Přejít na obsah


Fotka

České školství - zásahy státu do kompetence rodičů při výchově dětí


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
51 odpovědí na toto téma

#1 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2014 - 11:31

Sorry, ještě k diskusi citát z dnešního Pravého prostoru:

 

Tělocviku bude zřejmě o hodinu víc. Nafoukne se rozvrh, vadí školám, píší o nápadu ministra Chládka. Místo dvou hodin tělocviku týdně budou pravděpodobně tři. Prý kvůli nárůstu dětské obezity. Chládek chce, aby třetí hodina probíhala zejména ve sportovních klubech. „Škola, která má dobré podmínky a bude to chtít dělat sama, tak jí v tom bránit nebudeme. Líbilo by se mi ale, kdyby tato hodina nebyla provozována v rámci klasického tělocviku, ale ve spolupráci se sportovními kluby pod vedením kvalifikovaných trenérů,“ řekl iDNES.cz. No a máme tu další socialstický způsob regulace našich životů. Myslím, že pohyb dětí je věc rodičů, ne státu který zase strká čumák do věcí, po kterých je mu kulové. Možná by stačilo ze škol sebrat automaty se sladkými pochutinami a nápoji a méně hambáčů. V diskuzi někdo napsal, že je to druhá pitomost ministra za dva dny, první je tiltul Bc bez střední a teď vyřešil dětskou obezitu. Tělocvik na základce je jen proto, aby si děti protáhly záda. Pokud je někdo tlustej a neudělá kotrmelec, tak holt se svalí párkrát navíc, ale z toho může zhubnout jen ministr, pokud mu za tu pitomost dá někdo pěstí a následně pár týdnů nemůže jíst. A když chce někdo mít tlustou prdel, tak je to jeho věc.


  • 12

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#2 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2014 - 14:48

Čím dál méně se divím rodičům, který svoje děti neposílají do školy a učí je doma. A taky je teda obdivuju.


  • 4

#3 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2014 - 18:22

Čím dál méně se divím rodičům, který svoje děti neposílají do školy a učí je doma. A taky je teda obdivuju.

S tím bohužel částečně souhlasím - hlavně od doby, co vím, jakej "odpad" chodí na pajdák a co tam projde - tuhle jsem viděl nějaký mejly, co posílali studenti pajdáku (nevím jakej obor) svému učiteli - a jako jo, diakritika a hrubý chyby u učitele - já vám nevím. :/

A to z naší generace bude těch dětí zas hodně a učitelů ještě míň. :(


  • 1
:)

#4 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 5:58

Řekla bych, že to jen učitelema nebude, i když samozřejmě taky, ale že chyba je někde v samotným systému - viz příspěvek kolegy Trhače.


  • 0

#5 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 7:12

Sorry, ještě k diskusi citát z dnešního Pravého prostoru:

 

 A když chce někdo mít tlustou prdel, tak je to jeho věc.

No já s tím nesouhlasím. Obezita jde ruku v ruce s civilizačními chorobami a zdravý štíhlý sportovec musí platit stejné zdravotní pojištění jako líný a nemocný tlusťoch. Když nasadil stát takovou regulaci na placení zdravotního pojištění, tak by se měl také snažit, abychom byli v rámci možností všichni stejně zdraví.


  • 0

#6 geobublina

geobublina

    Bublina

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 8:29

To máš pravdu, ta hodina to fakt vytrhne a všichni zhubnou:D Kdyby na to stačila jen hoďka navíc, tak to by byla paráda, to bych brala...

Já na ty dvě hodiny vzpomínám jako na mučení nešikovných lidí. Rozhodně během základní školy učitelé u mě vypěstovali odpor ke sportu. A během střední jsem se objevila v tělocvičně většinou jen 1x za pololetí.

Což o to větší možnost ke sportování není marná, ale jak si pan ministr představuje ten sport ve sportovních klubech, to by mne zajímalo...

 

S tím jídlem je to fakt - ve školách mají děti ke koupi chipsy a všechno tohle. Učitelé jsou proti, ale stejně tam automaty a bufety takhle fungují. S tím by měli něco udělat.


  • 2

#7 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 8:53

Hm, tak já si tenhle týden s juniorkou popovídala o zeměpisu, protože jsem se divila, proč dva dny připravuje prezentaci o Maďarsku vhodnou spíš na střední školu. Dočkala jsem se odpovědi, že výuka u nich probíhá tak, že každý dostane jeden stát, přinese prezentaci na flashce, ta se promítne a učitel jen doplní.....tak trochu váhám, jestli základní výklad má být od spolužáků nebo od učitele....Pamatuji, jak si matka musela psát přípravy na hodiny, i když učila řadu let - tohle se mi moc nelíbí, pochopila bych, kdyby to bylo obráceně, základ podal učitel a děti si měly připravit o zemi pár zajímavostí na doplnění. Na jednu stranu se školství plete do kompetencí rodin, ale co tak sleduji ve výuce, tak proti dřívějšku pokulhává zejména procvičování a fixování základních znalostí ( viz následně pravopis značné části populace, základní převody jednotek atd.), protože není čas, je to samý projektový den. Takže jsem měla tak trochu pocit, že školství na jednu stranu nedělá, co by mělo a plete se, kam by nemělo. Pravda je, že pokud vezmu naši školu, v prvních letech základky byla výhoda, že ve třídě pro nadané děti se k nim přistupovalo hodně individuálně, během hodin byly šikovnější děti zabavené dobrovolnými úkoly navíc a nenudily se ,měly výbornou učitelku, jenže s jejím postupem projekt potichu skončil.

 

S automaty na nesmyslné pochutiny plný souhlas - když se v našem případě část rodičů ozvala, že se jim to nelíbí, tak bohužel byla nemalá část, které to nejenže nevadilo, ale naopak vyhovovalo, přece nemusí přemýšlet nad svačinami!. A o jídelně, která má jako hlavní jídlo hamburger, si myslím své. Ono problémy se stravováním začaly už ve školce - pro čtyřleté dítě nepovažuji za rozumné smažené rybí prsty, proč ne třeba jen na másle upečené rybí filety? A jsme zase u cen obědů. Dneska už se ani nezlobím, že dcera přijde s tím, že na ten a ten den si oběd neobjednává, protože první jídlo je to a to a druhé....Jestli by místo podivného projektu nebylo lepší začít právě od stravování. Ale mám pocit, že jsme s názory asi vyjímka.


Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 13 únor 2014 - 9:52

  • 4

#8 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 9:46

Co do toho sportu - pro mě býval tělocvik ve škole předmětem, kde jednak byla strašná otrava (nějaká vybíjená a jiné otravné hry, u nichž jsem dodneška nepochopila pravidla), jednak jsem se tam jakožto baculatá holčička pokoušela marně o stojku na rukou, zatímco moje štíhlounké spolužačky metaly přemety a hvězdy, navíc nade mnou furt visela hrozba zkaženého vysvědčení. Nicméně jsem se od jara do podzimu cárala v rybnících a řekách (plavání mi jde, výborně mě to nese :D) a vyváděla denodenně  s kamarádama na kole. Naštěstí pak na střední mi zjistili jakejsi neškodnej zdravotní defekt a od tělocviku mě osvobodili.To byla úleva! :D  Dneska jsem pořád stejně obézní ochechule :D a furt stejně ráda plavu a jezdím celej rok na kole (cca 3-4000 km ročně), zatímco ty onehdá štíhlounké spolužačky jsou převážně dvakrát širší než já a sotva vyjdou do schodů. Jedna, co dělala cosi závodně, už nemůže skoro ani chodit, zlikvidovala si klouby. Tak nevím, nevím, jakej má ten tělocvik výchovnej efekt :D. Přijde mi, že rozumný řešení by bylo ponechat na rodičích, jestli dítě budou posílat do nějakýho sportovního kroužku, jestli napíšou učitelce prohlášení, že sportovní aktivity zajišťuje rodina (třeba jezdí spolu na kole nebo lezou na skály), a nebo jestli ho nechají jednou týdně v odpoledních hodinách chodit na dvouhodinovej neklasifikovanej tělocvik, kterej by škola zajišťovala především pro ty ze sociálně slabší rodiny. A i tam by mohli brát děcka jednou do bazénu, podruhý do přírody, potřetí třeba na lodičky a nenutit jim furt nějaký otravný cvičení o ničem.

 

A jinak k těm učitelům: Nedávno mi vyprávěla známá o zážitku svých přátel: Dcera (asi tak ze 4. třídy, myslím) dostala za domácí úkol slohovou práci na téma, jak se slaví Velikonoce. Protože to je holčička z křesťanské rodiny, tak normálně napsala o Velkém pátku, ukřižování Krista, Zmrtvýchvstání, velikonoční vigilii a dalších bohoslužbách v kostele atd. Učitel jí k tomu napsal: "Co má tohle co dělat s velikonocemi?" a dal jí pětku. Asi tam zapomněla malovaný vajíčka a pomlázku :D. Ne že bych měla v úmyslu někomu vnucovat křesťanskej pohled na věc (ono je to obvykle dost kontraproduktivní), ale přijde mi, že tohle už je nejvyšší stupeň ignorance (nebo arogance?) i z hlediska všeobecnýho kulturního rozhledu. Jestli to takhle vypadá i jinde, tak potěš koště.


Tento příspěvek byl upraven od Jacka dominikánka: 13 únor 2014 - 9:48

  • 8

#9 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:12

Ignorance s arogancí vysmívá se toleranci ;)

 

Tělocvik je peklo. Další příležitost, jak surové dětské kolektivy mohou legálně šikanovat a ponižovat slabší a to za zjevného souhlasu dohlížejícího pedagoga, frustrovaného, že je "tělocvikář". Znám to z obou stran - já to chvíli i učil :D

 

Ale výše popsaný přístup (první příspěvek) je nádherný příklad formalistického přístupu bigotních úřednických papalášů, hlavně těch zleva, neb říditi je třeba veškeré dění lidské, my mu to dobro vnutíme, i kdybysme ho u toho měli umlátit... a pěkně do kolonek, do hromádek, do šuplíčků a vykazovat, s dvěmi kopiemi ručně a jednou on-line.


  • 4

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#10 Raraku

Raraku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:16

Netvrdím že třetí hodina tělocviku zabrání obezitě, je to nesmysl, ale třeba já tu třetí hodinu měla na gymplu povinně (sportovní gympl, nesportovní třída) a bavilo mě to. Narozdíl od traumatických hodin v malé tělocvičně - prostná, hrazda a pod. radosti jsme totiž chodili na plavání a to jsem byla ve svém živlu. Ostatní spolužáci si to tolik neužívali a tak jsem měla často celou plaveckou dráhu jen pro sebe, no neberte to. :-) Po dvou letech jsme místo toho začali chodit na bruslení (holt Kladno, no...) a to už jsem tak nadšená nebyla...


  • 0

#11 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:19

No já s tím nesouhlasím. Obezita jde ruku v ruce s civilizačními chorobami a zdravý štíhlý sportovec musí platit stejné zdravotní pojištění jako líný a nemocný tlusťoch. Když nasadil stát takovou regulaci na placení zdravotního pojištění, tak by se měl také snažit, abychom byli v rámci možností všichni stejně zdraví.

Nevím, zda stojí víc běžná lékařská údržba přiměřeně oplácaného jedince nebo sportovce se zrakvenými kolenními vazy. Znám několik "zdravých štíhlých sportovců" z řad mých přátel a jejich krátce dospělých dětí a počet operací kolen mě velice překvapil. O tom, co prodělal jeden nezletilý chlapec při sportu - motokrosu - se nám, nesportovním štrůdlíčkům ani nezdá. Takže opatrně s tím vychvalováním sportu.


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#12 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:22

Tělocvik je peklo. Další příležitost, jak surové dětské kolektivy mohou legálně šikanovat a ponižovat slabší a to za zjevného souhlasu dohlížejícího pedagoga, frustrovaného, že je "tělocvikář". Znám to z obou stran - já to chvíli i učil :D

 

 

 

Toto je přesně moje mládí! Předměty, které obvykle vysvědčení doplňují pěknými jedničkami, mi ho vytrvale kazily. Pamatuji si ještě známky ze žákajdy: 

TV - polka 5, bradla 5, kruhy 5

HV - zpěv sovětské hymny 5, Evžen Oněgin 5

 

Kurnik, nikdy víc. Zlatá fyzika, matika, chemie!


  • 6

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#13 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:24

Asi se hodně odvíjí, jak už napsal Frettie, od toho, kdo jde na pedák. Není to jen dneska, bylo to už za našich dob: cca z pěti lidí po gymplu  na pedák jeden šel opravdu proto, že chtěl učit a patřil k nejlepším ve třídě. Ostatní naopak patřili k nejslabším a moc dobře věděli, že jinou školu by těžko zvládli.

 

Mám pocit, že se u nás v kdečem hasí následky a neřeší se příčiny - místo obezity by bylo třeba začít s přiměřeným stravováním. Děti se někdy vyhýbají nezdravým věcem i podvědomě - jenže my dospělí jim instinkty potlačíme a vybudujeme místo toho špatné návyky. Když snahu rodičů kazí školní jídelna, je to podivné.


  • 1

#14 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:38

 

A jinak k těm učitelům: Nedávno mi vyprávěla známá o zážitku svých přátel: Dcera (asi tak ze 4. třídy, myslím) dostala za domácí úkol slohovou práci na téma, jak se slaví Velikonoce. Protože to je holčička z křesťanské rodiny, tak normálně napsala o Velkém pátku, ukřižování Krista, Zmrtvýchvstání, velikonoční vigilii a dalších bohoslužbách v kostele atd. Učitel jí k tomu napsal: "Co má tohle co dělat s velikonocemi?" a dal jí pětku. Asi tam zapomněla malovaný vajíčka a pomlázku :D. Ne že bych měla v úmyslu někomu vnucovat křesťanskej pohled na věc (ono je to obvykle dost kontraproduktivní), ale přijde mi, že tohle už je nejvyšší stupeň ignorance (nebo arogance?) i z hlediska všeobecnýho kulturního rozhledu. Jestli to takhle vypadá i jinde, tak potěš koště.

Toto je citát roku! Ten půjde do světa. Díky!


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#15 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:46

Jo, drive to bejvalo lepsi. Skolni jidelny proti obezite ucinne bojovaly hrachovou kasi, remo platkem, ryzovym nakypem a podobnymi skvosty, ktere se od vydejniho okenka nosily rovnou do toho kde se vraci nadobi. A zadny vyber nebyl, uvarili jedno jidlo a hotovo. Nebylo z ceho tloustnout.


  • 2

#16 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:52

Jo, drive to bejvalo lepsi. Skolni jidelny proti obezite ucinne bojovaly hrachovou kasi, remo platkem, ryzovym nakypem a podobnymi skvosty, ktere se od vydejniho okenka nosily rovnou do toho kde se vraci nadobi. A zadny vyber nebyl, uvarili jedno jidlo a hotovo. Nebylo z ceho tloustnout.

Taky si to pamatuji. Až po dlouhé době jsem dokázal objevit a rehabilitovat některá jídla, co mi představila naše školní jídelna. Třeba čočku. Nebo rýži na sladko. U jiných se mi to nepovedlo dodnes, třeba právě u té zmiňované atom-kaše! Ta byla jediným jídlem, jež jsem si dokázal odepřít i na hřbetech Kavkazu.


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#17 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 10:55

Hele, teď teprve vidím, že začátek vlákna s diskusí nad dotazníkem o trávení společného času s dětmi je FUČ! Tím to nabývá poněkud absurdní podoby, jako že se tady vykecávám z ničeho nic o našem školství! Tak to pardon! Ono to původně začínalo tady http://www.geocachin...ho-věku-3-7let/


  • 1

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#18 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 11:12

Vrátím se k původnímu příspěvku o aktivitě nového ministra školství:

Pan Marcel Chládek je bývalým fotbalovým rozhodčím (měl jsem možnost náhodou mluvit s jeho bývalou přítelkyní a pár věcí jsem se dozvěděl). Teď už to nedělá, neb se dal na politiku a podobně jako ve fotbale se rychle vypracoval až na její samý vrchol. To, myslím, dokazuje, že má blízko ke klubům a jejich vlastníkům. Proto asi taky ten návrh, aby ta třetí hodina tělocviku byla realizována ve spolupráci se sportovními kluby a profesionálními trenéry. To samozřejmě bude stát spoustu peněz navíc, rozhodně víc, než „standardní“ hodina tělocviku provedená kmenovým učitelem. Ty peníze někdo bude muset těm klubům zaplatit. Odkud ty peníze půjdou? Z dotací na školství. Takže se podle mého nejedná ani tak o nedomyšlený sociální experiment nového pana ministra pod hlavičkou „nové koště dobře mete“, či o pokus regulovat o něco víc naše životy, ale o dobře promyšlený pokus o další velkou „malou domů“ pro zainteresované.


  • 6

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#19 CCI4695

CCI4695

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)
  • LocationPevná hráz míru a socialismu

Publikováno 13 únor 2014 - 11:28

Co do toho sportu - pro mě býval tělocvik ve škole předmětem, kde jednak byla strašná otrava (nějaká vybíjená a jiné otravné hry, u nichž jsem dodneška nepochopila pravidla), jednak jsem se tam jakožto baculatá holčička pokoušela marně o stojku na rukou, zatímco moje štíhlounké spolužačky metaly přemety a hvězdy, navíc nade mnou furt visela hrozba zkaženého vysvědčení. Nicméně jsem se od jara do podzimu cárala v rybnících a řekách (plavání mi jde, výborně mě to nese :D) a vyváděla denodenně  s kamarádama na kole. Naštěstí pak na střední mi zjistili jakejsi neškodnej zdravotní defekt a od tělocviku mě osvobodili.To byla úleva! :D  Dneska jsem pořád stejně obézní ochechule :D a furt stejně ráda plavu a jezdím celej rok na kole (cca 3-4000 km ročně), zatímco ty onehdá štíhlounké spolužačky jsou převážně dvakrát širší než já a sotva vyjdou do schodů. Jedna, co dělala cosi závodně, už nemůže skoro ani chodit, zlikvidovala si klouby. Tak nevím, nevím, jakej má ten tělocvik výchovnej efekt :D. Přijde mi, že rozumný řešení by bylo ponechat na rodičích, jestli dítě budou posílat do nějakýho sportovního kroužku, jestli napíšou učitelce prohlášení, že sportovní aktivity zajišťuje rodina (třeba jezdí spolu na kole nebo lezou na skály), a nebo jestli ho nechají jednou týdně v odpoledních hodinách chodit na dvouhodinovej neklasifikovanej tělocvik, kterej by škola zajišťovala především pro ty ze sociálně slabší rodiny. A i tam by mohli brát děcka jednou do bazénu, podruhý do přírody, potřetí třeba na lodičky a nenutit jim furt nějaký otravný cvičení o ničem.

 

A jinak k těm učitelům: Nedávno mi vyprávěla známá o zážitku svých přátel: Dcera (asi tak ze 4. třídy, myslím) dostala za domácí úkol slohovou práci na téma, jak se slaví Velikonoce. Protože to je holčička z křesťanské rodiny, tak normálně napsala o Velkém pátku, ukřižování Krista, Zmrtvýchvstání, velikonoční vigilii a dalších bohoslužbách v kostele atd. Učitel jí k tomu napsal: "Co má tohle co dělat s velikonocemi?" a dal jí pětku. Asi tam zapomněla malovaný vajíčka a pomlázku :D. Ne že bych měla v úmyslu někomu vnucovat křesťanskej pohled na věc (ono je to obvykle dost kontraproduktivní), ale přijde mi, že tohle už je nejvyšší stupeň ignorance (nebo arogance?) i z hlediska všeobecnýho kulturního rozhledu. Jestli to takhle vypadá i jinde, tak potěš koště.

 

¨To jsou dnešní učitelé.Když vidím "paní učitelky" co nedokážou pozdravit sousedy co by jim mohli dělat rodiče a to nemluvím o jejich dětech,jak takové "dámy" mohou vychovávat děti????? Dnešní školství je dovedeno do absurdna,dnes se nerodí žádný blbý děti,dnes snad nikdo nepropadá,všichni studují. A kdo bude dělat????


  • 1

#20 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2014 - 11:41

Co do toho sportu - pro mě býval tělocvik ve škole předmětem, kde jednak byla strašná otrava (nějaká vybíjená a jiné otravné hry, u nichž jsem dodneška nepochopila pravidla), jednak jsem se tam jakožto baculatá holčička pokoušela marně o stojku na rukou, zatímco moje štíhlounké spolužačky metaly přemety a hvězdy, navíc nade mnou furt visela hrozba zkaženého vysvědčení. Nicméně jsem se od jara do podzimu cárala v rybnících a řekách (plavání mi jde, výborně mě to nese :D) a vyváděla denodenně  s kamarádama na kole. Naštěstí pak na střední mi zjistili jakejsi neškodnej zdravotní defekt a od tělocviku mě osvobodili.To byla úleva! :D  Dneska jsem pořád stejně obézní ochechule :D a furt stejně ráda plavu a jezdím celej rok na kole (cca 3-4000 km ročně), zatímco ty onehdá štíhlounké spolužačky jsou převážně dvakrát širší než já a sotva vyjdou do schodů. Jedna, co dělala cosi závodně, už nemůže skoro ani chodit, zlikvidovala si klouby. Tak nevím, nevím, jakej má ten tělocvik výchovnej efekt :D. Přijde mi, že rozumný řešení by bylo ponechat na rodičích, jestli dítě budou posílat do nějakýho sportovního kroužku, jestli napíšou učitelce prohlášení, že sportovní aktivity zajišťuje rodina (třeba jezdí spolu na kole nebo lezou na skály), a nebo jestli ho nechají jednou týdně v odpoledních hodinách chodit na dvouhodinovej neklasifikovanej tělocvik, kterej by škola zajišťovala především pro ty ze sociálně slabší rodiny. A i tam by mohli brát děcka jednou do bazénu, podruhý do přírody, potřetí třeba na lodičky a nenutit jim furt nějaký otravný cvičení o ničem.

 

My jsme v rodině chlapi všichni takoví prostorově výraznější. Podle fotografií už od pra-pradědy. Ačkoliv plavu, potápim se, chodim pěšky a jezdim na kole, nezhubnu ani kdybych se na hlavu postavil takže neřeším nějaký hubnutí a užívám si aktivit, který mě bavěj. Přitom na zš mě tělocvik vyloženě štval a nebavil, i když jsem tehdy týdně najezdil na kole kolem 150-200km plus jsem chodil několikrát týdně kondičně plavat (zhruba 3-5km týdně). Nakonec na sš jsme měli skvělého profesora a ten řekl, že například kdo rád plave a chodí pravidelně ať mu přinese po každý návštěvě bazénu účtenku a má tělocvik vyřízenej. No a bylo, chodil jsem prostě místo klasický nudy plavat.

 

Taky nechápu co má jako změnit hodina navíc ve škole. Akorát to, že to ty děcka budou mít "ještě radši" ty hodiny.


  • 2

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Blackberry nejen na práci





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama