Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 3 hlasy

Honba za FTF. Má to ještě smysl?

Příspěvek od ropuška , 23 říjen 2013 · 688 Zobrazení

Každý jistě lovil FTF, někteří kačeři se zaměřují pouze na to. I my s manželem jsme to párkrát zkusili.

Pípne keš, rychle občíhneme na mapě. Super, dělí nás 15 minut k nálezu naší první FTFky. Na nic není čas, jen naskákat do auta a vyrazit. Místo dobře známe, máme okolí prochozeno křížem krážem, krabka bude naše říkám si. Už na parkovišti vidíme několik aut. Letmo obhlídnu, ještěrka nikde.
Cesta necesta, šipka nám udává směr. Funíme,ale nezpomalujeme. Konečně předběhneme kačery co mají v seznamu už spoustu FTF. Tak rychle sem dojet nemohli, leda by se teleportovali :-)
A ejhle, o kus dál vidím skupinku lidí vesele vykračující směrem k parkovišti. Projede mnou nepříjemný pocit, ale říkám si, pořád je naděje.
Po nálezu kešky už to vidím. Nejsme první ani druzí... Taková chvilka od publikace a tolik nálezců? Říkám si, jak je to možné, jak nás mohli předběhnout? V člověku to vyvolává dojem, že v tom lese snad číhají. Nedokážu si to jinak vysvětlit...
Párkrát jsme takovou hurá akci ještě zkusili. Vždy ale bez úspěchu. Pokaždé ty stejná jména, jak to ti lidi dělají ?! Teď už jen koukám do logů, kdo má to prvenství.
V poklidu zas jen vyrážíme na krabičky. Nehoníme se a užíváme si to. Není to přeci závod. A stejně vím, že FTFka v našem regionu nemají smysl.

  • 7



A ta radost, až se to jednou povede...

http://www.youtube.c...h?v=E6Apl5MA0n4

    • 0

Třeba mají echo od zakladatelů nebo jsou opravdu tak rychlí. Rozumně jde FTF získat snad jen u náročných keší nebo těch odlehlejších, kde je třeba jít několik kilometrů pěšky.

    • 0

Dovolím si k tomuto tématu odkazy na svoje články:

http://gc.i-mh.net/c...se-pokusy-o-ftf

http://gc.i-mh.net/c...na-ftf-nedosahl

http://gc.i-mh.net/c...i-motyka-spusti

 

Jenom přidám, že po čtyřech letech kešování mám stále a pořád jenom to jedno jediné FTF. Přestal jsem si s tím lámat hlavu, neb jsem dospěl k přesvědčení, že proti „profesionálním“ eftéefkařům nemám šanci.

Ale taky to nechápu. Kde ti lidi pracují, jak žijí? Ať nová keš pípne kdekoliv, vždycky se najde někdo, kdo tam bude dřív než já. I to moje jediné FTF bylo nejspíš dílem velké náhody, která se vyskytne tak maximálně jednou za deset let.

    • 0

Za FTF se nehoním, přesto jedno vlastní mám - a přišel jsem k němu jak slepé kuře k zrnu. Rostly houby, tak jsme si se ženou řekli, že na ně někam vyrazíme. Podle mapy jsme vybrali vhodný les a jen tak pro jistotu jsem se podíval, jaké máme kešky cestou. V klidu jsme jich cestou pár sebrali, tu na parkovišti, tu na hrázi rybníka.

A už jsme v lese a kousek od nás krátká multinka. Indicie zjištěny a nastalo hledání v mokrém kapradí, hint: geoobjekt - ale těch je v okolí neurekom, přesnost GPS 30m++. Nějakou náhodou jsem přece jen zakopl o ten správný a vida - tady ještě nikdo nebyl. Tak jsem zalogoval a večer už jen sledoval hořekování místních typu "Já tam nešel, on už má stejně někdo FTF".

    • 0

Mě se jich taky pár podařilo, dokonce v Praze. U některých opravdu dávají owneři echo kamarádům, často to dělají děti. Ale bylo by zajímavé, kdyby profesionální FTFkaři napsali blog, jak to dělají, že můžou téměř v kteroukoli denní i noční dobu.

    • 0

Nás nikdy FTF nějak nelákalo. Nevím, k čemu je to dobré. Přijde mi zbytečné, hnát se hned za nějakou krabičkou, aby tam byl člověk první. Radši si vždycky počkáme, až je v oblasti víc keší nebo si prostě naplánujem nějakou trasu, ať nejedem jen pro jednu keš. Jezdit pro každou keš zvlášť hned po publikování je dost neekonomické.

    • 0

FTF? To by mě mohlo abych  v noci třeba hnal 30km. jenom proto abych ji našel jak první.Co stoho má?když pominu,že je první.U takové městké,která je klasicky připevněná pod parapetem magnetem je celkem jedno ale když si dá autor práci a založí cache na zajimavém místě a odlovit ji jenom kvůli tomu abych byl první třeba v noci,tak co potom s té kešky má,když nic neuvidí - FTF?,že jsem první - ne děkuji takhle hledat nechci.

    • 0
Fotka
zvedavkanocni
říj 27 2013 20:02

Víc než rok jsem si říkala, co ti šílenci na FTF mají - dokonce se u nás vyskytuje Octávka, jejíž majitel oznamuje, že jede na FTF! - a z hecu jsem nedávno, když něco píplo a zrovna jsem si v počítači všimla ( dřív jsem notifikace ignorovala, jen jsem si přečetla, co je kde v okolí nového), své první FTF zkusila. Spíš jsem počítala, že na místě už bude pěkný event, že budu bramborová, protože jsem se vypravovala jak vrabci z Čech a kupodivu jsem se zapisovala do čistého logbooku. Druhé FTF bylo ještě veselejší - po CITO u Husinecké přehrady - netušila jsem, že jdu na FTF, prostě jsem se chtěla jen  podívat.....No a do třetice tenhle týden jsem nevěřila, že se mi FTF povede vyfouknout těm, pro které je FTF značně vážnější záležitost než pro mě. Čili výsledek testu: během necelého měsíce tři FTF bez nějaké větší snahy nebo porušování dopravních předpisů. Že bych to příště zase zkusila?

    • 0

včera jsem koukal po zahraničních keškách na od Beloruska až po Řecko a našel jsem v techto zemích plno kešek třeba založených 8.10 a nikdo tam ještě nebyl :) je pravda že tahle byla někde na hranici Albanie/Kosovo :) ale i tak se dá získat FTF :)

    • 0

Já se teda za FTF taky moc nehoním ale občas mi to nedá a přijde mi to jako dobrá sranda.

Občas ale taky člověk neuspěje, jako třeba tady: FTF Expedice Severny

    • 0

Já mám 2 FTF z Chorvatska :-). To jsme tam byli na dovolené, já jsem s kešováním vpodstatě začínala, ještě jsem byla mrzutá, že tam těch keší je kolem jen pár (to bylo 2012). A na místě pak koukám, že přibyly 2 nové. Jedna na mě počkala víc než 24 hodin, druhá dokonce 3 dny, obě tradičky.

Tady mám jen 2 STF na dvou mysterkách blízko HC, které zase nebyly tak jednoduché na luštění. A před 2 týdny 2 TTF, o to už není takový zájem, tak na mě počkaly, jedna asi 4 hodiny, druhá skoro celý den.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama