Voldiku, fakt nevim, proc vedes nefer utok podpasovkami. Nebo si fakt myslis, ze clovek, kteremu das na dva dny do roky Locus, na nem take nenajde mouchy a hned vsechno pochopi?
Ne, to si rozhodně nemyslím. Neznám ale žádného aktivního uživatele obou programů, který by mohl provést skutečně objektivní srovnání. A pokud existuje, pak zde nepřispěl. Taky píšu, že to je můj pohled, pohled uživatele Locusu. A kdybych chtěl vypíchnout mouchy, tak zmíním, že v seznamu keší se nezobrazují počty FP nebo že přímo na mapě nevidím DT a velikost keše. Vypsal jsem pro mě osobně zásadní překážky.
Hele, jeden priklad za vsechny - tvrdis: "výběr keše na mapě je takové drbání se pravou rukou za levým uchem" Co ti mas na mysli? Nesnazis se jen aplikovat nejaky postup z Locusu, ktery neni potreba?
Ja na mape vybiram kese tim nejjednodussim zpusobem ... proste nekam pobliz kese placnu prst a podrzim ho. Nesnazim se ani trefit na ikonku, proste nekam na mape ke kesi placnu prst. Nic vic! Vyjede na mne menu, kde mam vypsane kese a waypointy z okoli meho prstu. Nejblizsi je nejvice nahore. A v tom seznamu tuknu na kes, kterou jsem chtel vybrat. Jednoduche, rychle, plne vyhovujici i na malickem displeji meho telefonu. Co je na tom spatne? co je na tom pres ruku?
No zatímco ty držíš prst, mně už se zobrazuje keš. Pokud jich je v oblasti více, tak se zobrazí stejná nabídka. Pokud budeš mít na mapě jen jednu jedinou keš, tak stejně musíš podržet, vybrat tu jednu keš a načíst. V locusu na ni klepnu a načítám. S tím způsobem výběru v a:drake souvisí i absence popisků - když nevím, jak se která keš jmenuje a chci si zobrazit jednu konkrétní keš kterou vidím v chumlu jiných na mapě, tak musím přizoomovat, zjistit její název a pak si ji zvolit. V Locusu nemusím zoomovat.
Vis moc dobre, ze adrake i tvemu pluginu poskytuji stejnou podporu. Vis moc dobre, ze kdykoliv mas nejaky dotaz ohledne Geogeti databaze, rad ti odpovim a pomohu, jak nejlepe umim. Podporovat oba programy ma pro mne vyznam.
To ale nemeni nic na tom, ze sam pro sebe jsem si z obou programu vybral adrake. Treba memu brachovi se zase libi vic Locus. No a co?
Však jo, já neříkám, že a:drake stojí za hovno. Je dobře, že existují alternativy/konkurence, které pak ženou vývojáře kupředu. Rozumím lidem, že Locus je na ně moc složitý (i já se občas ptám meniona, jak co kde v nastavení zapnout). Vidím i nedostatky v Locusu (safra, teď mě žádná nenapadá, ale cosi se mi tak fakt nelíbí a nemuzu si na to zvyknout ), i tvé podpory pro geogetí plugin si vážím.
Vím, že máme každý jiný způsob odlovu a ten můj by prostě v a:drake realizovat moc nešel. Když třeba keškuju s gpskařema, tak vidím, jak se s tím garminem trápí, jak je zobrazení hintu a logování složité, jak mají omezenou kapacitu na keše atd. Zatímco oni hledají další keš v navigaci, já už mám zjistěnou velikost, hint a kudy tam jít. Na místě pak ale jim ukazuje gps 2 metry a směr, mně signál lítá jak divý a najdou ji dřív. Tím chci říct, že vím, že každému sedí něco jiného, něco má výhody v tom, něco v něčem jiném. A když se mě někdo zeptá, jestli si má pořídit gps nebo telefon, napíšu mu výhody telefonu z mého pohledu.
Je už na tazatelce, jestli mé důvody shledá pro ni a její způsob lovu relevantní.