Přejít na obsah


Fotka

Proč je u městských mikrošek důležitý hint


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1 odpovědí na toto téma

#1 R-A-von-B

R-A-von-B

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 385 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2013 - 10:26

Ahoj revírníci,
poslední dobou jsem rozmrzelý z některých městských mikrošek schovaných v obydlených oblastech. Namátkou GC3543C, GC2G03K a GC1MDFE. Možná jsem na podobné věci přecitlivělý, ale cítím se pokaždé velmi nepříjemně, když musím prozkoumávat soukromé domy, ploty, předzahrádky apod. a strachovat se, kdy na mne vyběhne rozezlený majitel či rovnou policejní hlídka. Obvyklé pravidlo „tvařte se nenápadně“ je v tomto případě hraběcí radou – jak chcete „nenápadně“ šmírovat kolem baráku na ulici, kde chodí spousta lidí?

Owner může být domluvený s majitelem domu, jenže to jako kačer nevím předem. Když sečtu nepřesnost ownerovy a vlastní gpsky, tak stejně musím hledat v 10-15metrovém okolí nalezených souřadnic. Tudíž mohu zcela v dobré víře prozkoumávat sousedovic zahradu :@

Proto bych byl rád, kdybyste u podobných keší vyžadovali dostatečně výmluvný hint. Ne kvůli tomu, aby usnadnil kačerovi hledání, ale ze slušnosti k místním lidem. Hint nemusí nutně navádět ke skutečné skrýši, stačí když zabrání, aby kačer hledal v místech, kde by to mohlo obtěžovat místní lidi. Příklady:
- na žlutém domě
- nejvýše 2m od plotu s cihlovou podezdívkou
- pozemek s uličním číslem dělitelným sedmi
- keš není na soukromém objektu
Takové hinty nenapoví o nic více nežli souřadnice samotné, ale zabrání, aby kačer šmíroval na cizích objektech.

Díky za zvážení.
  • 0

#2 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2013 - 10:41

Ahoj, ano, máš pravdu. My to víme. Bohužel hint zatím není povinná součást listingu, nemusí být vyplněný. Je to čistě na ownerovi. Přesto vždy doporučujeme hint doplnit nebo upřesnit, protože je dobrý nejen jako nápověda při hledání, ale i jako jakási kontrola, že lovci hledají opravdu správně. Zkrátka když keš někdo ukradne, aby lovci nepřevraceli všechno kolem, ale aby podle hintu zjistili, že keš je pryč. A také slouží jako částečná ochrana keše před prozrazením, zejména na zamudlených místech. Pokud je hint přesný a výstižný, lovec sáhne a vytáhne keš, dlouho se na místě nezdržuje a je méně nápadný.
  • 1
Tobias Reviewer
Reviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama