Přejít na obsah


Fotka

Tvorba map JNX (BirdsEye)

firmware garmin mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
70 odpovědí na toto téma

#1 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 8:49

Uživatelská poradna, shromaždiště návodů a tipů k tvorbě vlastních map formátu JNX pro zařízení Garmin.

 

návody:

Jak na Garminy VII. - plná podpora rastrových map (BirdsEye)

Jak na Garminy VIII. - tvoříme vlastní mapy JNX (BirdsEye)

 

návody od Lacop: 

Výroba užívateľských rastrových JNX máp pre GARMIN

externí fórum mtbiker.sk

 

 

Data k poskytnutí:

letecká mapa Moravskoslezského kraje (3,15 GB) (rok 2011) (skurakai) 

 

Bude určitě skvělé, pokud nabídnete ke stažení ostatním uživatelům také své vlastní výtvory :) Díky!

Odkazy na ně budu dávat tady do prvního příspěvku.


Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 12 leden 2014 - 23:17

  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#2 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 12:35

..posílám

Přiložené miniatury

  • MOBAT.JPG

  • 0

#3 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 12:49

Vypadá to v pořádku. Projdi si adresáře dle cesty co je vypsaná v příkazovém řádku co jsi poslal (popř. dej v PC vyhledat soubor *.jnx)


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#4 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 16:23

nemohu si pomoct, soubory .*JNX nikde v PC nemám :(


  • 0

#5 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 17:51

Jak je velký ten adresář MapQuest? Zkus přemístit adresář MapQuest na jiný disk, Mobat2Jnx si dej na plochu a zopakuj předešlé kroky tvorby JNX.

 

Napadá mne již pouze pomoc přes vzdálenou plochu. Jinak vážně netuším, kde je zakopaný pes. 


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#6 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 18:04

MapQuest měl jen 50kb, na zkoušku, překopíroval jsem ho na plochu, stejně jako MOBAT2JNX a podařilo se. Před tím jsem měl obě složky ve stromu Programu files a to nefungovalo. Jdu se prokousávat dále, zatím děkuji, tuším že není ještě všemu konec  :) 


  • 0

#7 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 18:06

Nejspíše problém s právy v inteligentních Windows 7, které zakazují bez administrátorských práv kopírování souborů do adresáře Program Files :-) Hlavně, že to je vyřešeno.


  • 1
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#8 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 18:54

vyřešeno, prozatím :)  , v JNX Customizeru nevím jak se zobrazí foto mapy a následné zoomování, no při uložení zas problém.

Přiložené miniatury

  • obrázek 2.jpg
  • obrázek 1.jpg

  • 0

#9 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 19:50

Možná jsem to v návodu špatně vysvětlil. Upravil jsem formulaci.

 

Pro každou staženou vrstvu LVL 1, LVL 2 ... (tj. ve skutečnosti např. stažený zoom 15, 16 ...) se v JNXCustomizeru nastaví vzdálenost, od které se v zařízení začnou vrstvy zobrazovat.

 

Tedy pro nejméně podrobnou (tedy nejmenší zoom) nastav třeba 5km. Tj. začne se v zařízení Garmin zobrazovat při přiblížení alespoň na 5 km (dle měřítka v Garminu).

Pro druhou podrobnější vrstvu nastav třeba 100 m. Tj při přiblížení alespoň na 100 m ti tato vrstva překryje tu první.

 

Pokud si nejsi jist jak detailní je stažená vrstva a jaké přiblížení máš zvolit, tak najedeš myší na text Level 1, 2, ... a uvidíš náhledovou fotku ze stažené vrstvy.

 

Chce to trochu experimentování a hraní si s mapou v zařízení, abys vychytal, kdy je optimální kterou začít zobrazovat.

 

Osobně toto používám pouze na letecké mapy a to od přiblížení 120 m nebo 200 m. Jinak používám klasické mapy.


Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 12 leden 2014 - 19:51

  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#10 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 20:28

taky bych používal letecké mapy, ale...kde seženu leteckou mapu? V Mobile Atlas Creatoru není..


  • 0

#11 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 20:58

Od toho je neoficiální verze MOBAT nebo doplňkové mapové zdroje jako Google apod. :-) 


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#12 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 21:07

tomu rozumím, ale jak s Google mapou a MOBAT?


  • 0

#13 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 21:34

Zcela dle návodu.

MOBAC - stáhnutí kachlí 

...

4. Vybereme požadovaný mapový zdroj

 

Až na to, že si místo OpenStreetMap MapQuest vybereš Google Sat (který si zprovozníš následujícím návodem)

 

V adresáři programu MOBAC je podadresář Mapsources. Přidej si tam soubor GoogleSat.bsh (stáhneš zde) a v nastavení mapových zdrojů MOBAC (settings - map sources) si přidej do levého sloupce "Google sat" (pokud tam už není). Nyní bude v nabídce mapových zdrojů i Google Sat (letecké snímky od Google)

 

Dle doporučení stahuj v rozlišení (ZOOM) 16 (maximálně 17)!


  • 2
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#14 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 21:39

V adresáři programu MOBAC je podadresář Mapsources. Přidej si tam soubor GoogleSat.bsh (stáhneš zde) ....

 

Paráda, přesně tohle jsem dnes potřeboval :-) Díky.
 


  • 0

#15 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2014 - 22:20

Díky za trpělivost, už jsem to zprovoznil :)


  • 1

#16 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2014 - 21:23

posílám k nahlédnutí, celá složka je příliš velká

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  jnx.zip   355,79K   154 Počet stažení

  • 0

#17 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2014 - 21:45

Protože už pár lidí to shánělo, přidávám mapové zdroje pro katastrálky a ZM10. Jsou to oficiálně zveřejněné wms služby od ČUZK, mají jich tam už víc.

Katastrálka

Základní mapa 10000

Ale nepřehánějte to s rozměry, na katastrálku je optimální tak jedno katastrální území, nebo okolí nějaké linie, třeba řeky. Musí se to dělat ve velkém zoomu (19, nebo i 20 tam kde je vyrastrovaná DKM s malými čísly) a je to strašně velké a generuje se to dlouho. A ne pokaždé to jde, ČUZK občas stávkuje.

Co se týče přesnosti GPS a katastrálek, nepoužívejte to na vyměřování lesa ke kácení! Mějte na paměti, že chyba několik metrů je normální. Bohužel, v některých místech je chyba katastrálky větší než chyba navigace.

 

Mimochodem, dostal tam někdo historickou ortofotomapu z Kontaminace.cenia.cz? Jsem přesvědčen, že to nejde, ale možná mě někdo překvapí. Některým lidem by se to hodilo na hledání historických sídel.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 14 leden 2014 - 21:47

  • 2

#18 Martin-CZ-PE

Martin-CZ-PE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 15:10

Super návod.Prokousával jsem se tím včera večer a podařilo se mi všechno rozběhat.Největší boj byl s MOBAT2JNX.Ten musím spustit přes příkazovej řádek jinak ho nepřinutím pracovat.Ale potřeboval bych poradit: V GPS používám mapu TOPO PRO. Při přiblížení na 100m se mi zobrazí letecká mapa a pak při dalším přiblížení už tam ta letecká zůstává a rozmazává se. Jde nějak nastavit,aby se ty JNX zobrazovali jenom při "jednom přiblížení".Tzn: jdu podle TOPO chci se podívat na leteckou přiblížím na 100m- přiblížím ještě víc - letecká zmizí a zobrazuje se zase jenom TOPO.V tom JNXCustomizeru se nastavuje pouze OD jakýho měřítka se zobrazuje,ale já bych potřeboval nastavit ještě DO jakýho měřítka se bude zobrazovat.Pokoušel jsem se to různě "očurávat" "vygumovanejma" dlaždicema v malování,ale to nefunguje.


  • 0

#19 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 15:19

Zkusil jsi zaškrtávadlo u měřítek v JNX Customizeru?

 

Pokud se nemýlím, tak se tato vrstva aplikuje pouze při nastaveném přiblížení. Jiné řešení nevidím. Osobně lepší rozmazaný letečák než-li při takovém přiblížení sterilní Topo Czech :-)


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#20 Martin-CZ-PE

Martin-CZ-PE

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 17:22

Zatržítko jsem samozřejmě zkoušel,ale popravdě jsem vůbec nepřišel na co tam je. Podle mě se to chová úplně stejně ať je aplikovaný nebo ne.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:firmware, garmin, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama