zvedavkanocni napsal/a:
Mně trochu vrtá hlavou termín eventu - myslela jsem si, že když jde o polévku připravovanou z rajčat, proběhne event někdy v době, kdy jsou pěkně čerstvá a zralá z polí dejme tomu ze Slovenska -španělská skleníkovofoliovníková jsou chuťově o něčem jiném. Zajímá mě to i proto, že pokračování série našich oblíbených eventů ve Všeteči bude právě gazpacho. Kdo někdy rajčata pěstoval, dobře ví, jaký je rozdíl v chuti rajčat dozrálých venku na sluníčku a těch ostatních, co se kupují přes zimu. Možná zkusím gazpacho přes léto doma, abych měla představu.....samozřejmě tepelné zpracování vynechám, to snad nemůže myslet vážně ani Unie?
Předem bych chtěl upozornit, že ono nařízení Evropské unie vyšlo 1.dubna, tedy na apríla, takže bych ho zas tak vážně nebral
Co se týče samotného eventu, tak je inspirován seriálem Červený trpaslík, ze kterého vychází den polévky gazpacho na 25.listopad. S termínem se toho moc tedy neudělá.
Máš pravdu, že gazpacho připravené teď v létě bude asi chutově lepší než v zimě, kdy bude nedostatek čerstvých rajčat. Proto jsme taky uspořádali
letní soutěž, jejímž cílem je "donutit" kačery nečekat na listopad a zkusit gazpacho již v létě. Navíc studená polévka přijde více vhod v horkém létě než v mrazivém listopadu.
PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI
15.5.-Den kuřete vindaloo
25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!