Tak a máme tu poslední letošní soutěž. Hlasujte a rozhodněte o nejlepším článku a fotce z letošního multieventu. Ceny jsou připraveny i pro hlasující.
Den polévky gazpacho-multievent 25.11.2013
#101
Publikováno 02 prosinec 2013 - 23:17
PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI
15.5.-Den kuřete vindaloo
25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
#102
Publikováno 17 prosinec 2013 - 10:58
Podívejte se, jestli vyhrál váš favorit a kolik že se snědlo 25.listopadu porcí polévky gazpacho. Více na webu denpolevkygazpacho.cz
PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI
15.5.-Den kuřete vindaloo
25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
#103
Publikováno 19 leden 2014 - 21:26
Zdravím,
dávám dohromady fotogalerii k loňskému multieventu Den polévky gazpacho. Pokud by někdo z vás našel doma fotku z této akce, pošlete mi ji prosím na mail weri85@gmail.com. Fotka bude přidána do fotogalerie na webu www.DenPolevkyGazpacho.cz včetně uvedení autora.
Díky weri
PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI
15.5.-Den kuřete vindaloo
25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
#104
Publikováno 21 červenec 2014 - 13:00
Dovoluji si ctěnému obecenstvu připomenout, že právě teď je ta vhodná doba na přípravu a konzumaci inkriminované polívky!
Ingredience jsou čerstvé, dobré, levné a snadno dostupné a počasí velmi příhodné. Neváhejte, ozkoušejte. Testováno s velkým úspěchem na spolusestrách z komunity dnes v poledne.
#105
Publikováno 21 červenec 2014 - 15:25
Tak snad budu mit stesti a nejaky event navstivim :-)
#106
Publikováno 21 červenec 2014 - 16:46
Ale já naprosto netušim, jak to MÁ chutnat !
Jediný, co vim, je, jak to chutná, když to dělam já: pokaždý jinak.
Při vaření- nejen týdle polívky - se řídím dvěma zásadami: 1) najdi si na netu pár receptů, případně se podívej na pár obrázků, a pak si vymysli vlastní. 2) Podívej se do lednice a do sklepa, projdi zahradu a narvi tam, co najdeš.
Při zkoumání netu jsem zjistila, že jsou v zásadě dvě varianty - s kouskama zeleniny nebo hladká. Já upřednostňuju hladkou variantu, která všechny chutě propojí, protože celkově zeleninu moc nemusim (není-li přefiltrovaná přes prase) a nechce se mi např. kousat do celejch kusů cibule . Ale klidně by se dalo některý přísady nemixovat, ale nakrájet do výsledku - to už podle volby každého soudruha.
Takže dneska jsem dala:
- 5 hodně velkejch zralejch masitejch rajčat - zalejt horkou vodou, po chvíli oloupat a dát na chvíli vychladit na mrazák, aby nebyly teplý
- 2 velký červený papriky (fungujou i zelený nebo jakýkoliv, s červenejma má výsledek hezčí barvu)
- 2 střední červený cibule
- asi 5 velkejch stroužků česneku
- slušná otýpka divokýho oregana (stačila by na přiozdobení menšího pugétu ) - obrat lístky, vrcholový růžičky, případně kvítky, schovat na ozdobu výsledku, zbytek rozmixovat do polívky
- 5 nakládanejch kyselejch okurek (Originál předpokládá okurku syrovou, oloupanou, a následné dochucování červeným vinným octem, ale já nemam ráda ten čuch syrový okurky, tak to řeším takto.)
- přidala jsem asi 4 nakládaný feferonky, zbavený zrníček, aby to mělo říz (jmenuje se to "Křehké feferony"), ale to v žádným receptu nebylo, tak na vlastní nebezpečí .
Takže toto vše jsem rozmixovala dohladka (Vždycky se vyplatí rozmixovat rajče a ve vzniklé kapalině mixovat např. koření, okurky - prostě ty "pevnější" přísady. Vodu pokud možno nedolívám.), osolila, dochutila šťávou z 1 citronu a na zásobení těla tolik potřebným cholesterolem do toho přimíchala asi 2/3 velkýho kelímku kysaný smetany (originál předpokládá přimaštění olivovým olejem, ale není nad zdravé živočišné tuky ). Ozdobila jsem kolečkama oloupanýho citronu a těma schovanejma lístkama a kvítkama oregana.
Má se podávat s na olivovým oleji osmaženýma plátkama neb kostičkama bílý veky. Já jsem zrovna z trouby vytáhla černej žitnej chleba, takže jsem upřednostnila tuto variantu . Jo, a tu zbejvající třetinu kelímku kysaný smetany k tomu, kdyby někdo cholesterolu neměl pořád ještě dost.
Co do koření, pro změnu bych použila třeba bazalku, tymián, mátu, saturejku, zelenou petrželku, klidně bych šla i do kopru, mateřídoušky nebo něčeho takovýho, prostě, co zelenýho voňavýho si rádi nasypete do rajčatovýho salátu, to klidně i sem. Jo, a pokud bych tam neměla ty feferonky, tak bych pepřila.
Výsledek je třeba pořádně vychladit, klidně i naházet před podáváním kostky ledu, ale podávat pak dřív, než se to rozpustí a polívku nekontrolovaně zředí. Jo, a bacha - je to nadměrně zdravý, ať z toho nedostanete vitaminózu !
#108
Publikováno 21 červenec 2014 - 17:36
Dovoluji si ctěnému obecenstvu připomenout, že právě teď je ta vhodná doba na přípravu a konzumaci inkriminované polívky!
Ingredience jsou čerstvé, dobré, levné a snadno dostupné a počasí velmi příhodné. Neváhejte, ozkoušejte. Testováno s velkým úspěchem na spolusestrách z komunity dnes v poledne.
A nechtěly to sestry zase přihřát? Nebo už jsou poučené ;-)?
#109
Publikováno 21 červenec 2014 - 17:39
A nechtěly to sestry zase přihřát? Nebo už jsou poučené ;-)?
Viz moje poznámka zde z loňského léta .
#110
Publikováno 21 červenec 2014 - 21:25
#111
Publikováno 29 červenec 2015 - 10:48
Vážení, jestlipak jste nezapomněli, že už přišel čas, vhodný na pořádné gazpacho hody? Rajčata stojí 12 Kč za kilo, po zahradách a loukách roste hromadu použitelnejch bylinek a horko je taky slušný! Jen bacha na tu otravu vitamínama, ta může bejt dooooost nebezpečná!
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů