Přejít na obsah






Fotka
* * - - - 10 hlasy

Jak Slováci vyvolávali válku (aktualizováno 27.6.2014)

Příspěvek od KRON family , v Suprové články 26 únor 2014 · 7 243 Zobrazení

(začátek roku 2014, archiv soukromé kroniky geocachingu)

Sepsat úplný začátek tohoto příběhu by byla vážně fuška. Začněme tedy tam, kam má pamět ještě sahá. Honzak83 pořádal v dubnu 2012 turistický event, Beskydský apríl. Na souřadnicích eventu se však, kdo ví proč, sešla jen polovina kačerů. Owner té druhé polovině, která na souřadnicích údajně byla také, smazal logy. Ti si to nenechali líbit. Nebyl to první problém s tímto ownerem, ale již několikátý. A tak daného ownera pomalu přestávali mít ostatní rádi. Neustále si stěžoval na reviewery a jejich práci, příkladem může být rozsáhlá diskuse na geocaching.cz, kde si jinak vykládal pravidla a nechtěl Vrsovi (slovenský reviewer, Honzák totiž zakládal hlavně na Slovensku) prozradit v reviewer note princip řešení připravené mysterky. Tehdy se pohádal i s místním adminem a nechal si na fóru zrušit účet. Na pár dní se přesunul se stejným tématem i na slovenské fórum, kde jej samozřejmě nepřijali. A konečně se dostáváme k začátku toho, jak to vlastně bylo.
Na jeho mysterku GC4WQ0T se vydal kačer TomekTerasa. Našel, odlovil, zalogoval a k logu přidal fotky obsahující spoilery. Zašifrování logu by tedy ničemu nepomohlo a jak může owner mazat fotky, na to Honzák nepřišel. Napsal tedy dotyčnému lovci, aby fotku smazal. Ten však že nic nemazat. Honzák mu tedy podle pravidel log smazal a nabídl Tomkovi, aby si zalogoval nález znovu - bez spoileru. Ten namísto toho napsal k této keši Needs Archived log. Vrso, který měl na Honzáka spadeno, tuto keš v rekordním čase archivoval. Důvod? Upravený listing od doby publikace a údajné (nikoliv skutečné) pravidlo, že pokud je kačer v logbooku, není možné jeho log smazat.
"Pokud chce Vrso dodržovat pravidla u mých keší, ať je tedy dodržuje i u jiných keší," řekl si pravděpodobně Honzák. Napsal tedy Needs Archived na několik keší nacházejících se v jednom ze slovenských národních parků mimo značené cesty, kam je dle pravidel parku vstup zakázán. To samé se samozřejmě řeší i u nás v Česku, příkladem takto archivovaných keší může být například GC14G3G. Dva dny po NA logu bez diskuse archivována, po dalších třech dnech odnesena. Prostě tam neměla co dělat, jasné. A jak tomu bylo na Slovensku?
První keší s NA logem údajně byla GC3C15E. Owner Zdeno po třech dnech sepsal log na obranu, ve kterém uvádí, že keš je umístěna na pozemku v jehož vlastnictví má podíl. My sice víme, že na vyhlášku o zákazu vstupu to nemá význam, ale dobrá. Co na to Vrso? Nic. Dle předpokladů, najednou už tak aktivní nebyl.
Tedy vlastně aktivní byl, ale jinde. Na geocaching.sk se vysmál Honzákovi a zveřejnil zde e-mail od Juneta, ve kterém se psalo, jak Honzáka v Česku všichni nenávidí. Od reviewera, jenž by měl být nestranný, trochu podpásovka, nemyslíte?
Trochu jiná diskuse se ale rozvinula v jednom z jiných listingů - GC3PHHT. Na NA log reagoval kačer Toudy. Že prý není reviewerovou starostí kontrolovat každou keš co publikuje a že pokud chce Honzák mít vše podle pravidel, že má doložit písemné povolení vlastníků pozemků, na kterých jsou umístěny jeho keše:
"Ak by teda malo byt naozaj vsetko podla pravidiel tak nam prosim ta doloz potwrdenia otom ze mas pisomne povolenie na ulozenie akejkolvek tvojej publikovanej kese, pretoze ani jedna neni umiestnena na tvojom sukromnom pozemku, takze ak xces mat na vsetkych tvojix keskach NA z nejakeho nicku, budis, budes ich mat s textom, :
ako vlatnici pozemku si nezelame aby tam bola umiestnena schranka hry geocaching
nuz a podla zakona budes musiet najprw ty dokazowat to, ze to powolenie mas
a ak tomu nerozumies xlapce, tu mas este link ako to funguje, takze si to laskavo najprw nastuduj blbce, lebo pichas a sam si neuvedomujes co wsetko si sposobil a co este z toho wznikne
"
Světe, div se. Nějaký Slovák oprášil svůj anonymní nick Prorrok (se třemi založenými kešemi takřka bez listingu) a k několika Honzákovým keším napsal NA logy požadující archivaci v případě, že Honzák nedodá písemné potvrzení majitele pozemku povolující umístění jeho keší. Mezi těmito kešemi byly i některé polské a jelikož polský reviewer neumí česky (slovensky) a nezná místní aféry, napsal jsem mu do jednoho z listingů poznámku (polsky):
"Prosím reviewera o ignoraci NA logu. Prorrok není vlastníkem pozemku a s keší nejsou žádné potíže. Prorrok navíc není ani věrohodná osoba - jedná se o anonymní nick nějakého blbečka ze Slovenska."
Kdo by čekal, že si daný člověk uvědomí co dělá a přestane s tím, ten by se spletl. Namísto toho vzniknul nick mě parodující Anwalt94, který do tohoto listingu začal kopírovat logy z jiných keší a příspěvky ze slovenského fóra - které, mimochodem, hodinu poté zkolabovalo pro přetížení. U zkopírovaných příspěvků a logů samozřejmě nechyběla ani různá doplnění, například "pušky nabít, děla namířit, bude cacherská válka". A samozřejmě vložil i další NA logy, tentokrát už na všechny Honzákovy keše - tedy ty funkční, na ty archivované vložil alespoň WN. Tohle už mi opravdu nedalo a naposledy jsem zareagoval:
"Takže po vzoru dvanáctiletých dětí plánujete oplácet. A doplatit na to má krásná polská keš. Paráda. Končím zde tuto nikam nevedoucí diskusi. Stěžujete si na ownera a přitom se chováte hůř jak on. Pokud vám to příjde normální, tak si na to dvanáctileté dítě můžu zahrát taky."
A kdo by si myslel že se zalekli a konečně přestali... No, znáte slováky. Asi hodinku na to mi v mailovce začaly přistávat NA logy od Anwalta94. Do rána mi jich v mailovce přistálo celkem třicetosm. Většina jich obsahovala původní text požadující povolení vlastníka pozemku, do některých už kopíroval co měl zrovna ve schránce, například WN z mé keše v Žarošicích že keš se nachází na našem pozemku. Samozřejmě nechyběly i poznámky typu "Tady si postavíme tři kříže a ty budeš na tom prostředním." Tak jsem pomalu začal uklízet. Jako první jsem smazal jeho WN na mých archivovaných keších. Do dvou minut byly tyto logy zpátky. Začal jsem tedy řešit NA logy s reviewery. Nutno totiž podotknout, že revieweři musí prověřit všechny NA logy, ať je napsal kdokoliv. Nejprve jsem začal jednoduchým Jihomoravským kraje (jedna keš u babičky na zahradě - tedy aby reviewer žádost o archivaci zamítnul a smazal), následně požádal o zjištění pravého nicku toho parodujícího anonyma a nakonec i e-mail DarkLordovi, na kterého čekalo vyřízení zbylých sedmatřiceti NA logů.
Během odpoledne zkusil smazání všech logů od Anwalta94 i Honzák, také neúspěšně - do pár minut je měl zpátky. Tehdy jsem zkusil kontaktovat Toudyho (ten co předpovídal, že Honzák bude na svých keších mít NA logy požadující povolení vlastníka pozemku). Namísto odpovědí na mé otázky mi však odepsal vskutku zajímavě a oproti tomu jak byl ve svém předpovídacím WN schopný se rozepsat celkem krátce: "prosim ta nezatazuj ma s vasimi problemami, ja mam swoje roboty dost a na was geocaching sa ja mozem z wisoka vykaslat, co ste si nawarili to si aj zozerte". Na můj další e-mail že to oni si to navařili a problémy chtějí pouze svalit na nás již neodepsal.
Honzák všechny logy Anwalta ještě několikrát smazal. Ten už nakonec obnovoval pouze log u bonusové keše Přítoky Olzy, s fotkami a poznámkami typu "takhle bude vypadat tvůj hrob". Další den odpoledne se do vyřizování NA logů pustil DarkLord. Namísto jejich mazání obnovil i ty mnou smazané a následně ke všem mým keším přidal poznámky zpochybňující žádosti o archivaci. Vytáhněme z těchto poznámek to nejdůležitější: Owner keše stvrzuje odesláním k publikaci že povolení vlastníka pozemku má. Tvrzení Anwalta se neopírá o žádné hmatatelné důkazy - není tedy důvod pochybovat o tom, že bych toto povolení neměl. V odpovědi na můj e-mail si neodpustil osobní poznámku, zda mám zapotřebí dávat se dohromady s někým jako je Honzák. Odepsal jsem, že pokud je někdo v právu, zastání si zaslouží. Ať už je to Honzák nebo někdo úplně jiný.
Mezitím se opět rozjelo slovenské fórum i diskuse na něm. Vzhledem k Vrsově náhlé neaktivitě při vyřizování NA logů mu Honzák na fórum napsal ultimátum - pokud nedojde do konce týdne k přesunu keší či jejich disablování, nahlásí je jednotlivým spravám národních parků. Kastrator, owner několika keší v NP, se však rozhodl, že ustupovat nebude. Asi se na Slovensko nedostalo, jak to u nás před lety dopadlo se Spirálou: "bla bla bla bla bla, ja svoje kešky nepremiestnim ani za neviem čo, kľudne to nahlás, myslím že ťa budú mať u riti aby sa s niečim takýmto oni starali". Honzákova reakce na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat a za nadávek slováků jenž nejsou zvyklí nějaká pravidla dodržovat nahlásil Kastrátorovy keše správě parku ještě ten den. Se slováky to nehlo a i nadále pokračovali ve svém buranském chování: "jaj honza uz vidim ako mi klope na dvere nejaky trt zo spravy NP, dostane taku vychodnarsku po papuli ze este tyzden bude zbierat bordel po turistoch".
Zrovna v tuto chvíli se hodí trochu odbočit od tématu - všimli jste si, jak geocaching na Slovensku upadá? Stránky místních kačerů, pokud fungují, mají poslední příspěvek před pěti lety. Jediný tamější oficiální geocaching shop skončil v roce 2012. A poslední aktualizace geocaching.sk v roce 2007. Jak dlouho si myslíte, že by u nás na geocaching.cz vydržely příspěvky typu "zakomplexovanej rejpal dostane přes hubu na prvním eventu kde ho potkám" nebo "Honzák je kokot"? A naše fórum si někdo dovolí nazvat žumpou, když existuje tohle? To snad ne. Honzák se každopádně nenechal zastrašit a slováky pozval na svůj chystaný turistický event.
Na NA logy jsem nakonec přeci jenom doplatil. DarkLord mi večer archivoval mojí putovní keš, která měla jeden logbook na souřadnicích a druhý na TBčku. Po disablování z kraje ledna jsem se sice bránil různými mezerami v pravidlech, poté co mi odpoledne uchránil všechny mé keše od archivace (nebo mě před lítáním po úřadech) jsem však jen těžko mohl něco namítnout.
Za víkend se na celé situaci nic nezměnilo. Stále vídáme logy Anwalta u Honzákovy bonusovky přítoků Olzy, na geocaching.sk všichni přítomní ryjí do Honzáka a všichni ostatní mlčí. Vše se roztočilo až v neděli odpoledne, když Honzák disabloval všechny své slovenské kešky jako protest proti nedodržování pravidel slovenského reviewera. O pár hodin později Anwalt94 přestal čekat až mu Honzák začne NA logy mazat a začal je rovnou sázet dopředu. K tomu se přidal nový nick Homzak94. A NA logy opět šly na všechny Honzákovy keše. Anwaltovi následně zapisování NA logů začalo být málo a tak si začal logovat Honzákovy keše jako nalezené. Kontaktuji polského reviewera s žádostí, zda by to nemohl nějak zastavit. Po chvíli se dozvídám, že Honzák udělal přesně to samé, včetně kontaktování Tobiase. Večer Honzák krom zastavení těchto logů žádá reviewery už i o podporu u Groundspeaku pro zjištění identity dotyčných a jejich zabanování.
A ještě jedna perlička z nedělího večera, ještě před tím než polský reviewer Galician k Honzákovým keším připsal reviewer note aby dotyční diskutovali jinde. U keše Ochodzita napsal Honzák poznámku, že polský reviewer stejně slovensky nerozumí. Anwalt následně na tuto keš poslal dalších pět NA logů, které byly Google překladačem přeloženy do jiných jazyků - němčiny, polštiny, ale i italštiny. Jelikož pravděpodobně vždy překládal text přeložený do jiného jazyka, ze spojení "Location: Śląskie, Poland" ve finále u italštiny bylo "est Lorem ipsum dolor sit amet: Silius Italicus , Poloniae". Mimochodem - reviewer note od Galiciana stejně nezabral, naopak se objevil nový nick Homzak83, který na všechny Honzákovy keše napsal WN s textem "xxx".
Jediný kdo se rozhodl na Honzákovy NA logy na svých keších nějak seriózně reagovat byl již zmiňovaný Toudy, který slíbil přesun keše k cestě. Honzákův log pravděpodobně nebral jako provokaci z toho důvodu, že mu podobné NA logy přistály na jedné jeho keši pět metrů od cesty už před půl rokem od dvou poláků. Reakci na NA od Vrsa byste však i po půl roce hledali marně.
Zato na jedné keši v olympijské vesničce zareagoval rychle - měl však proč. Koncem ledna zde totiž publikoval keš GC4XJCA, která byla založena pouze na omezenou dobu 7.-23.2.2014, což pravidla pochopitelně zakazují. Vrso ji však bez jediného problému publikoval. Po NA logu od Fotříka byla keš okamžitě archivována - ovšem i tam se spustila děsivá diskuse, ve které většina nynějších hráčů geocachingu považuje pravidla hry za potisk ruličky toaletního papíru, se kterou si bez problému po vykonání potřeby očišťují svá pozadí. Smutné.
V úterý se již začalo hromadit urážlivých WN a stupidních NA tolik, že jsem na Groundspeak napsal i já. K večeru si na mě vzpomněl i Anwalt a do jednoho z listingu mi nahrál reklamu na přípravek pro erekci. Honzákovi opět do všech. Kdo ví, co tím chtěl říci.
Ve středu se informace o této aféře dostaly i k nám na gc.cz. Diskuse se nesla ve slušném duchu - zhruba polovina lidí se Honzáka zastává, druhá polovina spojuje aktuální situaci s jeho předešlými aférami a zastat se jej z tohoto důvodu není ochotná.
V následujících dnech se situace uklidnila. Nic se nedělo ze strany slováků, ani Groundspeak se neozval. Jediná celkem vtipná novinka přišla od Vrsa, který má svoji keš GC1REEH už jedenáct měsíců disablovanou. Po NA logu od Honzáka si Vrso coby reviewer pohrozil, že pokud tu keš do čtyř týdnů neobnoví, bude ji muset archivovat. Samozřejmě ji neobnovil, zato napsal do listingu po čtyřech týdnů coby Vrso kačer poznámku, že je momentálně na delší dobu v zahraničí, takže keš obnoví až někdy v dubnu. No, snad mu to Vrso reviewer dovolí.
Jak jsem předpokládal, poláci neberou nic na lehkou váhu. Od neděle začínají v Polsku platit nová pravidla pro schvalování keší v NP. Všechny keše nově musí mít písemné povolení od správy NP. Již aktivní keše, které povolení do čtrnácti dnů nezískají, budou zrušeny.
V pondělí konečně zasáhnul Groundspeak. Z listingů Honzáka smazal logy Anwalta a společně s dalšími falešnými nicky jej zabanoval. Na můj e-mail však nezareagoval. Kdo ví, zda bude tuto věc řešit nějak dál, nebo to tím pro něj skončilo.
A keše v NP? Ty na Slovensku žijí v klidu dál. Vrso snad že prý nebude nic řešit, že je na dovolené v zahraničí.
O tento zápis byl nakonec takový zájem, až byl namísto jednotlivého posílání po e-mailech zveřejněn přímo na geocaching.cz. Tehdy se ukázalo, že vyřešené není vlastně nic. Objevil se nový nick ANWALD94, který opět pokračoval v sázení nesmyslných NA logů na Honzákovy i mé keše. Opět samozřejmě nechyběly poznámky typu "válka pokračuje", namísto žádosti o archivace kvůli povolení se objevují logy typu "v keši není tužka, archivovat".
Tomek se v komentářích obhajuje, že Honzák mu nedal čas ani na úpravu logu. Těžko soudit, zda za něj tedy ten WN "V předešlých lozích tady nevidím žádné info o řešení ani o umístění keše, nemám důvod měnit svůj Found it log" psal z jeho účtu někdo jiný, nebo jak to vlastně bylo.
A Slováci si mezitím stěžují na to, že pisálek NA logů a tamější podpůrci války jsou zde nazýváni Slováci. A já se vlastně ani nedivím. Mít takové blbečky tady, taky bych asi nebyl zrovna rád, že jsou od nás a dělají tím pěknou "reklamu" celé republice.
Teprve první březnové pondělí to znovu vypadá, že se situace uklidnila. Na slovenském fóru žádné nové příspěvky, nikde žádné nové NA logy, ANWALD94 zabanovaný. Mažu stávající NA logy na mých keší a doufám, že už to nebude pokračovat. Pokračuje to již jen na Honzákově keši GC3W8F7, tentokrát pod nickem Anwaldt94. Pisálka nezastavuje ani reviewer note od Tobiase, podle kterého se těmito NA logy nebude zabývat a sází další NA: "tak pre poriadok prečo mažeš logy NA,chýba ceruza,poriadny logbook,cache je presknutá preverit rewieroa a ownerom". O co dotyčnému jde v případě, kdy ví že nic dokázat nemůže, to je otázka.
Něčeho tím však přeci jen dosáhl. Svými NA logy vyprovokoval Honzáka k tomu, aby neustupoval a začal problémové kešky vskutku řešit. A odpovědi od správ tamějších NP jsou vesměs podobné: "Priznám sa, že čo sa tyka geocachingovych stranok, tak sme to zatial nemonitorovali, Váš mail je však dobrým podnetom. Poradíme sa s pracovnikmi Inspekcie zivotneho prostredia a skusime najst nejake vhodne riesenie ako na tento problem poukazat a obmedzit tak dalsie protizákonné aktivity."
První březnový pátek procházím zdejší blogy a zjišťuji, že tento článek se stal nejčtenějším na geocaching.cz - dokonce aniž by mu byl nastaven status "doporučený". Druhý zdejší nejčtenější článek má o 700 shlédnutí méně.
Vrso, který má čas na publikací keší, čas na projití NA logů stále nenašel, a tak je celá věc vlastně stále v rukou hráčů geocachingu. Hlavním pátečním příspěvkem na geocaching.sk je jeden od Suska+Sluni, ve kterém je uveden e-mail jakéhosi Pavla z Horské Služby Malá Fatra. Pokud mám z tohoto e-mailu vytáhnout to nejdůležitější, bude to asi následující:
"Človek z Českej republiky dal podnet na nezákonné uloženie plastových schránok ktoré sa nachádzajú mimo turistických chodníkov v Národnom parku Malá Fatra (nemohu si odpustit reakci už tady, takže najednou nejsme všichni hráči geocachingu jak mi tu někdo psal v komentářích, ale opět češi a slováci?). Niekoľkí ľudia čo sa venujú tejto hre sú ľudia ktorých poznám roky (a já myslel že to měl být nestranný dopis, ne že si někdo chce udržet kamarády a udělat na ně dobrý dojem)... Z výsledkov zisťovania poukážem hlavne na to že sa nejedná o žiadnu hromadnú činnosť alebo aktivitu členov geocachingu (jak vypadá taková hromadná činnost kačerů a kde je k vidění - já měl za to že geocaching je hra jednotlivců a že je to známá skutečnost). Jedinci nekonajú úplne v súlade s návštevným poriadkom ale účasť členov geocachingu na týchto aktivitách je natoľko nízka (klidně ho nechte utýct bez placení, pane vrchní, vždyť měl jen jedno pivo, a ten co utekl bez placení naposledy, no vždyť už je to měsíc) že sa nejedná o žiadne porušenie ekosystému Národného parku ani lesného spoločenstva."
Na reakci Honzáka že HZS není orgánem ochrany přírody a krajiny odpověděl Suska+Sluni opravdu zajímavou větou, která zde (poté co se na slovenském fóru válely informace o Honzákově osobním životě a poté co nám tu anonymní Anwalt rozdával NA logy) nemůže nebýt zveřejněna: "Ja som to poslal len preto aby si vedel ze je to vyriesene lebo on ako clen hzs je zodpovednejsou a uznavanejsou osobou ako anonym z cz."
A co se dělo dál? Zní to neuvěřitelně, nic. Vrso si prosazuje jakousi lokální podmínku že jako jediný reviewer na světě nemusí na NA logy reagovat, naopak ještě publikuje noční event na kopci, kam je vstup povolen pouze ve dne. Myslíte si, že toho je na něj moc? Podle něj není. Druhý Slovenský reviewer Geolens, ač nic už věčnost nepublikoval, je stále u Groundspeaku psaný coby aktivní reviewer. Jednoduše blokuje místo pro dalšího reviewera z toho důvodu, aby se na Slovensku dál mohl hrát Vrsocaching bez pravidel. Tedy samozřejmě mít pravdu nemusím, v takovém případě však zbývá jedna jediná možnost - že toho na Vrsa je moc a vše nestíhá. V takovém případě nemám nejmenší problém pomoci, tak jsem tedy Vrsa kontaktoval:
Ahoj Vrso,
chtěl bych ti pomoci a stát se jedním ze Slovenských reviewerů. Ať už pro celkovou výpomoc, nebo třeba pro nejproblémovější kraj. Důvody jsou asi jasné: Z Geolense se po letech již stal neaktivní reviewer, což je vidět jak na jeho přihlašování zhruba jednou za týden, nízkém počtu publikovaných keší tento rok, či v informacích v jeho profilu, podle kterého je stále reviewerem např Polska, které má už čtvrtým rokem své vlastní reviewery. Pakliže zbývá vyřízení celé fronty na tobě, je jasné že publikuješ i to co by publikováno být nemělo a je to následně Honzákem sedícím u notifikací vraceno zpátky, stejně tak na NA logy na které má být reagováno do čtyř týdnů není někdy reagováno ani po roce. Navíc ti pak nezbývá čas na řešení problémů jako byl Anwalt, kde ač se jednalo o výtržníka ze Slovenska, museli tuto záležitost řešit tví Čeští a Polští kolegové. Zároveň ti nezbývá ani čas na lov a správu svých keší, což je ti následně za tvými zády zcela logicky vyčítáno, jelikož v tomto směru nejdeš příkladem jak by reviewer jít měl.
Proč zrovna já?
- mám čas i zájem pomoci.
- své keše mám neustále ve vzorném stavu, jdu správným příkladem a nehrozí tedy žádné protestní disablování alá "vždyť reviewer taky".
- hlídám novinky a znám pravidla, o čemž svědčí například to, že na české GeoWiki se tyto změny obvykle objevují ještě týž den a to od mé osoby.
- nemám problém s nestranností, čehož sis mohl všimnout v případě Anwalta a podobných nicků, kdy jsem neváhal řešit tuto záležitost s GS a zastat se Honzáka i přes to, že mi před dvěma lety prováděl pod anonymním nickem na mých keších úplně to samé.
- již dlouhou dobu u mě převládá kladná reputace, stojím za různými projekty, aktuálně bych vyzvedl například GeoZávod. Coby oficiální distributor nemám ani žádné problémy s Groundspeakem.
- pokud čtu Slovenské fórum, je mi jasné že mezi samými obhajobami porušování pravidel se jen těžko nějaký vhodný adept ze Slovenska nalezne. To, že jsem ze Severních Čech, nevidím jako problém - naše jazyky jsou podobné a bez problémů se dorozumíme.
Má nabídka je tedy zde a záleží jen na tobě, zda ji využiješ a pokusíš se mě u Groundspeaku "protlačit" či nikoliv.
Měj se,
Ondra

Odpověď mu trvala déle, jako adminovi geocaching.sk schválení mého účtu. Jinými slovy - neodpověděl. Následujících pár týdnů jsem tuto aféru nesledoval a měl jsem za to, že vyšumí jako všechny ostatní. Jedinou výjimkou byla rada Honzákovi, když mu Vrso napsal reviewer note k jeho protestně disablované challenge keši GC46N3B, ve kterém oplácel Honzákovy logy na jeho keších a upozorňoval na možnost blížící se archivace. "Nevím, asi bych se nesnižoval na jeho úroveň - na druhou stranu, příhodnější dobu pro napsání logu "Som na dlhsie v zahranici. Pri plneni inych povinnosti to uniklo mojej pozornosti. Cache obnovim v mesiaci červen nebo červenec. Dakujem za upozornenie." už mít nebudeš."
Neutišilo se však nic. Na geocaching.sk se Honzákovi stále nadávalo a vyhrožovalo (Keď toho zmrda pôjdete lynčovať, dajte vedieť) a Honzák vyprovokován těmito příspěvky a stálou neaktivitou Vrsa řešil situaci s dalšími a dalšími úřady a institucemi. Stále nikdo nezakročil, a tak se situace i nadále vyostřovala. Většině kačerů v Česku je již dávno jasné, že se jedná o veřejný konflikt mezi Vrsem a Honzákem, vyprovokovaný mysterkou zmíněnou již v prvním odstavci. Na Slovensku to však většina kačerů bere tak, jako by Honzák byl proti nim všem. Žádným překvapením tedy není ani mazání Honzákových Found It logů.
Při květnovém setkání reviewerů v Beskydech se Čeští revieweři rozhodují založit keš na počest Honzákovi (GC551TY), aby bylo všem hráčům jasné, že Honzák nedělá nic špatného. Tedy alespoň to tak na první pohled vypadá. Ani to, že keš zakládali všichni čeští revieweři (tedy autorita nejvyšší) však některé neodradila a stalo se to, co sám Honzák předvídal již pár dní po publikaci: "...jen se bojím smečky slovenských kačerov a jejich NA logovou smršť, z Vrša alias jejich poloboha si nikdo srandu dělat nesmí...". Přicházejí ironické WN, urážlivý NA. Revieweři na něj však nereagují. Při mé reakci zda se tímto NA logem někdo nazývá se celkem nehezky ozývá Rubick (bývalý reviewer a k mému překvapení i vlastník listingu): "když lump o morálce káže". S reakcí jsem tedy samozřejmě nečekal ani minutu: "Mily rubicku, myslim, ze moc dobre vis co vse pro Cesky geocaching delam a ty mi muzes ledatak zavidet. Jak to tak vypada, ac jsi byvaly reviewer, pravidla znam zjevne o dost lepe nez ty. Zkus to tedy nezvrsit a namisto kopani do ostatnich se zachovej se tak, jak je psano v pravidlech." S ownerem který je zrovna Rubick začínám pochybovat o tom, zda zde vůbec takováto keš má co dělat. Z aktivních reviewerů na můj WN reaguje Sopdet, opět způsobem který bych zrovna od něj nečekal, ovšem na druhou stranu co čekat za diskusi na keši bývalého reviewera, který ještě ke všemu hostoval nedávné setkání všech českých reviewerů: "...priste se navazej do nekoho jineho, myslim ze sam mas za sebou par excesu a osobne jsem myslel ze jsi se v posledni dobe zmenil, asi jsem se spletl kdyz jsem te v posledni dobe obhajoval...". Na můj následující WN ("Co za sebou mam vim, i vim ze to mam za sebou. Ja s lumpem kazajicim o moralce nezacal. Chrastal (za kterym mimochodem stal i owner teto kese) me naucil dulezitou vec - ze pravidla se maji dodrzovat. Vsemi. A opravdu na tom nevidim nic spatneho.") už nereagoval. Mezitím se dozvídám, že Slovenské orgány ochrany přirody vskutku konají - znát je to z výhružných e-mailů, které Honzákovi chodí od ownerů ze Slovenska. Chce se po nich odstranění jejich keší (jelikož v místech kde nemají co dělat jsou kešky brány jako odpad a díky listingu se dají lehce vypátrat "owneři" tohoto odpadu.
Vrso nereaguje, Honzák nepolevuje. Dle jednoho logu u GC4NX96 se první stage této keše nachází v kolizi s finálkou jiné. Podle systému však nikoliv - zda je zde tedy lživý log či falešné finální souřadnice sousední keše, to nevíme. Víme však to, že i u této keše Honzák žádal dodržení pravidel - archivaci. Vrsova reakce coby reviewera byla opravdu neprofesionální: "Bonzak, aby bolo jasne, odteraz ignorujem tvoje infantilne NA logy. Vykricniky si strc za klobuk a daj uz pokoj." Ač se to zdá neuvěřitelné, i toto buranské jednání si našlo své příznivce.
Po dvou měsících kontaktuji administrátora gc.sk a tamější účet mi je konečně aktivován. Z fóra se je mimochodem možné dočíst o tom, že Honzák nyní namísto NA logů (jelikož Vrso na své reviewerské povinnosti kašle) přímo kontaktuje ownery keší.

  • 1



Na některé věci máme opačný názor a nechci se tu hádat, chápu, že tvůj příspěvek musí být jednostranný, těžko se ti po tolika N-áčkách na tvých keškách divit. Však je to taky blog a vyjadřuje tvůj názor, který ti vyvracet nehodlám. Úsměvné mi přijde jen to, že na jednu stranu tady bojuješ za dodržování pravidel a na druhou obhajuješ využívání jejich mezer... :-D To je ale jen detail a není to hlavní, co jsem chtěl napsat.

V úvodním odstavci máš pár nepřesností. Zejména jde o event na Zimném - to, co jsi popisoval, se neodehrálo na tomto eventu, ale na jiném, dřívějším. Šlo o http://coord.info/GC3DBQT No a u Vrša jsi chtěl asi napsat, že publikoval zejména na Slovensku a ne zakládal, jak máš v textu.

Co se archivace honzakovy kešky týče, pro posouzení oprávněnosti archivu by bylo třeba zejména vědět, na čem se s Vršem dohodli při publikaci. Podle archivačního logu se dá dovodit, že honzak listing změnil a asi vrátil tam něco, co vadilo Vršovi při publikaci a co muselo, aby byla keška publikována, zmizet. To se mi stalo taky několikrát. Pro posouzení oprávněnosti archivace by podle mě byly třeba informace i z druhé strany. Takhle to jsou jen domněnky.

A pro zajímavost - taky se mi stalo, že mi honzak hodil NA na mou kešku a já si musel sám sobě vyhrožovat archivací a slíbit opravu :-D akorát jsem na to měl 2 nicky a ne 1 jako Vršo.  :-D

V části III.1 pravidel http://www.geocachin...guidelines.aspx je napsáno "Physical caches can be logged online as "Found" once the physical log has been signed." Český překlad určitě zvládneš ;-) Samozřejmě existují důvody, proč log smazat, to nerozporuji, ale musí tam být jasné porušení pravidel.

Nelíbí se mi anonymní NA logy, na druhou nesdílím ani snahu být jediným spravedlivým a vnucovat ostatním svůj pohled na hru (často bez zametení si před vlastním prahem...). Spory by se měly řešit vždy domluvou a jedna i druhá strana by měla umět uznat svou chybu.

V článku se mi nelíbí ještě jedna věc - házení všech do jednoho pytle s velmi negativním hodnocením národa jako celku. To je, omlouvám se za ten výraz, hrozný bullshit.

A na úplný závěr - zkus se podívat někam do pravidel pravopisu, jak je to s velkými a malými písmenky, třeba alespoň tady ;-) http://cs.wiktionary...y.org/wiki/Čech vs http://cs.wiktionary....org/wiki/český nebo tady http://cs.wiktionary...org/wiki/Slovák vs http://cs.wiktionary.../wiki/slovenský V nadpise to máš správně, ale pak už jsi na to asi nedával pozor.

    • 15

Prosím prosím jen pro informaci, abych věděl - jsem moderován speciálně já, nebo tiskař, nebo plošně všechny blogy?

Jen abych věděl :-D

Děkuji za info - třeba na georubick@seznam.cz a tento post samozřejmě prosím nepublikovat ;-)

    • 0
Fotka
KRON family
úno 26 2014 14:28

Ahoj Rubicku,

event přepsán, stejně jako zbylé nesrovnalosti.

Ona věta byla myšlena tak, že na Slovensku zakládal Honzák.

 

O změně listingu s tebou souhlasím, i je to ve článku zmíněné. Co se týče pravidel pro logování, jinde v pravidlech jsou uvedené (přesně jak píšeš) možnosti kdy se mohou logy smazat, a Honzák podle těchto pravidel šel, dokonce včetně kontaktování autora logu s prosbou o odstranění spoilerů. Stále tedy stojím za tím, že Vrso se svým "nemůžeš smazat log kačera co je v logbooku" pravdu nemá.

Nemohu tedy říct, že keš archivována být neměla. Pouze se pozastavuji nad onou větou ohledně mazání logů a také nad tím, v jaké rychlosti byla keš archivována (oproti jiným NA logům na Slovensku).

 

Házení všech do jednoho pytle by určitě nebylo, pokud by diskuse na gc.sk nevypadala tak, jak vypadá. Po jejím přečtení však házím do jednoho pytle bez rozmyslu.

Ondra

    • -6

"Házení všech do jednoho pytle by určitě nebylo, pokud by diskuse na gc.sk nevypadala tak, jak vypadá. Po jejím přečtení však házím do jednoho pytle bez rozmyslu.".

No ale to je prostě špatně.

 

I zde, i na sk serveru má honzak zastání, přinejmenším v určitých bodech, názorech. Byť je odporu k němu mnohem více a úroveň diskuse je taková, jaká je. Zobecňování, univerzální se zastávání někoho a nebo naopak odmítání čehokoliv, ať řekne co řekne není dobře ani u jedince. Ani u skupiny. Každý, i honzak se může v něčem mýlit, v něčem mít pravdu.

 

Pokud jde o honzakovu aktivitu. Něco jiného je, pokud například budeš u konkrétní keše, kdy můžeš situaci jasně zhodnotit, že porušuje pravidla, třeba i zkusit ověřit, zda keš má či nemá povolení a pak se snažit spasit svět a žádat o nápravu. A něco jiného je sázet NA logy od stolu ve velmi pravděpodobné časové návaznosti na osobní spor. Tohle já opravdu neuznávám. Proč takový spasitel nedělá takovou aktivitu celosvětově? Proč to jsou cílené akce proti oponentům? Právě proto, že si myslím, že to je pravý důvod téhle aktivity, tak ji odmítám. Boj o pravidla se může vést i jinak a ne jako osobní válka proti konkrétním lidem. A pokud je primárním účelem ochrana přírody, tak se pro přírodu dá dělat mnohem více, než JEN žádat o archivaci keší od stolu. Tak jenom jsem chtěl říci, že mi nevadí cíl, ale způsob a zřejmě primární důvod.

 

A nakonec bych chtěl říci, že se mi krajně nelíbí, když dost často vidím v diskusích tady, že "požádal jsem Groundspeak". Do prčic, ti z nás musí mít radost. To si už lidi neumí hrát v klidu a neotravovat s tím spoluhráče a rozhodčí a mudly a úřady a prostě všechny okolo? A hlavně sami sebe?

 

Spousta těchhle sporů a žabomyších ptákovin by šla řešit kulturně, slušně, s respektováním oponenta, s uznáním chyby či s kompromisem, ale to bychom od po morální stránce upadající společnosti asi chtěli moc. Takže to vždy končí stejně: vyhrožováním, nadávkami, žalováním, nenávistí, ukřivděností, závistí, banány. A hlavně degradací zábavy.

    • 21
Fotka
Roman_Jaromer
úno 27 2014 9:26

Naprosto souhlasím s Gygantem.

Jakékoliv podobné házení do jednoho pytle je špatné. Znám spoustu Slováků, kteří jsou moc fajn (i když většinu ne z geokešingu). A také za pár blbců většina taky nemůže.

 

U té archivace keší - je pravda, že asi některé odporují pravidlům, kvůli umístění v NP, ale je otázka, jak jsou přístupné skutečně. Protože pokud k nim vede normální cesta, tak nevidím důvod, proč je archivovat. A to člověk nepozná, pokud tam nebyl.

 

A určitě podobný přístup obou stran (některých Čechů i některých Slováků) je bohužel k pláči :-(

 

Na druhou stranu se přiznám, že i na Vrša jsem slyšel od jiných lidí spíše negativní stanovisko (pro mě hodně fundovaných lidí, kteří mají určitě v našem světě váhu), že se problémy moc nezabývá. Tenkrát jsem se ptal na názor, jestli má cenu dávat NA na jednu keš, kde se leze po zdi národní památky... (Původně jsem přemýšlet, zda dát NA log, nakonec jsem NA nedal, protože tento log nemám rád, tak jsem v logu jen výrazně doporučil přesunutí krabičky a pak se zeptal našeho RW na názor... Ale jak koukám, keš je stále na místě a autor se tím mým logem vůbec nezaobýral)... :-( Bohužel po tak dlouhé době nemá cenu už NA dávat. Zvlášť v takovéto situaci...

    • 6
Fotka
duchpuste
úno 27 2014 10:03

písal som s honzakom, nie je s ním reč (mu vadí pomaly aj medveď čo požiera čučoriedky), ja tam kešky nemám, v podstate ma neláka niečo založiť, každý z nás ide na túru, bez ohľadu na to či je, alebo tam keš nie je, nebudem tu vyťahovať národnostnú otázku, lebo by sme tu písali ešte v ďalšom tisícročí, ale schvaľujem myšlienku: keby tie keše mal odlovené

videl som na jednej z keší NA log a hneď v galérií sú tam fotky ako sa veselo ťaží v NP a je tam široká zvážnica, ak bude stáť pred bagrom v NP a bude v TV každý druhý deň ako spasiteľ sveta, si poviem, ten chalan ma GULE, v jeho prípade to skôr vidím na urazené chlapča, s ktorým sa nik na evente ani nerozpráva (síce to by na svoj event musel najskôr trafiť), no nič, prajem vám všetkým pekný deň

    • 9
Fotka
KRON family
úno 27 2014 11:59

Ahoj Tomku,

já to samozřejmě nevím - zápis vznikal po dobu několika dnů tady na chatu a skládá se z toho, co se k nám dostalo. Zde na blogu byl následně zveřejněn pouze kvůli velké poptávce, jelikož už mě nějak přestalo bavit několikrát za den jej někomu nahrávat na internet (a aby měli místní haters a neuznavači pravidel co hvězdičkovat a palcovat ;) ).

Dle těch informací byla na fotce cesta k finálce a přečíst zprávy sis stihnout musel, když jsi podle všeho odepsal že nic mazat nebudeš. V takovém případě asi nebylo třeba do té středy čekat, ne? Zároveň vidím v listingu stále Honzákovu omluvu za obvinění z tvého neluštění a slušnou výzvu k novému zalogování. Tys však zůstal uražený a namísto nového logu sepsal NA. 

Jinak, co byla podle tebe ona změna listingu, která nepřošla přes review? Ke mně se dostalo toto: "Přidal jsem triviální QtA otázky cestou k finálce, která zůstala na stejném místě, i princip luštění je stejný. Důvod byl jednoduchý - většina kačerů prostě šla rovnou za šipkou skrze malé smrčky a vypadalo to tam jako po válce po pár nálezcích. Nově i kdyby šli za šipkou, tak půjdou k vypočteným souřadnicím vzrostlým lesem a pak polomem a od nich vede až takřka k finálovce lesní stezka." Tohle opravdu nevidím jako důvod k archivaci.

Ondra

    • -4

Kazdy, kto seba alebo GC berie prilis vazne, a je jedno ci je keser, reviewer, alebo spravca NP, alebo nebodaj daky divny honza, by sa mal velmi rychlo zamysliet sam nad sebou, alebo vyhladat odbornu pomoc. Jedine co to znamena, ze je prilis malo vytazeny a ze ma prilis vela casu na nezmysly. Hlavne sem netahajme narodnostne tendencie, "vojnu" vzdy vyvolavaju jednotlivci poburovanim inych, tak ich prosim ignorujme, nech nam nekazia hru.

    • 10
  • Nepáči sa ti keška - založ lepšiu hneď vedľa. Rob kešky pre radosť ostatným, nie pre svoju škodoradosť.
  • Nepáči sa ti, že niekto nechráni prírodu tak ako si to ty predstavuješ - od počítača tej prírode veľa nepomôžeš, tak ber vrece a hybaj zbierať odpadky do NP
  • Nepáči sa ti pieskovisko, nepáčia sa ti pravidla hry na pieskovisku - založ si vlastné s vlastnými pravidlami
  • Nie je k tebe reviewer/geocacher férovy - tak ho upozorni čo nie je fér

 

... ale hlavne nekop okolo seba, lebo to nakoniec skončí ako mlátenie prázdneho žita, ktoré nepomôže ani geocahingu ani tej prírode v NP. Výsledok je akurát pošramotené ego páru jedincov, ktorí si to môžu interne vydiskutovať medzi sebou, ale niektorí majú stále neskonalú potrebu do svojich žabomyších vojen "kto koho prečúra" zaťahovať ostatných resp. komunitu a kopú okolo seba čo to dá.

 

Ondro(Tiskar94) - tvoj názor Ti neberiem, je to koniec koncov tvoj blog, ale prepáč, akokoľvek odľahčene si čítam ten tvoj článok, ten národnostný podtón aj kebyže ho nechcem vidieť, tak furt mi tam vyskakuje v každom druhom odstavci. Urazený sa necítim vôbec, ale cele mi to furt príde ako osobný spor páru jednotlivcov a ty do toho natiahneš slovenský geocaching, vojnu/válku. Nechápačka . Keby si tie narážky aspoň nepoužíval vzťahovačne a samoúčelne tak OK, ale tu to akurát bije do očí a potom hodnota článku ide niekde do stratena (aspoň v mojom prípade).

 

Na geocachingu je krásne to, že každý ho môže hrať spôsobom ktorý ho baví, pokiaľ neobmedzuje ostatných.

    • 11
Fotka
KRON family
úno 27 2014 14:41

Ahoj daponcho,

díky za tvůj názor. Pokud nejsi účastníkem této aféry, nemáš proč být uražený.

Ten spor v základu mezi pár lidmi byl, to je pravda. Na vašem fóru se však natolik rozrostl, že i dění z toho fóra do tohoto článku patří (a nevím, jak jinak diskutéry nazvat, než-li slováky, případně slovenskými kešery, i když všichni víme, že nemám na mysli ten nezúčastněný zbytek republiky). I já jsem v kontaktu s pohodovými slovenskými kešery. To co je u vás na fóru ale tak nazvat nemůžu. A myslím že nám je oběma jasné, že právě podle gc.sk si většina lidí dělá obrázek o geocachingu na Slovensku. Přijít v době nadávek na Honzáka na vaše fórum poprvé, opravdu bych nevěděl, co si mám myslet.

Co se týče té války, nejsem autorem tohoto názvu. Ten vymyslel právě jeden slovák schovávající se za anonymními nicky. Věty typu "válka pokračuje" dával on sám do svých WN a NA logů na mých a Honzákových keších. Ostatně se o tom zmiňuji už ve článku.

A jak je vidět na gc.sk, někteří slováci s tím bohužel nepřestali doteď (příspěvek 27.2.2014 14:15).

Měj se,

Ondra

    • -3
Fotka
duchpuste
úno 27 2014 16:34

stále a stále to isté dookola, takže vidíš iba príspevky kešerov ale honzíkove už nie, takto ti to poviem brutálne a hnusne, aj napriek disablovaniu všetkých keší v NP, nikdy nezabráni aby sme pospolitý ľud naďalej chodili do lesov na zber lesných plodov, hub a nejaké to masko neodvliekli, les je tu pre človeka, doteraz sme využívali les a nemienim v tom nejako rýchlo prestať, veď onedlho tu je leto a vo VT stretnem na vysokohorských túrach ľudí v "keckách" (myslím, že si dovtípiš na koho narážam)
honzík je zlý klučina, ktorý sa dávno prestal hrať, iné deti mu vzali formičky, a preto ho takto verejne opäť pozývam do KE na pivko gulášik a diskusiu v úzkom kruhu bratov Slovákov, nič sa mu nestane, akurát domácu pálenočku už nebude chcieť vidieť do konca svojho života

položme si otázku, čo urobí honza pár NA logmi na kešiach? zmení sa nejako zneužívanie prírody? nezmení, preto mu navrhujem, s okamžitou platnosťou, vstúpiť do ochranárskych zväzkov a tam uplatňovať svoje zdravé myšlienky, ináč je to iba krik urazeného chlapčeka, keby si si pozorne naštudoval začiatok sporu by si vedel, že maslo na hlave ma aj janíček, žeby chýbala Marienka?

    • 4

Jedna parafráza ešte z hlbokej totality: "Iniciatívny hlupák je horší ako triedny nepriateľ."

    • 10

Do uverejnenia tohto článku som si myslel že sme všetci geokešeri. Nič viac nič menej. A podľa toho sa aj správam všetci sme si rovný.  Či je to 12 ročná slečna s Muckobandy, Kanadská eskimáčka XDragon, černoška "zasiahnutá bleskom"  z  Južného Sudánu, žid, cigáň.....každý bol pre mňa len a len geokešer a tak som sa ku každému správal, ako rovný z rovným. A to bolo na geokešingu to pekné. A zrazu sa dozviem, že som Slovák a že Slováci rozpútali vojnu. Už nie sme si rovný, už bojujeme proti sebe. Slovenský geokešeri proti Českým geokešerom, na ktorej strane sú Polský geokešri nie je jasné. Ukrajinu dotoho nezatiahneme, tam sú poriadne strážené hranice, ale čo tak skúsiť kešerov na Madagaskare? Slováci tam už krála mali, už je načase aby tam bol Honzo králom. Na ich fórum doteraz neprispieval. Nemajú doteraz žiadne problémi z národnými parkami. A veru je ich tam požehnane. A na ích fóre sa nudia, čo tak ich zatiahnuť do vojny???? A zrušíme ím kešky. Poďme na to spoločne, každý da len jeden N/A log. A pridajú sa aj Maďari. To bude vzrrúšo. A hanba žiadna, však koho zaujíma kde je Madagaskar. Koho zaujíma že nie sme si rovný, však je to len nejaký domorodec. A v strednej Európe bude pokoj......

    • 2
Fotka
KRON family
úno 28 2014 13:17

Ahoj gapetini,

tak znovu: NA logy rozhazují slováci, na gc.sk Honzákovi nadávají slováci, komentáře tady mi podpalcovávají opět slováci.

Jak mám tyto slováky nazývat, když ne slováci? Nejsou to snad slováci? Jsou to slováci. Ptal jsem se už výše, ale nikdo mi není schopný odpovědět...

    • -3
Fotka
TomekTerasa
úno 28 2014 17:01

Ahoj Tiskaři.

Ke keši Západokarpatská- ty jsi tuhle keš sledoval, že víš jak to skutečně bylo?

Když se podívám zpětně do příchozích mailů,

 

tak mi honzak napsal:

1. 2. 2014, 18:32:26 : zruš spoilery ve tvém logu k mé keši Zapadokarpatska (popis cesty).

 

následně log na GC4WQ0T :

1. 2. 2014, 18:43:54 : Zahesloval jsem všechny logy obsahující spoilery, nedojde-li k jejich úpravě tak, aby v nich nezůstal ani jeden spoiler týkající se luštění i místa uložení, budou logu po 3 dnech (tj. ve středu) archivovány po zalogování dalších kačerů

 

znova zpráva od honzaka:

3. 2. 2014, 8:53:27 : V listingu mám napsáno: neprozrazujte nic z umístění ani luštění keše - tvůj log obsahuje fotku výhledu od keše a popis cesty k finálce - obojí je jasný spoiler. Pokud jej nehodláš smazat, budu nucen tvůj log archivovat.

 

Jenomže mezítím již proběhlo smazání mého FI logu:

Your log entry for the listing Zapadokarpatska (Unknown Cache) was deleted by honzak83 at Monday, 03 February 2014 00:01:18

 

Toto honzak vysvětlil po svém v dalším logu:

 

3. 2. 2014, 9:04:59 : Archivován found it log uživatele TomekTerasa z důvodu přiložení fotky od keše, což je bez debat spoiler (měl jich ve svém logu více)! Jakékoli další logy obsahující fotky od keše budou okamžitě archivovány (jelikož owner keše nemůže smazat fotku přiloženou k logu a zakryptování logu v tomto případě nijak nepomůže)!

 

Takže jak ty můžeš vědět, jestli já jsem si mezitím vůbec stihl přečíst honzakovy zprávy nebo logy ? Nicméně nejdříve dal čas na úpravu mého logu do středy 5.2., umazal ho však už v pondělí 3.2. v 00:01:18 .  Ano, měl jsem v logu fotku. a to se nesmí ? myslím, že podle výhledu do údoli těžko někdo pozná finální umístění keše, tím spíše, že většina nálezců na finálních souřadnicich hledala keš i 30 minut. A text logu ""Auto jsme zaparkovali na konci cesty v osadě pod lesem, pak ještě kousek po polní cestě k posledním domkům a vzhůru za šipkou." lze těžko brát jako spojler k určení směru.

 

Toto vše bylo napsáno ownerovi v mém WN logu.

3. 2. 2014, 9:22:12  : V předešlých lozích tady nevidím žádné info o řešení ani o umístění keše, nemám důvod měnit svůj Found it log.

 

V dalších mých WN lozích bylo ownerovi znovu vysvětleno, že z mého logu a fotografie není zřejmý popis cesty k finále

 

Na to honzak reagoval obviněním, že jsem logoval keš bez předchozího luštění.

 

3. 2. 2014, 20:34:22 : V mailu vidím, kdy a zda vůbec kdo luštil, takže asi tak. A opravdu nelze nejprve keš nalézt a pak až vyluštit a dělat ze sebe poctivce... Jen pro upřesnění všech: Tomek Terasa logoval nález 31.1., správné heslo uvedl 1.2

 

následoval můj WN log.

3. 2. 2014, 21:34:31 : Honzaku, ty už tak kopeš kolem sebe, že nevíš, co píšeš. Sám dobře víš, že heslo do předmětu jsem ti poslal už 30.1.2014, zatím co odlov byl 31.1. Ostatně je to vidět na přiloženém printscreenu http://www.jpeg.cz/i...02/03/3tElD.jpg

 

Další honzakova reakce byla omluva:

3. 2. 2014, 21:54:07 :  Tomku, sorry, přiřadil jsem si tě k jinému mailu, ovšem z toho tvojeho jsem v mailu opravdu nic neviděl, což je docela zajímavé a zvláštní... Klidně si zapiš znovu FI log, ovšem bez popisu cesty a fotky od keše

 

Další logy je zbytečné zde rozepisovat. Honzak posleze můj WN log s důkazem, že jsem mysterku opravdu vyluštil a zaslal potřebné údaje na daný email smazal, zatímco svůj log, kde mě obviňuje z podvodu v lozích ponechal. To byl jeden z důvodu, proč jsem mu tam dal NA log . Dále se mi nelíbilo, že v listingu veřejně napsal jména kačerů, kteří logovali bez předchozího luštění. Přitom owner sám několikrát zavedl kačery ke svým hysterkám, aby zalogovali bez předchozího luštění, jednou dokonce i na bonusové keši.

 

To, že potom honzak začal sázet NA logy na slovenské keše, není způsobeno NA logem v keši Západokarpatská, jak si mnozí myslí. Honzak již dříve psal udání na státní orgány v ČR, to ale zřejmě hodně lidí neví. Nelíbí se mi, když někdo zmiňuje můj nick, revírnika Vrša a další, když o souvislostech vůbec nic neví.  Honzák je takový zvláštní človíček, nemá zaměstnání, nemá ženskou, celý den se nudí u počítače a vymýšlí kraviny ohýbajíc si dané pravidla podle svých potřeb.

Takže asi tak, přeber si to jak chceš.

 

Tomek

    • 5
Fotka
TomekTerasa
úno 28 2014 17:01

vzhledem k tomu, ze muj puvodni prispevek nebyl cely, tak jsem ho smazal a napsal znova, doufám, že jiz bude cely.

    • 0
Fotka
duchpuste
úno 28 2014 17:13

zaujimave ze dalsie NA logy dava honzak na kesky aj na tie ktore maju vynimky v NP, ale to je uz tak slepy si ani brvno v oku nevidi ale smietku u suseda ano, v jeho pripade pomoze jedine, cerstvy vzduch a kamarati, prve mu viem zabezpecit pri zbere odpadkov po turistoch, druhe bohuzial

    • 1

ahoj Ondro,

 

podpalcoval som Ti posledny komentar :-)

 

avsak nie preto,ze som Slovak,ale ako keser,ci kačer,ak chces.

 

ti ludia,ktori Tebe a Honzakovi "robia zle"

 

tak necinia ako Slovaci,ale ako ludia s

 

ktorymi mas(te) nejaky problem :-)

 

ja ked budem mat  "problem"  s 

 

Hansom,Johnom,Volodom,ci Juan-li,

 

nebudem predsa po forach pisat,ze ma seru

 

Nemci,Anglani,Rusaci a Cinania,neee?

 

tak to uz pochop.

    • 4

Ahoj gapetini,

tak znovu: NA logy rozhazují slováci, na gc.sk Honzákovi nadávají slováci, komentáře tady mi podpalcovávají opět slováci.

Jak mám tyto slováky nazývat, když ne slováci? Nejsou to snad slováci? Jsou to slováci. Ptal jsem se už výše, ale nikdo mi není schopný odpovědět...

Tak Ti skúsim odpovedať ja.  Neviem či Ti niekedy išlo o život. Zrejme nie, ináč by si vedel čo sú  malichernosti, A tieto malichernosti si vo svojom článku povýšil na vážnu vec /predpokladám že si písal vážne/. Ani to tak nevadí, ako to že vytváraš hranice. Že aké??? Česi - Slováci - Poliaci. Nehovoriac o tom  že paušálne tvrdíš že jedni sú dobrí a druhí zlí.... .Na geokešingu je práve to pekné, že sme si všetci rovní, že geokešing práve stiera hranice, či už územné, či vo farbe tváre a pod. A exoti, či nevykompenzovaní jedinci sú všade, Dokonca sú  aj na Madagaskare a vôbec si nemyslím že niekomu vyhlásili vojnu. Priznám sa, že rád by som tam niekedy išiel hladať kešky. Tak isto ako rád chodím do Čiech, či Moravu na kešky či eventy. Len keď nie sú vytvorené hranice môžem stretnúť Jirku Pehu či ísť z Arnem do Rumunska. Nikdy som neriešil kto je skade....proste sme len a len geokešeri. 

    • 1

...ale cteni je to zajimave. Holt je to obrazek kacerske komunity, uz je nas moc a tim stoupa i pocet sporu a trenic a boj o to kdo ma vetsiho pindoura. Je holt na kazdym kdo jak se s tim vyrovna...

    • 2

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední komentáře

Reklama