Když se lidi nebudou řídit pravidly, tak se moderátoři nemusí řídit kodexem? To bude asi nějaké nepochopení...
Nenapsala jsem to zrovna nejlip, to je fakt. Kazdopadne k cemu mi je, ze budu dodrzovat nejakej kodex, kdyz tu ti, co delaj nejvetsi bordel (nebo jsou neprijemny na novacky), stejne kaslou na to, aby dodrzovali pravidla?
Když to asi není můj job. Očekával bych, že moderátor nebude skákat jako čertík z krabičky a pokud to provede, tak si to aspoň uvědomí.
Ahah, neni tvuj job. Ale kodex bys chtel. Pravidla dodrzovat nemusis, to at si delaj jiny. Ja z krabicky neskakala, az vyskocim, tak to poznas.
...
Jak vidím podle toho, co se dělo zde na fóru, je několik řešení:
1) Moderátor nechá OT normálně žít svým životem
2) Moderátor okamžitě jakýkoliv pokus o OT zamezí
3) Moderátor promaže OT a tak spousta myšlenek zmizí
4) Moderátor rozdělí téma třeba na dvě, když vidí, že OT příliš vadí původní diskuzi.
5) Moderátor dohlíží na etické jednání v příspěvcích a varování za OT dává až opravdu jako krajní variantu.
Osobně si myslím, že varianty 3 a 4 jsou ty nejhorší. Varianta 1 není také moc dobrá, i když osobně ji vidím raději, než dle mého názoru přehnané varianty 3 a 4. Nejlepší je podle mě spojení variant 4 a 5. Samozřejmě i zde se najdou tací, kterým se to nebude líbit...
...
Dobre napsano. Nerikam, ze OT nemuze vznikat, ale copak na nej musite reagovat? Jestli jo, tak si zalozte to novy tema, v tom vam nikdo nebrani. Nebo snad jo? Nemylsim si, ze by tu bylo braneno v zakladani novejch temat.
Varianta 1 je dle myho nemyslitelna - drobny OT sklouzne k velkymu a uz to lita. Pak misto informaci najdes jen dohadovani o hruskach v tematu o jabkach. K cemu ti takovy tema je? Naprosto k nicemu.
Varianta dve: delam to po svym - proste nejdriv upozornim postem, ze jste/zacinate bejt OT. Kdyz to nepomaha, prisutpuju k tvrdy variante varovani.
Varianta 3: Ano, zmizí. Ale kolikrat ty myslenky nemaj ani valnyho smyslu. A co se tyce mazani ve vyzvach - tam to chtel sam chytrak. Nebo spis navrhnul. A jelikoz byl pricinou ty hadky tam, tak jsem to s radosti promazala.
Prosím o odemčení výzev, zase je škoda to kvůli tomu celé zamykat, spíše bych navrhoval to tam promáznout. Teď už snad nebude co nahlašovat.
Varianta 4: No a proc to nemuzou udelat sami diskutujici rovnou? Proc musi obtezovat moderatora tim, ze nejsou sami schopni poznat, kde zacina OT? Drtiva vetsina tady uz je plnoleta, nektery maj i vysokou, ale ze jsou mimo tema nepoznaj? Nehlede na to, ez to rozdeleni je dost casto orisek, nebo v pulce prispevku reaguju na tema, v pulce na OT. To mam pak rozdelit jak?
Varianta 5: A to varovani je potom k cemu? Ja mam jako moderator, dohlizejici na dodrzovani pravidel, prihlize tomu, kterak se tu pravidla porusujou a nic neudelat? No, to bych toho teda umoderovala...
Snazim se sice fungovat podle bodu pet, ale kdyz to opravdu zacne sjizdet k OT, tak proste nejdriv upozornim, - nepomuze to - varuju. Opetovne tema odemknout mi problem nedela (viz Vyzvy), ale to docasny zamceni zastavi vetsinu OTckaru v tom OTckareni. A varovani je nas...tve.
Ještě k práci moderátorů a "nahlašování" OT příspěvků:
- osobně jsem příspěvky nenahlašoval, pokud byly jen OT. Nahlašoval bych leda příspěvky s reklamou, urážlivé či jinak proti dobrým mravům.
- vyhrožování, že po OT příspěvku se vlákno zamkne, vede k tomu, že se OT příspěvky nebudou nahlašovat, protože většina uživatelů si chce popovídat, často i o tom OT. Spíše to povede k tomu, že se nebudou OT příspěvky nahlašovat.
- jestli si dobře pamatuji, několikrát byly zamknuté různé diskuze, jako geodepresivní koutek (mimochodem, jak to, že mi hledání slova "geodepresiv" našlo jen téma "Geodepresivní koutek III", když určitě existovaly i jeho předchůdci?) atp., i když si myslím osobně, že taková vlákna jsou právě zakládána kvůli nezávaznému pokecu i OT. Myslím, že to není správné. Chápu uzamčení tématu v sekci Poradna, když se problém vyřeší..
Na druhou stranu si myslím, že varování určitému uživateli (případně jeho BAN) docela prospívá fóru. Přestože jsem celkem svobodomyslný a nemám moc rád tresty, musím uznat, že někteří (nejvíce zatím 2 o kterých tu poslední dobou byla řeč) tu opravdu fórum hodně zanášely příspěvky, se kterými málokdo souhlasil a pak vznikaly plamenné diskuze, přestože názor většiny dotyčné nepřesvědčil, že nemají pravdu a dál si mleli svou..
Nahlasovat te nenutim, ale pokud nekdo nahlaseni odmita pouzit protoze "by prece bonzoval", tak pardon, ale to je tu ta funkce fakt zbytecne. Misto aby usnadnila praci moderatorum, tak jim ji akorat pridava, protoze na ni lidi kaslou. Jo, OT muz mit myslenku, ale ta at se rozviji v samostnatnym tematu.
Proc byl zamknutej geodepresivni koutek opravdu netusim, nikdy jsem u toho nebyla. Mam pocit, ze to bylo dokonce jste za staryho systemu. System fora je v nekterejch smerech stale zahadou, takze ti opravdu nemuzu rict, co je pricinou.
A jo, mas pravdu v tom podlednim. Hanska/honzak je fuc (nastval pepu svym chovanim tak, ez ma ban na IP), shaman je moderovanej, ale nekdy mam pocit, ze by mu ani ten ban na nejakou chvilku neuskodil. I kdyz u nej by to asi nemelo valnej efekt (budte radi, ez vidite, co dokaze vyplodit). Chovani hansmatta me za poslednich par dni celkem dost irituje. A ten chytrak, co mu poradil, ze ma svy prispevky nahlasit jako OT, ten to fakt vymak! Nehlede na to, ez nahlasovat jako OT zakladaci prispevek tematu je hola blbost.