud počasí dovolí) 25.10.2014, jsme nic nenechali náhodě. Vývoj jednotlivých součástí Dropionu probíhá již nějaký čas pod přísným dohledem největších kapacit v oboru. Spoustu nedostatků se povedlo odstranit a tak je se na co těšit. Letošní experiment ještě více rozšíříme a dokonce obohatíme o nové prvky této hry.



Komunita Geocaching.cz bude mít možnost se aktivně podílet na samotném průběhu hry. V průběhu záři budeme hledat dobrovolníky, kteří se budou podílet přímo na realizaci projektu (zájemci se můžou hlásit na e-mail mikisi@geokladno.cz) a stanou se tak součástí realizačního týmu. Geocaching.cz v rámci stratocachingové akce připravuje eventy, které proběhnou v den plánovaného startu. Jeden, podobně jako minulý rok, proběhne přímo na startovišti v Praze Libuši. Druhý event bude probíhat ve Slaném přímo v operačním středisku stratocachingového letu. Bližší informace k eventu se dozvíte z listingu, který brzy spatří světlo světa.

Fanoušci geocoinu se můžou těšit opět na originální designově zajímavý stratocoin. Loni byl stratocoin vyroben s perspexu, letos bude volba materiálu opět zajímavou součástí designové originality celého konceptu.

Stratocaching je jedinečný experiment a současně báječná zábava pro všechny - více informací (včetně technických zajímavostí) získáte přímo na webu Stratocachingu a v článcích na webu Technet.cz

  • 1



už ted se teším a budu doufat že to bude blíže abych se mohl zučastnit lovu

    • 0

A já si ještě ani nevyzvedl coin z toho minulého.

    • 0

KRÁSNÉ LOGO

    • 0
Fotka
pitneraci.cz
říj 05 2014 17:16

Dnes jsem byl na Beta testu, už se těšíme na ostrý start. 

    • 0
téma hezké, ještě prosím doladit trochu češtinu

Nesporné kačerské zkušenosti ovšem experimentu značně pomohli
> pomohly

dík
    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama