sobikovi napsal/a:
Zdá se, že uživatelů Dakoty je tady už dost a dost. Tak prosím o info a postřehy z praxe. Především čitelnoust, funkčnost ve městě a v lese, reakce šipky atd. Díky moc.
Mám Dakotu 20 s posledním firmware z Webupdateru.
Zkusím to nějak shrnout. Příjem signálu a funkce, i rychlost asi budou nachlup stejné jako u Oregonu, mínus WIGO a prohlížeč obrázků, plus tříosý kompas ala O550.
Displej je menší s adekvátním rozlišením aby se celek vešel do formátu eTrex. Při práci mi to nijak nevadí, asi by byl ale problém s většími prsty.
Čitelnost je dobrá (ve dne ani zaplé podsvícení moc nepoznáte - chce to mít jistotu že je vyplé a zbytečně tak nevybíjet), za zatažena též bez problémů. Podsvícení budete zapínat až v šeru a ve tmě.
(výdrž je tím pádem velmi, velmi dlouhá)
Podsvícení není silné, ovšem maximum málokdy využijete - ve tmě to stejně oslňuje. Větší intenzita se sama zapne až při napájení kabelem.
Příjem bych přirovnal k sérii HCx, možná se mi zdá že občas ukazuje menší přesnost, ale nevypadává. Díky Hotfix má po opětovném brzkém zapnutí ihned signál. Jak jsem četl, tak stejně jako Oregon, občas ukazuje špatně rychlost chůze (při pomalé chůzi). Ale zatím mi třeba nedriftoval mimo prošlou trasu. Tracklog kopíruje mapu.
Ve městě jsem zatím nic co by stálo za zmínku nezaznamenal, nebo jsem zatím nebyl mezi mrakodrapy, nebo byly družice tak akorát (testováno v Praze).
V přírodě bych vypíchnul snad jen horší příjem pod mokrými listnatými stromy a v hlubokých údolích, ale kromě naprostého extrému ne výpadek. Při horším signálu zdatně sekunduje výborný elektronický kompas, takže šipka ukazuje poměrně přesně.
Kompas je fakt výborný, nemám připomínek, kalibrace je sice ve třech osách, ale není složitá. Vzhledem ke třem osám, funguje kompas v různých polohách, nakloněný a tak podobně, paráda.