Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 2 hlasy

Kinderšrot aneb tématická keš

Příspěvek od Olii05 , 18 říjen 2013 · 1 168 Zobrazení

Kinderšrot aneb tématická keš

Jak tak člověk loví keše a občas otevře nejeden listing narazí na zajímavé „přání“ ownera nevkládat do jeho kešky žádný kinderšrot.
Pokaždé mě tahle myšlenka zarazí. Já osobně za keškami chodím i z důvodu obsahu samotné schránky. Je mi zvykem vždy něco v kapse převalovat a mít tak připraveno na případnou výměnu. Pro někoho má kdejaký předmět velkou hodnotu pro druhého je to bezcenná věc. Mě osobně se kindervěcičky velmi líbí. Jako děti jsme dostávali vajíčko s čokoládou a vždy se těšili co že to bude uvnitř.
Doma mám spoustu těchto věcí v různých sbírkových řadách. Od postaviček všelijakého zaměření krásně a barevně vybarvené a smějící se od ucha k uchu, přes různorodé předměty docela neznámého využití. Ale co mě úplně nejvíce těší je autíčko. Jak je někde totiž cokoliv co má čtyři kolečka tak se mi rozsvítí oči jako malému klukovi. Vždy mne potěšilo, když jsem mohl po úspěšném nálezu rozšířit řadu svých malých autíček.
A kdo ví?
Možná nejsem sám koho kinderhračka v keši při výměně potěší, jen to málokdo přizná. Určitě nechodí na kešky jen samí sběratelé jako já ale i obyčejní měniči věcí.
Ano byl jsem i na kešce s takovou výstrahou a přiznám se neodradilo mě to od zápisu. Dokonce sem očekávál velikou škatuli nadupanou samými neuvěřitelnými věcmi, kterými ji odpůrci kinderšrotu k prasknutí naplní. Na místě samém mě pak čekalo veliké zklamání. Krabice obrovských rozměrů čula prázdnotou ale logbook byl nadupaný zápisky.
Každopádně je nutno zmínit, že se zde nenacházel vůbec žádný kinderšrot. Proto každému doporučuji navštívit kešku s názvem „Poklad“, tam je truhlice veliká a až po vrch naplněná.
Schválně hádejte - čím?

Přiložené obrázky

  • 3



Já sám mám založený 3schránky a nejen,že povoluji tzv. kinderšrot ale sám kdykoli nějaký mám tak ho tam dávám.Každý by si měl uvědomit,že poklad nehledám jenom já ale třeba i mladí s dětmi a ty takové - hovadinky - potěší takže mě nevadí když do svých keší dám kinderšrot a za chvíli je krabka prázdná a děcka si hračky jenom vezmou a nevymění ale na druhou stranu neupírám právo toho kdo cache zakládá aby si určil co vní chce a co ne.

    • 0

Nu, já osobně s kindršrotem neobchoduju, ale na svých keších k němu mám postoj kladný, třebas ne až tak explicitně vyjadřovaný v listingu. Ale v maintenance poznámkách už jsem se několikrát neubránil podotknutí, že tady je kindršrot vítán, a ne naopak. Chápu, že jsou keše, pro které by podobný obsah byl tematicky nevhodný či nedůstojný, a u těch má "nechtěcí" poznámka smysl. Ale u většiny podle mě nejde o nic víc, než jednou za čas při kontrole liché dílky vymést, na to žádných personálních regulí netřeba.

    • 0

Vždy je pro nás příjemné, když jsou v krabičce takovéto hračky. Lovíme jako rodina (sice jen krátce), ale když vidíme, jak se malé (2 roky) rozzáří očíčka a neví honem, kterou hračku si vybrat, je to potěšení i pro nás.

 

Zároveň chápu i slova co napsal Toniczech a do tématických krabek to nepatří.

    • 1
Fotka
martina1982
říj 21 2013 12:18

Musím také souhlasit s autorem článku. Dcerku bych asi na prázdnou krabičku těžko nalákala a vždycky se hrozně těší a sama na kešky chce chodit. A když v ní nic není, tak se jen smutně podívá, vyštrachá ten její "měnící pytlík" a dá tam sama plno hraček, aby bylo pro ostatní.

    • 3

I já se přidávám se souhlasem. Vždy, když narazím na podobnou poznámku o zákazu vkládání „kinderšrotu“, je mi z toho smutno. Autor má sice právo u své keše určovat pravidla podle svého uvážení, přesto mi to přijde škoda. Já tedy už neměním, nalezení krabičky je pro mě dostatečnou odměnou, ale když se jde s dětmi, tak zrovna věci z kindervajíček je zajímají spolehlivě nejvíce.

    • 0

Také by se třeba mohli ti "zakazovači kindrschrotu" vyjádřit, co se podle nich má v keškách měnit. Je jasné, že málokdo tam dá opravdu nějakou věc, ke které má nějaký vztah. Nebo něco, co je obecně samo o sobě cenné. My s přítelkyní si z kešek odnášíme maximálně cwgčka a své cwg tam necháváme. Hračky nesbíráme, ty necháváme malým dětem. :)

    • 0

Je pravda, že bordel to je ale je to rozhodně lepší než prázdná krabička...

Poklad má být napěchovaný bohatstvím velkým i malým :-D

Aby udělal radost případným nálezcům každého věku.

Chystám se teď nebo na  jaře uveřejnit svou první kešulku a řeknu s jistotou že kinderbordel beru.

    • 0
Fotka
troschig
lis 02 2013 9:11

Ono však jen při použití slova kinderšrot, což je tedy „dětský odpad?“ běhá mráz po zádech. Vlastním dvě robata co s radostí loví, a tím hlavním je přeci objevení pokladu s obsahem jim nejbližším. Hračky jsou přeci super motivace....

    • 0

S clankem naprosto souhlasim. Mam dve male deti (2 - 4 roky) a ty se uplne klepou na to, aby v kesi mohly vymenit nejaky ten kindersrot:-). A pro me je dulezite, kam me krabicka privedla a ne to, co v ni najdu.

    • 0
Fotka
Zememeric_K
lis 08 2013 13:21

Pro milovníky Kinder - kindervajíčková keška: http://coord.info/GC2G2NZ

A byla docela plná!

    • 0

Musím opravdu pochválit krásnou sbírku figurek, které už dneska v kindervajíčkách ani nenajdeme. S geopřítelem z kešek sbíráme také autíčka (skoro všichni chlapi jsou stejní), lvíčky, hrošíky a sloníky. Vždycky mám radost, když je v kešce nějaká pěkná hračka. Na kešky chodíme i se skautským oddílem a děti mají také vždycky radost, když si můžou vyměnit nějaké pěkné zvířátko.

Přiznám se, že pojem "Kinderšrot" se mi poměrně dost příčí.

    • 0

Jsou vůbec myšleny pod pojmem "kinderšrot" figurky, postavičky, autíčka a pevné hračky z kindervajíček? Já jsem si do téhle chvíle myslela, že kinderšrotem se myslí takový ty napůl rozpadlý poskládaný polohračky, kusy puzzlí, paňďuláček bez ručiček a nožičky apod. a takovýhle rozpadliny mně teda v keškách taky rozčilují! Jinak proti figurce vcelku naprosto nic nemám a děti taková výměna potěší myslím stejně, jako nás, když v keši najdem CWG :)

    • 0

Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15161718 19 2021
22232425262728
2930     

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama