Přejít na obsah


Fotka

Geocaching - anketa


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
50 odpovědí na toto téma

#41 DeathOfRats

DeathOfRats

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2010 - 19:10

Misulee napsal/a:
Jak koukám na výsledky, tak hodně z vás odpovědělo, že by neuvítalo kdyby restaurace nebo ubytovací zařízení nabízela listingy a informace ke keším v okolí, můžu se zeptat proč? :)

Mě osobně by se třeba líbilo, kdybych jela někam na dovču a tam přímo v nějakym penzionku bych měla nástěnku s informacema o blízkých keších nebo nějakou mapku:).


Proč:
1) I když už se o GC píše všude, měli bychom se pořád snažit zůstat v utajení, přece jenom o tom geocaching z části je - my víme a oni ne. To můžeme rovnou nad každou keš zabodnout výstražnou ceduli s nápisem: "Hej, turisto, zaloguj se."

2) Nelíbilo by se mi, kdyby kdekdo poskytoval informace o mých keších, které jinak vidí jen lidé registrovaní na gc.com (pravda, registrovat se může kdokoliv, ale je to aspoň nějaká obrana proti ňoumům).

3) Máš vůbec představu, jak by to ty hotely asi měly dělat, aby byly schopny poskytovat aktuální informace? Nástěnka s listingy může být za chvilku neaktuální, to by to museli pomalu každý den chystat znova, kdyby náhodou něco změnilo souřadnice, bylo disabled...
To už by se jim víc vyplatilo připojení k internetu a třeba možnost tisku listingů s vysokohorskou přirážkou :D

4) Nelíbí se mi jakékoliv "předvařování" geocachingu - je to pro mě dobrodružství začínající hledáním keší na internetu, plánováním trasy nad mapou a sosáním informací o keškách a končící logováním v logbooku a na internetu.

Chápu, že pro někoho by mohl být organizovaný geocaching zábava, stejně jako jsou lidé schopni jezdit na zájezdy typu "vystupte z autobusu, koukněte nalevo a napravo a zase nastupte", ale já s tímto nechci mít nic společného, proto za mě velké a jednoznačné NE.
  • 0
SQUEAK?
deathofrats.rajce.net
deathofrats13.blogspot.com

#42 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 486 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2010 - 20:02

:D:D:D To je prča. :D:D:D
  • 0

#43 LukasX

LukasX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2010 - 20:28

Ja jsem sice vyplnil, ale asi ne ke spokojenosti autorky ;) Pro mne je prave dobrodruzne na dovolene s cestovkou to, jestli vubec se mi tam neco podari ulovit. Jak to cele ohnout, abych byl uspesny. Pristi tyden jedu s cestovkou do dolomit na bezky. Uz mesic "ladim formu" a vytipovavam, kde a jak by se dalo odbocit, abych neco vyzvednul. A na zadech sneznice :) Je pravda, ze naopak pri ceste na Madeiru jsem z tohodle duvodu zvolil individualni cestu s pujcenym autem na miste. S cestovkou bych byl akorat stresovany, ze zase jedu 6m okolo nejake a nemam sanci na ni dosahnout. Ale predstava, ze jede zajezd kaceru, ted se vsici vyhrnou ven, logbook okoluje, zase nahrnout do autobusu? HUSI KUZE!! Stop, prr.. To samy v hospodach a penzionech - existuje mnoooho duvodu, proc je nesmysl nastenka s keskama. Naprosta vetsina se prece chysta doma ne? Idealni na podporu by byl opravdu bezdratovy internet volne dostupny v prostorach restauraci a penzionu - to by melo muj palec nahoru stoprocentne!
  • 0

#44 Misulee

Misulee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2010 - 21:25

Já už si tu připadám jako na obhajobě bakalářky :):D

Tak tedy vysvětlení pro některé, ale také pro všechny ostatní :):

Pro zmijovkar: Já nevím jestli si četl opravdu postupně toto téma a pochopil si souvislosti, ale asi ne, možná je to moje chyba, že jsem to nenapsala všechno kompletně, ovšem to bych sem rovnou mohla tu bakalářku hodit, abys pochopil kompletní souvislosti a smysl mé práce :)...

To, že jsem se zde zmínila o mém projektu, bylo pro to, abych vysvětlila, že moje BP není zaměřená na komerční využití geocachingu, ale že je o geocachingu a plus je v něm projekt - což jsou největší části BP. Kdybych tu měla celý projekt popsat bylo by to opravdu na dlouho, a to že jsem tam nenapsala, že to nebude v rámci GC.com je proto, že mě ani nenapadlo, že by to někoho tady, na fóru Geokačerů, kteří znají pravidla, napadlo. Přišlo mi to nanejvýš logické a pochopitelné, že to samozřejmě bude brané někdě jinde. Pro jsem to tu "na férovku" nenapsala, není to tady proto, že bych tu měla co skrývat :-), ale proto, že se tu nechci rozepisovat a psát celou BP, kterou už mám z velké části rozepsanou.

To, že se o tom bavíme tady, na fóru o geocachingu, je proto, že právě vás se chci zeptat, zda byste takové věci využili. V BP je nemám proto, že chci vydělat na GC, ale proto že přišel vedoucí práce a řekl, seš na ekonomce - musí tam bejt něco ekonomickýho - proto se ptám vás, těch povolaných, zda byste něco takového vůbec uvítali, tím že to neuvítáte nezkazíte mojí BP a tím že to uvítáte jí zase nezlepšíte. Vyjádříte tím názor, na základě něhož bude o tomto tématu hovořeno.

Ano, že GC.com bere peníze za organizování je v pořádku, to že to všichni víte je dobře :-), já tu nic nepředhazuju, naopak ty - že je to komerční. Co dnes není komerční? Existuje vůbec nějaká aktivita, která se dá dělat zadarmo? Mám dojem, že ne, a tak jsou komerční všechny. Na GC se nevydělává premium účty, to zas takový balík nenese. Vydělává se tvorbou GC, CWG, razítek, speciálních krabiček, logbooků, dokonce i navigací, oblečení a bot. Všechno spolu souvisí... Já jen polemizuji o dalších možnostech, které se zatím neobjevili, ale objevit můžou. Neříkám, že ty věci má někdo dělat, ani že je budu dělat já. Jen chci vědět, zda by to někdo ocenil, či naopak. Jsou lidé, kterým by se to líbilo, jsou lidé, kterým ne. To je přece normální .. Proto je ten dotazník, neustále se opakuju :) - ale na základě toho se o tom bude mluvit. Když o to zájem není tak není, když je tak je.. Tak to holt je :).

Pro DeathOfRats: Co se týče hotelů, co by museli dělat, aby měli aktuální listingy apod. Ano mám představu, co by proto museli udělat, mám taky představu, co všechno jiného musí udělat, aby si udrželi a přilákali zákazníky. Tohle zrovna není tak velká práce, jako jiná, kterou musejí dělat. Neříkám, že to ten hotel dělat musí, jen říkám, že by mohl, kdyby chtěl přilákat do svého hotelu geokačery (otázkou dotazníku právě je, zda by přilákal). Každý majitel ubytovacího zařízení dělá spoustu věcí pro to, aby nalákal zákazníky a tohle je jedna z věcí, jak by to mohl dělat taky :).

Pro LukasX: Dotazník se nedá vyplnit ke spokojenosti autorky... :) .. já budu spokojená, když ho vyplníte, jak myslíte, pro mě je důležitý ten názor, nechci vidět výsledky, které chci aby tam byli (ani nejsou žádné, které bych chtěla vidět:)), to bych takovou anketu ani nemusela dělat :D.

Tak nevím, doufám že sem to teda řekla snad už všechno "na férovku" :D a na něco nezapoměla, ale určitě jo, zase se něco hezkého dozvím :P.
  • 0

#45 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2010 - 12:10

Dotazník jsem vyplnil, ale většina představ v dotazníku uvedená je pro mě přímo děsivá... Doopravdy je hrozná představa, že na každém rohu budou viset informace o keškách a bude moct je číst kdokoliv, či hromadné zájezdy kde průvodce bude ukazovat jak hledat kešky... Brrr. Už takhle mám potíže s některými svými keškami, protože místní mládež se o nich časem dozví a schválně je likviduje. Takhle by to měla ještě lehčí...
  • 0

#46 rodinka veverek

rodinka veverek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2010 - 16:04

Vyplněno. Příšerná představa.

Restauracím, hotelům nebo penzionům, kteří nabízejí listingy, keše bychom se vyhýbali na 100 honů. Chtějí li přilákat kačery, nechť nabídnout počítač s internetem a USB portem, popřípadě tiskárnu a nechť tyto skutečnosti inzerují. Ale ať nemluví o geocachingu, kačer pochopí, mudlu to nezajímá. Boužel mnoho ubytovacích zařízení nabízejí televizory, videa, satelity a jiné voloviny dokonce na pokoji, ale internet málokdy. Proti půjčování GPS nic nemáme, je to stejná služba jako půjčení kola nebo mobilu, ale ať se nestarají, za jakým účelem si GPS půjčuješ. No a ať prodávají AA alkalické baterky.

V tuzemsku organizovat zájezdy za keškami je kravina. Pro vyznavače organizované činnosti jsou eventy a je dostatečné.

A teď k fakultativním zájezdům v zahraničí. Tam by bylo určitě příjemné, kdyby v propozicích zájezdu bylo, že na dvě hodiny zastavíme na tom a na tom místě a zde budete mít volno. A "shodou okolností" to bude místo, kde jsou v dojitelné vzdálenosti 4 keše. To jo, ale hlavně ať o keších nemluví, nejlepší bude, když ani průvodce nebude vědět, proč má v plná zájezdu nařízeno zastavit zrovna tady. Opět, kačer pochopí, mudla se půjde jen tak projít. Na zájezdech toto volno občas bývá, ale mnohdy v místě kde není nic k vidění ani k lovení, pouze nákupní střediska, tato zastávka bývá u nás i důvodem, proč raději zvažujeme zapůjčení auta. Kouzlo geokešingu je mimo jiné v tom, že my víme a oni ne a to i na těch výletech: "Proč oni tam kamsi lezli do těch křů, když tam za rohem jsou záchody?"

No a k výsledkům dotazníku? Předpokládám, že budou zveřejněny. Předpokládám, že jsem svými opovědmi napomohl tomu, že angažování se restaurací a hotelů v geocachingu je antireklama a že případný byznys v gc je nutné dělat jinak.
  • 0

#47 Krkovicka

Krkovicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2010 - 19:41

Kaceri v hotelu? Po veceri dostavaji od obsluhy souradnice nekolika tiktakovek v okoli, k tomu legenda a orezanou tuzku, madam se nastroji do vecerni roby a spolu s hladce oholenym manzilkem vyrazeji do noci.....docela usmevna az ujeta predstava;)

Geocaching neni ze samotneho principu komercni zalezitost, snad se autorka otazak nad tim zamysli a nastenek na tema geocaching v hotelich se nikdy nedockam, ostatne si nevzpominam, ze bych pri kesovani nekdy spal v hotelu. To je vse co bych k dotazniku dodal. Zlom vaz s tou bakalarkou:)
  • 0

#48 jardik1993

jardik1993

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2010 - 20:09

Vyplněno a odesláno.
  • 0

#49 Misulee

Misulee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 8:27

Výsledek ankety :)

http://www.vyplnto.c...-pruzkumy/5487/
  • 0

#50 Kvety

Kvety

    kytarista

  • Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 9:59

Ta první otázka, znáte geocaching je podle mě nepřesná tím, že jsi to nabídla zde nám. Protože v mém okolí málokdo zná geocaching.
  • 0

#51 Misulee

Misulee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2010 - 21:48

Nebylo to nabídnuto jen vám. Hlavní anketní soubor tvoří studenti fakulty managementu, Geocaching.cz asi 24% viz výsledky ankety, tam také vidíš, že né všichni znají Geocaching - ta otázka tam je také proto, že jsem věděla že se dostane anketa do rukou lidem, kteří o tom nevědí.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama