Diskusia sa uberá zaujímavými cestami a mňa napadajú rôzne analógie so zdanlivo nesúvisiacimi vecami, napr. príbeh http://www.crystallography.net
v mojom odbore ("najslávnejšie" databázy v zásade stoja na GS obchodnom modeli - vy nám niečo zadarmo a ešte k tomu viacmenej povinne odovzdávajte a my vám to potom budeme za ťažké prachy sprístupňovať; COD sa má k CSD/ICSD ako opencaching k groundspíkovskému gc).
Z hľadiska autorského práva je owner vlastníkom cache, takže ak ju submitne na x serveroch, gs je do toho hovno. Publikáciu na x serveroch tak nevie prekusnúť v zásade niekto, kto by, being self-consistent, nemal rovnako vedieť prekusnúť aj vydanie tej istej knihy viacerými vydavateľstvami. Nie je mi známe, že by som pri publikácii podpisoval TCA (Transfer of Copyright Agreement), rovnako len úplný idiot by napr. podpísal TCA na nekonečno a bez protihodnoty. (Nie že by sa podobné donucovačky nevyskytovali, to už je druhá vec.)
Komercia a morálka? Komercia je vlastne legalizovaný podvod resp. okrádanie (hovorí sa tomu "zisk") "morálne" by sa nám naozaj mala zberba zo Seattlu pchať do zadku, lebo z našej práce si oni žijú, ale keďže systém je na strane "tých, čo žijú z iných" tak sa nám v skutočnosti môžu, čo aj robia, tlemiť do ksichtu.
"krabičky by sa nemali miešať, lebo potom je chaos." - a čo tak "Inteligent zvláda chaos" ?
podobnú namietku som takisto počul voči možnosti druhý raz zalogovať tú istú cache (po zmene úkrytu, závažnejšom presune), že to niekomu pokašle "vizáž" štatistík - ja neviem, čo je nestráviteľné napr. na "tulenik has 1228 Finds on 1226 unique Geocaches"? tieto dva posledné pseudoproblémy by som očakával u aspergera alebo autistu, ale nie u psychicky zdravého dospelého človeka...
sambar439: tvoj agresívny mantinelizmus "najlepšie urobíš keď sa en bloc vykašleš na gc.com a hru opustíš" ja vyhodnocujem ako snahu zabrániť sjirkovi79 nabúravať ti tvoj obraz sveta v reálnom svete samozrejme každý z nás najlepšie vyjde, keď z produktov a služieb jemu viac alebo niekedy ("dosť často niekedy") aj menej naklonených poskytovateľov vyskladá niečo, čo bude "best fit" na jeho potreby BEZ AKÉHOKOĽVEK OHĽADU na to, ako sa to bude páčiť dotyčným poskytovateľom. NIE SOM POVINNÝ liezť "poskytovateľom" do zadku. Tuná na žumpe, myslím, fanúšikujete ZemoKecu až príliš. Podaktorí.
Parkis, "Já myslím že o nich ví hodně lidí, jen není důvod opouštět zavedený server a migrovat jinam." - ja to cítim tak, že gc.com má stále najlepší "medziksicht" smerom ku hráčovi, napr. na oc.com sa (no, nebol som tam prihlásený nejakú dobu) vôbec nedá urobiť stránka do profilu so štatistikami... ďalej, väčšina z nás spravidla začne niekde, je jedno kde, potom si pozrie zbytok serverov a väčšinovo zostane pri tom, ktorý má ten "medziksicht" najlepší a kde je najviac keší, a je tam dovtedy, kým mu nezačnú liezť na nervy GS obmedzenia - a aj potom väčšinou niečo prežvejkne, lebo ... holt najviac keší v zásobe (niekto sa tu raz trefne vyjadril, že oc.com nemá statbar s prdmi, a keby aj mal, tak bez tých prdíkov z gc.com).
Publikácia na oc.com a pod. autorovi cache v prvom rade silne zníži návštevnosť, takže ak je jeho motiváciou rochniť si v počte nálezov, momentálne to nie je cesta a potom skončí, ako ja - síce platonicky nad publikáciou na iných platformách uvažujem, nemám žiadny impulz sa rozhýbať. Sám mám túto možnosť v zálohe ako práve prostriedok regulácie návštevnosti, lenže keďže väčšina cacherov oc.com nesleduje (alebo sleduje minimálne), "lebo tam nič nie je", otázka je propagácia... lebo ako autor CHCEM, aby sa tých 30 cacherov, ktorí ma napadnú ako vhodní adresáti, o nej dozvedelo. A samozrejme, je to aj záloha pre prípad lumpárne, ktorá by neprešla cez ZemoKecného reviewera.
Hojší: ja tiež nemám z gc.com keší na oc.com nič. Hlavnou príčinou je, že na oc.com nemám porovnateľné možnosti v listingu, nedokonalosť enginu, a druhou je lenivosť púšťať sa do transpozície
Tento příspěvek byl upraven od tulen: 06 duben 2014 - 15:25