Trochu se bojím jestli jsem tím neotevřela pandořinu skřínku. Teď to budou zkoušet všichni a přitom před pár dny by to nikoho ani nenapadlo. Mě ostatně také ne, to se prostě musí vidět...
Zkoušet to určitě nebudu, nikdy by mne nenapadlo, že to je možné, hlavně jak je možné, že to někdo mohl zkusit, vždyť to nebylo vůbec funkční?
Harmonika sice na první pohled vypadá lépe než moták, ale stačí několik samolepek přes ohyb a je z harmoniky muchlák. Druhý problém je použití obyčejného papíru, který se za chvíli ošoupe a je jak hadr. Pokud chceš udělat knížku, je to prostě technologicky výrazně náročnější. Aby seděly texty na obou stranách a bylo to vycentrované, ořez celého notýsku by měl být rovný, sešívačka musí umět alespoň těch pět milimerů papíru plus desky. Hlavní problém, nebo výhoda je, že knížečka vypadá po celou dobu života pěkně. Mám 32 svých keší a chci aby trochu vypadaly. Věřím, že je dost lidí, pro které je úroveň jejich krabičky důležitá. Nemá smysl se bavit o Tic Tac-ovkách a jinému LowEndu, tady stačí opravdu cokoliv.
Přiznám se, že logbooky si nerad kupuji, protože už takhle vynakládám na kešky hodně peněz. Ale když jsem viděl ty tvoje sešitky, nezdají se mi moc složité na výrobu.
Bohužel nedělám kešky ani logbooky ve velkém, takže nemám profesionální zařízení, ale zajímalo by mě, jak prošiješ těch 40 listů + úvodní a koncový list zalaminovaný jednou sponkou? Většinou při více jak 20-ti papírech mám s prošíváním papírů problém.
Co se týče oříznutí předpokládám, že to je dělané na nějakém profesionálním ořezu, který bere najednou třeba těch 40 listů, takže pak jsou všechny naprosto stejné. Osobně bych to musel dělat na řezačce, která zvládne max. 5 stran a stejně je každá maličko jiná, ale myslím, že zase nemusí být vše 100%.
Docela by se mi hodily tipy na to, jestli používáte nějaké speciální sponky atp.