Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 14 hlasy

Proč?

Příspěvek od HaLuMa , 04 prosinec 2013 · 1 043 Zobrazení

geoget
Ono se to pořád opakuje. Každou chvíli se někdo na fóru diví, proč by měl používat Geoget? (Ale dá se to aplikovat i na jiné programy na správu kešek.) Proč? K ničemu to přeci nepotřebuje! Zkusme si připomenout, k čemu se takový program může hodit.

Proč bych si měl stahovat do počítače kešky? Vždyť jsou na internetu! Ale pak má server jednou výpadek, a v duskuzích jsou nářky: "Nemáte někdo to či ono PQ, jedu na vikend, a zrovna to nefunguje!"

Proč bych měl vyhledávat kešky v Geogetu, když je mohu najít na webu? Ne vždy to jde. Web má problém s hledání znaků s diakritikou, a navíc se hledá jen na začátku názvu keše. A co když zatoužíte hledat i v něčem jiném, než jen v názvu?

Proč bych si měl přes Geoget stahovat kešky do GPS, vždyť to jde přímo z webu! Dobrý nápad, ale jen do té doby, než zjistíte, že vám GPS někde nečekaně usekne listing, nebo že některé české znaky jsou nečitelné.

Proč bych si generoval statistiku, když už tam jednu mám? A až budete chtít něco přidat, nebo něco změnit?

Proč používat cachemapu, když je na webu? Ale pak se stokrát rozčilujete, jak to špatně funguje, nebo používate Greasemonkey, aby mapa ukazovala i jiné mapové podklady nez Google. A věci, jako waypointy, vám pro jistotu neukazuje vůbec.

Proč bych si měl do Geogetu dávat finální waypointy, když si mohu souřadnice zapsat i na web? Na to přijdete, až si budete chtít poznamenat třeba dvoje možné souřadnice finálky. Nebo když zatoužíte si poznamenat finálku třeba k Wherigo keši. A co teprve, až si budete chtít poznamenat společně s finálkou také zjištěný parkovací bod? Nebo rozdělanou multicache?

Proč bych si nahrával databázi do mobilu, když tam mám všechno online? Až budete na keškách třeba v pohraničních horách, bez signálu, bude vám internet k ničemu. Nebo až vyčerpáte datový limit, či se ocitnete v místě s drahým datovým roamingem.

Proč bych měl složitě v programu filtrovat, když si udělám PocketQuery na míru, kdy si vzpomenu? Opravdu kdykoliv? Třeba deset za den? A těch podmínek pro tvorbu PocketQuery není zase tolik.

Proč bych měl používat takový program, stačí mi Excel! Není dobrý nápad používat programy k tomu, co umí nejlépe? Obrázky také mnoho lidí needituje ve Wordu, i když to jde.

Proč bych používal tak složitý program? Jen jestli se nezdá složitý jen proto, že toho tolik umí?

Myslím, že by se našlo těch důvodů více, ale tyhle jsou asi nejčastější. Navíc, kdo by tak dlouhý blog četl? ;)
 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!

  • 13



- další důvod proč používat Geoget: do GPS nahraješ kešky s listingem i když nejsi Premium Member 

    • 0

- protoze ma GG volne prostupnou databazi, ktera je zdokumentovana. A se zakladni znalosti SQL dokazete vyfiltrovat seznamy kesi, ktere v PQ nemate sanci vyrobit. Chybejici DT81 Matrix, GC4PCQB, proste pristup do db kesi je pro me k nezaplaceni. Coz mi pripomina ze musim poslat HaLuMa nejaky baksis na vanocni darky.

- ale jen jedna vec mi chybi (nejen v GG, ale i na GC.COM), moznost stahnout si posledni PUBLIKOVANE kese, tj. poslednich x kesi co meli Publish Listing

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama