Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Série, které jsou (nejen) na houby III.

Příspěvek od Fanda199 , 14 září 2014 · 1 830 Zobrazení

reportáž
Série, které jsou (nejen) na houby III. V pátek ráno po snídani opouštíme sokolovnu v Náměšti na Hané. Bylo zde fajn a čisto. Strávili jsme tu s fenou Sárou dvě klidné noci. Tu další už budeme spát doma.
Nejdříve nás ještě na Moravě čekají dvě série tradiček.


Na první z nich, Poklad Rampachu GC4Z7TT, to máme od ubytovny jen pár kilometrů. Parkujeme u hřbitova na doporučeném parkovišti a bez koloběžky razíme do terénu. Je slunný a teplý den. Keše nás brzy přivádí do většího lesa, který je dnes už docela plný houbaři. Ti chodí po lese sem a tam, často zbytečně. Hub tu zas tolik není. Košíky mají skoro prázdné. Za to já nacházím. Nejen keše na svých místech, ale skoro u každé krabičky je i hlouček pěkných hříbků nebo mohutných bedel. Našel jsem i celá kola nádherných červených muchomůrek. Radost pohledět. Vše nechávám na svých místech a jdu dál. V hlubším lese cítím pohledy zvířat z okolního roští, sem tam praskne větev, pach prasečí moči je i pro mne jednoznačný. Sáru raději držím a v klidu pokračuji po lesních pěšinkách k další keši. V rámci série doporučuju odlovit i keš Babylon. Je poblíž zajímavých skalních suků.

Vložený obrázek

V poledne máme odloveno a míříme k sérii Anežákova hvězdička GC31YR2 mezi Mohelnicí a Zábřehem na Moravě u obce Dubicko. Zde 21 keší vytváří na mapě pravidelnou pěticípou zelenou hvězdu v dosti členitém podhorském terénu. V lese to znamená, že lítáte nahoru a zase dolů a pak zase houstníkem nahoru, … Někde owner poradí s vhodnou cestou, většinou si kačer musí poradit sám. Nevadí. Les je to pěkný, občas se ukáže výhled na blízkou Hanušovickou vrchovinu a všude jsou opět krásné hřiby. Z tepla se stává odpolední horko a nám nějak dochází energie. Dohledání keše je spíše věcí intuice, než GPS. Oregon se v hustém lese není schopen přiblížit na méně než 30 metrů a to už dávno loguji. Vlečeme se. Nicméně nacházíme všechno včetně zajímavého bonusu a v půl páté opouštíme les. Před námi je cesta do Prahy.

Vložený obrázek

Dé jedničku cestou domů nahrazuje přetížená pětatřicítka a poté dé jedenáctka. Před Prahou půl hodiny na hradecké dálnici všichni parkujeme a svačíme. V zúžení před námi se poškádlila dvě autíčka. Po setmění policie zapracovala a my můžeme pokračovat. Domů za rodinkou jsme se Sárou dorazili opravdu rádi.

Milan z týmu Fanda199.


Série, které jsou (nejen) na houby - II.
Série, které jsou (nejen) na houby - I.
Budapešť 2014

  • 1



Fotka
Tinklebell
zář 17 2014 12:42

Ahoj, úplně jsi mě navnadil na obě série. Mám v plánu je odlovit s kamarádkou, která bydlí prakticky u jedné z nich.

Kraj velmi dobře znám z dětství. V tyhle krásné podzimní dny to muselo být parádní. Strategickou jsme prošli po svých a zpět jsme šli Terezským údolím.

 

p.s. za mých mladších let byl na Cholinou Rampach, myslím, že absence háčku u názvu série odpovídá skutečnému názvu kopce.

    • 0

Máš pravdu, je to Rampach. Díky za info. Opravím to a přeju ti hezké počasí. Milan.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama