Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

T5 plenění Lince

Příspěvek od kstavk , 14 květen 2014 · 2 400 Zobrazení

Jednou takhle přemýšlíme kam vyrazit za nějakejma těma T5 kešema a najednou nám blikne v hlavě – LINEC – tam jich je přece hodně, někteří Kladeňáci tam byli loni a přivezli si spoustu T5 bodů.

Termínově se domluvíme na 3.-4.5.2014 a konečná sestava výpravy je:

Za Slánské veverky Lucky & spol. (Pavel)
Za Kyšické plchy Dave.89 (David)
Za Teplické kamzíky Fejgele55 (Tomáš)
Za Lovce pětek z Kladna Kiac (Honza)
A za Kladenské lovce pětek Kstavk (Martin)

Sraz si dáváme v pátek večer ve vesničce Bukovka, kde Martin zajistil nocleh a na roztrénování připravil odlov svých tří T5 keší poblíž.

Sobota 3.5.2014

Budíček v 6:00. Nálada není nejlepší, venku prší. Pomalu balíme a kolem 7:30 vyrážíme směr Rakousko. Cestou volá Honza, že je už na cestě za náma (ještě v pátek byl v Dánsku) – potkáváme se s ním v Jindřicháči a dál pokračujeme jen jedním autem.
Přijíždíme k první T5 keši „T5-light“ – srandička asi 4m nad zemí. Snadno jí zdoláme bez pomůcek a už jedeme dál. „T5-Drive-In“ – tady v dešti už musíme nahazovat a Honza si trochu zaleze. Další v řadě je „T5 – Für Alle“ – nalezení magnetické nanovky na pouliční lampě nám nedělá problémy a my můžeme jet dál na keš „Easy“ – fakt easy a asi 6m vysoko. Pak je na řadě „Medium“ – keš umístěná na návsi vesnice Reinprechts na stromě asi 18m vysoko. Chvíli nastřelujeme – než se Tomášovi i Davidovi porouchají praky – a pak to Honza nahodí ručně. Takže za odměnu může i lézt a při tom osvobodit zaseklou Davidovu matku. Pořád poprchává a místní obyvatelé nás sledují za okny. Odlovem téhle keše jsme akci kolem Gmündu zakončili a přesouváme se k Linci.

Přiložené obrázky

Počasí je nějaké špatné a v průsmycích občas leží ve škarpách i sníh. Sjíždíme z hor, zaparkujeme ve městě Mittertreffling a jdeme odlovit T5 keš „CCM – Sweat“ – Honzovo smycování trochu urychlíme ohnutím vedlejšího doubku na kterém je keš. Pak ještě odlovem „CCM – FreeSolo“ s terénem pouze 4,5 trochu poničíme dnešní terénní průměr. Následuje porada a je rozhodnuto odlovit co nejvíc keší tak, abychom co nejvíce eliminovali pobyt na dešti. Takže rezignujeme na 7 stromovek co jsou poblíž a jedem rovnou na „Hochwasser 2013“ – snadná T5 pod mostem a pak na poblíž se nacházející „Was „leichtes“ zum Anfang“ – ta už je relativně vysoko a nastřelujeme jí prakem. Keš ukrytou ve jmelí objevuje Tomáš nakonec níž než jsme čekali. Pak odlovíme dvě normální tradičky „Pleschinger See 2.0 a Pleschinger See“ a jedeme dál. Parkujeme u Billy a po cestě plné slimáků a šneků jdeme k železniční trati, kde je keš „T2 Remembering Walzi71 // Das Ende ist der Anfang“ – vypadá to, že se loguje do logbooku co je u paty stromu a ne do krabice co je nahoře. Nicméně k ní lezeme a přitom pod Honzovou nohou praská naprosto zdravá větev o průměru cca 15cm, těsně míjí Martinovu hlavu a se strašným žuchnutím spadne mezi Pavla a Tomáše pod stromem. No jo, osika – to je na lezení úplně pitomej strom…..

Přiložené obrázky

A jedeme do centra Lince, protože i tam jsou čtyři T5 keše. „Stealth Mode #2 – The Designcenter“ – strom, nízko, bez výbavy. Další je „Stealth Mode #4“ – u kostela, při seskoku dolů Martin našlapuje psí hovínko a nikdo mu pak „stoličku“ už nechce udělat :). Pak následuje úžasná T5 keš „Das Doppelkreuz“ – je v dutině a tak vysoko, že na ní Pavel v klidu dosáhne ze země :). Pak nás čeká trochu těžší „Stealth Mode #3 – Volksgarten“, kde musíme v parku uprostřed města vytáhnout i lano a trochu si zalézt – ale chodci nás míjí bez povšimnutí a nikoho nezajímáme.


Přiložené obrázky

Pak přejíždíme o kousek dál a lovíme „Zum kraxln gewachsen“ – David si zaleze a Honza pod stromem zašlape lano do exkrementu schovaného fikaně pod lopuchem. Botu si umeje v louži, na stejném místě zkoušíme vyprat i lano a i když to vypadá dobře, tak po něm už nikdo nechce lézt a tak po hygienickém zabalení do igelitové tašky je vyřazeno z další akce :). Kousek přejedeme a odlovení dalších dvou stromů „ P13#0666 SchuWa“ a „ P13#0333 DoWa“ nás moc nezdrží. Pak přejedeme a odlovíme takovou srandičku na kovové konstrukci „ P13#1227 Das Ding“ a jedeme k řece.
Tady se nachází série několika T5 keší ukrytých pod mosty. Stavíme co nejblíž vodě a jdeme na průzkum. Cosi se nám nezdá a za chvíli zjistíme co – zatímco u logů jsou fotky s vodou tak po pás, my naměříme hloubku přes dva metry. Takže je jasné, že broďáky máme dneska v autě naprosto zbytečně. Aspoň teda pomocí žebříku odlovíme keš „Taubenkobel“, která se vyznačuje tím, že na podpěrách mostu hnízdí velké kolonie holubů a jsou tam místa, kde by se dalo guáno pomalu průmyslově těžit ;).
Následuje žebříkový nákup T5 keše na parkovišti u IKEA – „XXS Red Chair“ a jedeme dál.

Přiložené obrázky

Na odpočívadle u dálnice je zase T5 z kategorie sranda – „High Highway“ – odlov nám tady zdrží pouze ztráta a následné úspěšné hledání Honzových smycí. Už je tma a začínáme hledat místo k přespání. Ovšem minout keš „Unter den Linden-Reloaded“ – navíc, když je to Honzova jubilejní T5 č.200 - nemůžeme a tak se dnešní účet uzavírá na 21 T5 keší a 3 obyčejné.

Hledáme místo ke spaní a za městem Stadl-Paura nalézáme parkoviště s kapličkou. Za kapličkou je plácek akorát na 3 stany. Vaříme čaj, ohříváme buřty, popíjíme pivo – vyplácaná energie se musí doplnit! V jeden okamžik kolem projíždí auto, staví, odjíždí, vrací se a zase staví. Tipujeme, že volá policii, ale nic se nestane – asi zvědavec. Kolem půlnoci jdeme spát, noc je klidná a dokonce ani neprší.

Neděle 4.5.2014

Ráno po 6:00 Martin budí ostatní, někdo leze ze spacáku hned, někdo později a Honza s Davidem nechtějí do mokrých bot vůbec – takže Martin půjčuje Honzovi broďáky a Tomáš Davidovi gumáky a tím se nám je podaří dostat do provozního stavu. Opět vaříme čaje, snídáme a balíme stany. Tato činnost zaujme okolo jedoucího automobilistu – přibrzdí a kouká, ale poté co se zpoza kapličky vynoří Honza v broďákách řidič nemešká, šlápne na plyn a ujíždí. Tomáš tvrdí, že se při tom stihnul i pokřižovat…. Mokrobotaři nakonec vlhko řeší nasazením igelitových ponožek….. Počasí je příjemné, už neprší a za mraky je cítit i sluníčko.

Přiložené obrázky

První na řadě je 7 stromovek u města Schwanenstadt – chvíli hledáme místo na parkování, protože není jasné, jestli jsou keše u vody, nebo nahoře na stráni (info pro další lovce – kromě č.37 jsou nahoře).
Začínáme u „P13#1360 P2013 Extreme Series #31“ – klasická stromovka
„P13#0487 P2013 Extreme Series #32“ – relativně nízko
„P13#0485 P2013 Extreme Series #33 „ – umístěna na větvi tak, že pod lezcem je asi 50-ti metrový kolmý sráz. Chvíli s ní Pavel bojuje, ale zvládá to…
„P13#1441 P2013 Extreme Series #34“ – nevysoká klasika
"P13#0983 P2013 Extreme Series #35“ – taky na hraně srázu
„P13#0285 P2013 Extreme Series #36“ a „ P13#1290 P2013 Extreme Series #37“ opět klasické stromovky – u čísla 36 praská Tomášovi guma od praku.


podivné piktogramy u řeky: Přiložené obrázky


Na této sérii nacházíme i historické stopy kladenských návštěv – bílými napínáčky si loni v létě vzájemně dvě skupiny označovali ty správné stromy a na některých stromech se napínáčky dodnes krásně vyjímají ;)


Přiložené obrázky

Martin mezitím doběhne pro auto a převeze ho blíž aby byla časová prodleva co nejmenší. Po zdolání všech keší vyrážíme k městu Kropfing, kde jsou další čtyři T5 keše.
Jako první zastavujeme u betonových trubek a hledáme „P13#1776 Fredl´s Yin-Yang Runde #7“ lezeme po trubkách a kolem projíždí jakýsi alegorický vůz plný krojovaných muzikantů – mávají nám a volají na nás. Jsou to veselí lidé :). Keš nemůžeme najít, ale nakonec jí Honza zahlédne a posléze i bez jakékoliv výbavy odloví.

Přiložené obrázky

Jedeme dál k lesu. Na řadě je „P13#1478 Fredl´s Yin-Yang Runde #2“ – stromová pohodovka. Jako další hledáme „P13#0759 Fredl´s Yin-Yang Runde #4“ a nalézáme jen pařezy – nějaký T1 tradičkář udělal to, co na Kladně je nám od nich zatím pouze slibováno :).

Přiložené obrázky

Jeden strom, ale stát nechal a tak keš obnovujeme - aspoň si budou moct místní nějakých 7m zasmycovat. Martin mezitím jde prozkoumat „P13#1813 Fredl´s Yin-Yang Runde #6“, ale ta je umístěna tak, že na ní v pohodě vyleze i bez pomůcek. Při cestě k autu odlovíme i dvě tradičky s nízkým T – „P13#0822 Fredl´s Yin-Yang Runde #3“ a „ P13#0781 Fredl´s Yin-Yang Runde #1“ a můžeme jet dál.

Stavíme před Welsem – u řeky Traun je série šesti stromovek – tudíž lákadlo, které se nedá minout ;) Na parkovišti jsou 2 auta s TB – nebudeme tu tedy sami. První stromovku chvíli hledáme, protože Davidův a Martinův telefon se liší o nějakých 80m. Fejgele zapíná GPS, potvrzuje Martinovy souřadnice a za chvíli nacházíme i tašku visící na stromě přímo nad cestou kudy chodí-běhají-jezdí houfy rakušanů. Nastřelujeme prakem a Pavel může odlovit „ P13#1996 Sunrise T5 #1“. Další v řadě je „P13#0121 Sunrise T5 #2“ – taky přímo nad frekventovanou cestou. Pak následuje „ P13#1477 Sunrise T5 #3“ – ta je relativně nevysoko. U keše „P13#0914 Sunrise T5 #4“ potkáváme posádky TB-aut. Zkouší lézt, jde jim to pomalu, výbavu mají sice perfektní, ale zkušenosti jim chybí. Ukazujeme jim co a jak – např. jak šikovně přivázat lano ke stromu, jak nastřelit prakem až ke keši apod. Společně zdoláme keš a míříme dál. „P13#1257 Sunrise T5 #5“ je Martinova T5 keš č.300 a tak si posouvání po kmeni nad tok řeky docela užívá :).

Přiložené obrázky

Pak už zbývá jen „P13#0691 Sunrise T5 #6“ ta je z nich nejvýše a není zespodu vidět, takže nahazujeme naslepo a dolézáme po větvích. Odlovem téhle keše máte tady splněno a můžeme jet dál. Cestou k autu odlovíme dvě normální tradičky „Horch, riech, schau .... Au“ a „Die Rechten Fischis“.

Přijíždíme do Welsu. První co nás zajímá je T5 keš „ P13#0576 P2013 Extreme Series #28“. Zaparkování u keše, odlov a následný odjezd trvá přibližně minutu. Kdyby Martinovi nespadnul logbook na zem a posádka rychleji nasedala tak bysme to stlačili pod 30 sekund. No, ještě chvíli tréninku na takových keších a můžem závodit i s Boltem! Projedem Wels a odlovíme na billboardu se nacházející keš „Flugplatzschloss“ a hurá dál.

Přiložené obrázky

Na řadě je autobusová zastávka s keší „Die zwei Wartenden“ – už druhá místní T5 keš, na kterou Pavel v pohodě dosáhne ze země :).

Přiložené obrázky

A jedeme k letadlu – keš „Cleared for Takeoff II“ se nachází na podstavci pomníku ledadla SAAB. Přijedeme, prohlídneme, odlovíme, vyfotíme a jedeme dál.

Přiložené obrázky

Zaparkujeme u přehrady a čekají nás poslední stromy výletu. Postupně odlovíme „...zum Verweilen #4“ a „Ab durch die Hecke“ – obě jsou na osikách a jsou odlovit bez výbavy. Martinovi na jedné z nich zůstává větev o průměru 5cm v ruce…. Osika je prostě strašně pitomej strom na T5 keše! Pak přejdeme řeku a odlovíme pro změnu další osikovou „...zum Verweilen #1“. Poblíž se nacházející „...zum Verweilen #2“ sice nahodíme, ale protože lano se pořád zasekává a čeká nás dlouhá cesta domů, na odlov rezignujeme a jedeme nazpátek do Čech. Únava je značná a domů někteří z nás doráží až se svítáním….

Co na závěr – příjemná akcička ve skvělém kolektivu. Celkově velká spokojenost s odlovem 45-ti T5 a 7-mi normálních keší . Jenom to počasí mohlo být v sobotu lepší!


Ale protože neodlovených keší tam zůstalo ještě spousta, tak další náš výlet k Linci se dá očekávat!

PS - a ty kolečka co se prodávaj v cukrárně, jsme v Linci nikde neviděli…….



  • 4



Ve Welsu jsme byli na T5 se Slanečkem a s počasím jsme dopadli stejně. Řeka vytekla z koryta jen pár hodin po našem odjezdu.

    • 1

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední komentáře

Reklama