Měl bych rozšiřující dotaz: jakou máte zkušenost s velkými TB, resp. ztrácí se stejně často jako malé?
Mám zkušenost, že nejvíce se ztrácejí TB, které mají podobu nějaké hračky - al zdá se mi, že plyšáci se ztrácejí méně než tvrdé hračky. Možná to bude tím, že málokdo dovolí svému dítěti, aby si nechalo zahnívajícího plyšáka, který nejde ani pořádně vyčistit. Tvrdá hračka se umyje a je to.
Nedávno jsme také potkali jeden opravdu nevhodný TB a mám dojem, že jsme poslední, kdo ho viděli "živý". Měl podobu CWG a lišil se jen trackovacím číslem. Zalogovali jsme ho, poponesli a vložili do jiné keše. Hned následující kačeři ho vyjmuli v domění, že je to obyčejné CWG (tedy bez zalogování) a podle toho, co jsem se dozvěděl, ho později někde jinde vyměnili zase za jiný CWG. Pak se jeho stopa úplně ztratila.
Tedy, ideální je takový TB, u kterého je na první pohled vidět, že je to TB a ne jěn nějaká hračka nebo dokonce CWG. A takový, aby byl příliš málo atraktivní na to, aby si ho někdo nechal jako suvenýr