Ahoj,
s přechodem na nové zařízení (Samsung Galaxy S5), které má krytku USB, je pro mně značný opruz neustále připojovat USB kabel. Rozhodl jsem se tedy k přechodu na bezdrátové připojení a synchronizaci pomocí FTP.
Jediný funkční FTP server, který jsem našel a má možnost zápisu na SD kartu (Android Lollipop 5.01), však připojuje kartu jako root domovský adresář.
Pomocí nastavení "Cesta ke kartě SD: /" a "Datová složka v AD: /Android/data/cz.adrake.plus" se mi podařilo stáhnout adrake.ini. Při pokusu o synchronizaci jsem ale narazil na problém s absolutní cestou "DbFile=/storage/extSdCard/Android/data/cz.adrake.plus/geoget.db3" a "DataFolder=/storage/extSdCard/Android/data/cz.adrake.plus". Cesty změnit nemohu, neboť by mi zase nefungoval adrake v telefonu.
Když upravím adrake.ini přes tlačítko v adrakesync, stejně se mi při pokusu o synchronizaci přepíše aktuálním a obdržím chybu "Přenos souboru selhal!, , /storage/extSdCard/Android/data/cz.adrake.plus/geoget.db3, -->>, C:\i386\GeoGet\data\AD_geoget.db3"
Ptám se: existuje již nějaké řešení, které by nevyžadovalo absolutní cestu, popř. lze to nějak obejít? Napadá mě jediné řešení, podvrhnout mu nějaký upravený adrake.ini, který by ale nebyl skutečným ini, který adrake používá. Lze to?
Update:
odpovím si sám: "lze to!". Vytvořil jsem v datové složce adrake adresář fakeini, do něj nakopíroval adrake.ini a map-config.xml, následně upravil cestu v nastavení DataFolder na "/storage/extSdCard/Android/data/cz.adrake.plus/fakeini" a u zkopírovaného adrake.ini odmazal ze začátků cest kus "/storage/extSdCard". Cesty se zjevně berou z ini a synchronizace krásně jede. Akorát se nesmí zapomenout při změně nastavení upravený soubor ručně překopírovat.
Tohle řešení je jasně nouzové, chtělo by to zapracovat do nové verze adrakesync.
Ještě poznámka: Odmítá mi to načíst seznam databází a chybová hláška mně vyzvala, že prý mám zkontrolovat dbList_PDA.bat. Jenže jeho obsahem je pouze řádek "rem UNSUPORTED", takže je jasné že to chodit nemůže. Jenže ani po stažení starší verze adrakesync jsem ten baťák nikde v instalačce nenašel. Mohu poprosit o jeho zaslání, pokud ho máte? Měl by být v cestě GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\dbList_PDA.bat. Díky
Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 01 září 2015 - 11:07