Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Najděte keš plnou geocoinu na Slow TV

Příspěvek od mikisi , 01 červenec 2015 · 5 615 Zobrazení

doporučení gc.cz geocoin
Najděte keš plnou geocoinu na Slow TV Tento příspěvek je tipem či zajímavosti na nejbližší dny prázdnin. Tvůrci Stratocachingu si připravili opět pěknou kulišárnu. Tentokrát někam v České republice schovali krabičku, ve které pro prvních 20 nálezců jsou připravené Stratocoiny (viz. Stratocoin 2014). Experiment "Krajina s pokladem" je vlastně takovou neoficiální mysterkou zveřejněnou v novém pořadu Slow TV.

Jediným vodítkem jak keš najít je kamera, která v přímém přenosu místo uložení monitoruje. Podívejte se na video na Playtvak.cz a zkuste uhádnout kde je, a udělejte si dobrodružný výlet!

Odkaz na video

Jak najít tajemnou krajinu?
Kromě živého videa zatím redakce Slow TV nedala žádnou nápovědu. Vše je tedy jen na naší znalosti české krajiny, trpělivosti a možná troše štěstí. Tvary protilehlých kopců a druh lesa a pastviny vám snad připomenou nějaké známé místo. Video je v přímém přenosu, a tak můžeme sledovat aktuální počasí. Na silničce občas projede nějaké vozidlo. Můžete také odhadnout polohu podle slunce či měsíce. Nebo snad zrovna tuto konkrétní scenérii dobře znáte, protože poblíž bydlíte?

Podle vývoje situace budou také postupně uvedeny různé nápovědy.

Sám jsem zvědavý, jak dlouho budeme čekat na první nález. :-)

  • 2



Proč je ten poslední odstavec zkopírovaný z idnes.cz?

 

http://cestovani.idn...03_po-cesku_tom

    • 0
Fotka
misa kulicka 2
čec 02 2015 16:59

Keš padla, takže gratuluji nálezci

    • 0

Proč je ten poslední odstavec zkopírovaný z idnes.cz?

 

http://cestovani.idn...03_po-cesku_tom

 

Náš příspěvek vyšel dříve než článek na idnes. Proto by se spíše nabízela otázka proč idnes ma zkopírovaný odstavec z geocaching.cz? :-)

 

Odpověď je více než logická - idnes informace čerpalo ze stejného zdroje jako my. A obdobně jako idnes, gecaching.cz mediálně spolupracuje s tvůrci projektu.

    • 0

Náš příspěvek vyšel dříve než článek na idnes. Proto by se spíše nabízela otázka proč idnes ma zkopírovaný odstavec z geocaching.cz? :-)

 

Odpověď je více než logická - idnes informace čerpalo ze stejného zdroje jako my. A obdobně jako idnes, gecaching.cz mediálně spolupracuje s tvůrci projektu.

Blog je lepší psát vlastními slovy než kopírovat cizí text bez citace. A když kopírují a necitují noviny, tak to už je krádež.

    • 0

Keš padla, takže gratuluji nálezci

Kde ta keš tedy je?

    • 0

17.44....celá rodinka a zamávala.

    • 0

To jsme byli my, celkově sedmí :) nejsme místní (znalci okolí keš prý snadno najdou, pro nás to byl skoro celodenní výlet), takže šanci má opravdu každý - stačí pár základních znalostí a trocha hledání na internetu...aspoň tak jsme krabku našli my a rodinka dopoledne před námi (ti použili ještě znalost historie) :) good luck!

 

P.S. mince je parádní, počkali jsme si na závoz nový várky. Pokud tedy dorazíte ke krabce a mince tam nebudou, zavolejte na přiložený kontakt a dostanete ji i vy (samozřejmě v případě, že splníte podmínku do dvacátého lovce)

    • 0
Fotka
Roman_Jaromer
čec 05 2015 10:16

To je myšlena ta historie co tam mají jako "on-line historie"?

Nebýt tady tyhle příspěvky, tak si myslím, že ji ještě nikdo nenašel, protože v té historii je jen to, že se tam objevila holčička, ovšem bez data. Stejně jako další příspěvky. Ovšem o tom, že někdo kešku objevil tam není ani zmínka, trochu divné.

    • 0

Nee, znalost historie ČR, resp. spíše Československa, ale určitě to neberte jako vodítko, to je prostě jeden poznatek, kterého si všimnul luštitel z té druhé rodinky a prý ho spíše utvrdil v odhadu oblasti. Nás to vůbec nenapadlo a hlavně jsme ani tu konkrétní věc nevěděli.

 

Je pravdou, že diskuse jak u samotného videa, tak i jinde trochu vázne (FB, idnes ...). Včera když jsme se bavili s jedním z realizátorů, tak byli hodně překvapeni, že jsme to našli takhle brzo a obzvlášť tím naším hardcore postupem, čekali že to bude až za čas, až nahodí nějakou nápovědu. Prvních 5 to našlo protože znají oblast. Jinak ti šestí to našli už v úterý a čekali na víkend, až budou moct přijet.

    • 0

Ještě doplním, že tam není keška v pravém slova smyslu. Je tam krabička, log book, ale keš samotnou nikdo nevytvořil, prostě je to spíš hra o ty mince. Prý možná až bude těch 20 mincí pryč, tak z toho udělají kešku aspoň jako "odměnu" pro hledače, aby mohli připsat další nález, ale v tuhle chvíli nemají žadného kačera, který by to udělal.

    • 0

Hlásim že máme popublikační FTF :) a dodnes je tam ještě pár coinů :)

    • 0

Mince rozebrany :)

    • -1
Fotka
LittleBeaver
čec 11 2015 13:48

Mince rozebrany :)

 

Tak kde to místo bylo?

    • 0

V kešce je kromě logbooku i mudlokarta, takže bych předpokládal, že to půjde ven jako mysterka. A protože není jasné, co bude v listingu, bylo by nefér prozrazovat podrobnosti.

Mimochodem, já měl kliku, protože jsem na řešení přišel v úterý, ale vyrazit jsem mohl až v pátek - a byl jsem ten 20-tý.

    • 0

Zítra se prozradí, kde se nachází neznámá krajina z videa. Chystáme pokračování hry!

(článek k publikaci v sobotu 18.7 na Cestování iDnes)

Více než dva týdny mohou lidé sledovat záběr z tajemné krajiny kdesi v Česku, kde je ukryta schránka s pokladem. Video hádanka, kterou připravila redakce pořadu Slow TV, přitáhla mnoho řešitelů záhad, geocacherů a také pár místních lidí, kteří místo objevili a v přímém přenosu si došli pro odměnu. Jak příběh skončí?

Dosud jsme prozradili, že krajina je v jihočeském kraji, jak ostatně tipovali i čtenáři v úvodním článku. Také jsme ukázali způsoby, jak se na místo pokladu dá přijít. Již tuto neděli se řešení hádanky prozradí úplně, a budete to moci sledovat v přímém přenosu

Přijďte v dnes večer na táborák!

Pokud to počasí dovolí, v sobotu 18.7. po 20. hodině si sousedé v neznámé krajině udělají v záběru kamery táborák. Zváni jsou všichni, kdo už vědí, kde se místo nachází, nebo kdo už si dříve došli pro minci,geocoin. Zúčastní se i první nálezce pokladu, majitel domunalevo v záběru videa. Tento geocacher s přezdívkou Džbánek našel schránku ještě před zahájením vysílání zcela náhodou, když obcházel pozemek kolem domu, a neváhal se zapsat do deníčku.

Pokud chcete na tento sousedský táborák „v přímém přenosu“ zavítat, přineste si své buřty a pití. Nebo se alespoň podívejte na video, kolik lidí se sešlo. Jak se bude stmívat a kamera bude postupně přecházet do nočního režimu, možná scéna nabere i lehce umělecký vzhled!

Konec záhady a budoucnost geokešky

V neděli ráno se záběr kamery trochu změní a vy uvidíte na vlastní oči, kde se krajina nachází. Hádanka bude prozrazena a vysílání tímto dospěje ke svému úplnému konci. Během pondělního rána na místě tohoto streamu na Slow TV již najdete zcela jiný program.

Vzhledem k tomu, že keška měla úspěch a vznikly kolem ní zajímavé příběhy, team Slow TV domluvil s geocacherem „Džbánkem“, že na místě vznikne trvalá keš registrovaná s řádnými souřadnicemi na serveru Geocaching.com. Schránka bude publikována do konce července a příběh videa Krajina s pokladem tak bude žít dál.

Hádanky budou pokračovat

Program Slow TV na serveru Playtvak.cz přináší mnoho jiných témat „pomalé televize“ve třech streamovacích kanálech. Další vlastivědná videohádanka s geocachingovým motivem na programu zatím není, ale už teď je jisté, že tato hra neskončí u první epizody. V průběhu roku setedy v naší rubrice Cestování s pomocí Slow TV společně podíváme do jinýchoblastí Česka a můžete se tak těšit na nové výzvy.

    • 0

Hurá, mám to! Účast na táboráku mě láká, ale 300 km je 300 km...

    • 0

Tak po prozrazení mě mrzí, že jsem to neukázal synovi. Pokud to čtu správně, byl někde v těch místech na skautském táboře před několika lety a poznat to mohl.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama