Mám již leta koupený Locus a jsem s ním nadmíru spokojený. Má vše, co potřebuji jak na GC, tak na turistiku. A:drake používám paralelně s Locusem pro rychlejší vyhledávání určitých keší (u obou používám Geoget DB). Ve verzi 4 a:drake šlapal dobře, jen pro novější modely byly některé prvky ovládání moc malé/velké. Nyní ve verzi 5 mi aplikace neustále padá a bohužel s ní nejde normálně pracovat. Dokážu si představit, kolik hodin práce to dalo a kolik čeká v opravách, tak se nikde nerozčiluju. Prostě jsem ho přestal používat a jedu jen na Locusu a vše běží perfektně.
a:drake, locus nebo c:geo?
Publikováno 03 leden 2016 - 11:49
Kazdopadne kazdemu vyhovuje neco jineho, coz je naprosto legitimni. Ja osobne vyuzivam a:Drake. Stale jeho klady prevysuji negativa.
Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.
Publikováno 03 leden 2016 - 12:10
Ono zalezi hodne na tom, na co ten adrake pouzivas. K navigaci mam GPSku. Adrake v mobilu mam jako kapesni databazi kesi s moznosti online aktualizace. GPSku tak v mobilu ani nezapinam, a tak mi to prakticky vubec nepada.
Ono ve skutecnosti je to padani velmi pravdepodobne zpusobeno kombinaci divne GPSky v mobilu a chyby v cizi knihovne. Pokud clovek nema naladu a cas se vrtat v cizim kodu, neni vubec snadne takovou chybu opravit. Proto asi ta chyba tak dlouho stale trva.
Publikováno 03 leden 2016 - 13:06
Taky si myslim, ze to nebude aDrakem v5,ale nejakou divnou kombinaci HW a SW/knihoven. Na MotoG mi pri beznem hledani aD nepada (a pokud ano, tak velice rychle sam restartuje do stavu v jake skoncil). Beru ho jako GG na Androidu (vyhledavani, listingy....).
Locus jsem si pred Vanoci (pred slevou) koupil, nainstaloval, protoze totalne predelali autonavigaci BeOnRoad a ja shanel nahradu. Pouzivam Locus jako autonavigaci, byt neumi rychle loadovat kese z GGdb do mapy (ano vim,ze jde naimportovat GGdb do Locusu, ale proc mit data v telefonu dvakrat). Vim proc tomu tak je, autor gg doplnku sice nereaguje,alenaucil jsem se s tim zit.
c:geo nepouzivam z principu (nema plnohodnotny offline mod nad GGdb a navic neni kompatibilni s API a o jeho loadovani dat z webu si myslim svoje).
Ono je to cele o pristupu ke GCdatum. Ja to mam nastavene tak, ze mam v PC pravidelne aktualizovanou GGdb,na ktere pracuju bud GG nebo nejaky SQL nastrojem. A v mobilu aplikace pouzivam primarne jako prohlizecky GGdb (navigace, autonavigace, ale i multiny - u tech pak prepisuju do GG vylustene waypointy rucne). A tam mi prijde (pokud opomenu autonavigaci) aD naprosto neprekonatelny....i diky tomu,ze mam evidentne mobil se spolupracujicich HW.
Publikováno 03 leden 2016 - 21:06
Se nestačím divit, jak se to tu rozjelo. Trochu jsem si doma s Locusem hrál a zamlouvá se mi. Líbí se mi multifunkčnost oproti c:geo, které navíc v základní verzi navigace nabízí navigaci jen vzdušnou čarou či přes kompas a pokročilejší navigace je stejně řešena externě přes Google mapy či právě přes Locus....
Jediné, co tak nějak nechápu, je to, jak dostat z počítače kešky do Locusu snadno. V současnosti si prostě prohlížím komfortně Geocaching.com ve Firefoxu, která keška se mi líbí, tak tu si nechám poslat přes send 2 c:geo do mobilu přes internet a pak mohu v terénu vypnout internet a jít jen podle offline keší. To sice teď, jak mám internet v mobilu, bych nemusel, ale zas to internetové připojení žere baterku.
Zatím jsem jen objevil to, že přímo v appce si kliknu, kam chci jet, dám stáhnout kešky v okolí a pak je mám offline, to už jsem si vyzkoušel.
Ale to není úplně nejpohodlnější ve chvíli, kdy mám počítač po ruce :-) Tak jak na to - asi to pořád nechápu. Dále jsem již pochopil, kolik logů si má Locus stáhnout, ale chybí mi na rozdíl od c:geo okamžitý přehled o tom, kdo z mých přátel už kešku našel - někde jsem četl, že to musím udělat ručně, jen netuším, kde...
To vážně nejde, aby se stáhly automaticky logy mých přátel bez nějakého nastavení?
A jinak ty field notes - no koukám, že pro offline logování v terénu (a pak odeslání hromadně, což jsem sice nikdy předtím nepoužíval, ale proč ne), ty jsou taky placenou funkcí...
No myslím, že zatím to nechám plavat a třeba na nějakém eventu o té appce pokecám, v každém případě se mi začíná Locus zamlouvat, už jen pro možnost projekcí azimutu...
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i se zmínkou o putování a lovu kešek)
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Publikováno 04 leden 2016 - 1:14
Publikováno 04 leden 2016 - 1:17
Publikováno 04 leden 2016 - 9:39
drowned: Díky za tip k tomu stahování, nějaká aplikace navíc na počítači s Windows mne vadit nebude :-) Z čeho jsem ale teď poněkud na větvi, je to, že když v Locusu prohlížím mapu, tak mám samozřejmě přes doplněk pro Geocaching povolenou živou mapu. Jenže z nějakého důvodu vidím jen body, které jsem si stáhnul pro 3 různé lokace (a tudíž jsem si pak ověřil, že budou vidět i bez připojení k internetu), respektive teď jsem si je zkusmo smazal.
A ačkoliv mám zapnutá data, limit nemám vyčerpaný, jsem PM hráč, tak zkrátka se program na pozadí tváří dle notifikační lišty, že stahuje data (kešky), ale nic, prostě mi je v mapě nezobrazuje, respektive nestáhne nic.
Zkusil jsem i program odinstalovat a znovu nainstalovat, potvrdil jsem, že povoluji periodické aktualizace a stejně nic.
No nakonec po nějakém přesvědčování aplikace se kešky začaly opět stahovat. Možná byl problém s tím, že jsem chtěl stahovat moc velký rozsah vzdálenosti a proto to nedávalo.
Publikováno 04 leden 2016 - 22:28
drowned: Díky za tip k tomu stahování, nějaká aplikace navíc na počítači s Windows mne vadit nebude :-) Z čeho jsem ale teď poněkud na větvi, je to, že když v Locusu prohlížím mapu, tak mám samozřejmě přes doplněk pro Geocaching povolenou živou mapu. Jenže z nějakého důvodu vidím jen body, které jsem si stáhnul pro 3 různé lokace (a tudíž jsem si pak ověřil, že budou vidět i bez připojení k internetu), respektive teď jsem si je zkusmo smazal.
A ačkoliv mám zapnutá data, limit nemám vyčerpaný, jsem PM hráč, tak zkrátka se program na pozadí tváří dle notifikační lišty, že stahuje data (kešky), ale nic, prostě mi je v mapě nezobrazuje, respektive nestáhne nic.
Zkusil jsem i program odinstalovat a znovu nainstalovat, potvrdil jsem, že povoluji periodické aktualizace a stejně nic.
No nakonec po nějakém přesvědčování aplikace se kešky začaly opět stahovat. Možná byl problém s tím, že jsem chtěl stahovat moc velký rozsah vzdálenosti a proto to nedávalo.
Tak kéž bych tomu rozuměl...celý den to jede, stahují se kešky, respektive projíždím si mapu a vidím přehled keší. Ale najednou večer to blbne. Přitom import keší existuje, ale nefunkční je ta live mapa...internet přitom mám v pohodě, nemám vyčerpaný limit...
Publikováno 04 leden 2016 - 23:06
Publikováno 05 leden 2016 - 9:39
Locus vypadá zajímavě, jaké jsou přednosti placené PRO verze oproti té co je zdarma? Telefon s androidem mám par dní. Na staré xperii M, kterou jsem začal používat místo lumie 530 s WP. Zatím jsem zkoušel C:GEO a ofiko aplikaci, ale vodafone nemá všude pokrití 3G, LTE nemám tak stažení dat v terénu bývá oříškem .... tak databáze z geogetu by mohla být fajn
Publikováno 05 leden 2016 - 9:59
stažení dat v terénu bývá oříškem ....
To se ovšem týká každé všech tří aplikací a zrovna tak do každé lze předem nahrát data ať už z Geogetu nebo přímo prostřednicvím Wifi.
Publikováno 05 leden 2016 - 10:50
Tak teď už mi to hlava nebere Ráno jsem zapnul aplikaci Locus, chci si zobrazit mapu a interaktivně vidět kešky podél kurzoru (něco jak dělá perfektně c:geo), nic nepomáhá. A najednou světe, div se, už mi zase ta aplikace běží tak, jak má, tj zobrazuje mi korektně live mapu....tohle je nějak mimo mé chápání. Detaily o keškách nestahuji, tak ani nemůže být řeč o překročení limitu, tak nechápu...
Publikováno 05 leden 2016 - 10:56
Namátkou PRO verze umí v online logování keší a TB, v navigaci autopřepočet trasy, výškový profil záznamu trasy, upozornění na blízký POI, konfigurovatelný dashboard. Nic klíčového, ale spoustu užitečného.Locus vypadá zajímavě, jaké jsou přednosti placené PRO verze oproti té co je zdarma? Telefon s androidem mám par dní. Na staré xperii M, kterou jsem začal používat místo lumie 530 s WP. Zatím jsem zkoušel C:GEO a ofiko aplikaci, ale vodafone nemá všude pokrití 3G, LTE nemám tak stažení dat v terénu bývá oříškem .... tak databáze z geogetu by mohla být fajn
Publikováno 05 leden 2016 - 14:24
Já používám free verzi a bez problémů, stejně loguju z domova. FN si udělat můžeš i na free verzi.
Publikováno 15 leden 2016 - 15:25
Nahraj si do Locusu addon Geoget, do mobilu si dáš databázi z GG a funguješ i bez dat. Případně jen v terénu aktualizuješ...
tak něco dělám blbě. Nainstaloval jsem si addon GG nahrál soubor geoget.db3 do telefonu (do složky Locus), spustil jsem gg databáze, nastavil cestu na soubor geoget.db3 a kešky v mapě nevidím. Nevíte co dělám blbě?
Publikováno 15 leden 2016 - 15:30
Musíš v nastavení addonu buď zvolit live mapu nebo import keší v určité vzdálenosti od vybraného bodu.
Etrex 30 + GPI generator + Geoget + a:Drake Plus nebo Locus Pro na CAT S50, Wine, Debian testing
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů