Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

A:drake - špatně fungující kompas


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
7 odpovědí na toto téma

#1 Advidos

Advidos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 7:55

Ahoj, začínal jsem na C:geo a stále ho používám. Ale chtěl jsem využít databázi Geoget a trochu to celé "zlegalizovat" a tak jsem nainstaloval A:drake a po několika pokusech to i rozchodil s databází a když už jsem se radoval, že budu moci smazat C:geo, tak jsem zjistil, že kompas (tj. i radar) v A:drake nefunguje jak má. Po volbě "Navigovat" ukáže směr a vzdálenost, ale po několika krocích až desítkách metrů ukazuje to samé (zamrzne) a pokud chci vidět, v jaké jsem poloze vůči keši, musím navigaci zrušit a zase zapnout. Ve stejných situacích naviguje C:geo i Locus bez chybičky. Nevíte prosím, kde je háček?


Tento příspěvek byl upraven od Advidos: 24 červen 2014 - 8:30

  • 0

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:10

Tema presunuto do spravny sekce.

 

PS: Neni to Geodet, ale GeoGet ;)


  • 0

#3 Advidos

Advidos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:30

Děkuji za přesunutí, toho tématu jsem si nevšiml. Chybka opravena, mám s tím g a d v tomto slově pořád problém. :)


  • 0

#4 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:31

Nevíte prosím, kde je háček?

Pokud bych ti mel odpovedet stejne jako ty se ptas, tak ti reknu, ze nevim, ze me to funguje. Co kdybys tam aspon rekl jaky mas telefon (treba se najde nekdo kdo ma stejny a podobny problem resil). Treba muzes mit vadneho kompasoveho svaba, spustenych moc aplikaci, proste velmi mnoho moznosti. A z kristalove koule tu jeste nikdo hadat neumi.


  • 0

tarmara.png


#5 Advidos

Advidos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:35

tarmara: Pardon. :) Mám Sony XPeria Tipo a Android 4.0.4. Neuvedl jsem to, protože když mi v ostatních aplikacích kompas funguje, nepředpokládal jsem problém s hardwarem. Spíše si myslím, že jsem něco někde přehlédl v nastavení.


Tento příspěvek byl upraven od Advidos: 24 červen 2014 - 8:48

  • 0

#6 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2014 - 8:42

A GPS Status aplikace ti funguje?? Restart nepomaha?? V nastaveni zadne nastaveni GPS neni, pokud vim, tak adrake prebira GPS signal z GPS Status aplikace.


  • 0

tarmara.png


#7 Advidos

Advidos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 9:57

Vše zkoušeno po restartu telefonu a s minimem spuštěných aplikací. GPS Status funguje. Stejně jako výše uvedený Locus a C:Geo. Tj. HW je v pořádku. Bez spuštěného GPS Statutu A:drake jen v seznamu keší ukáže vzdálenost a pak ještě po spuštění kompasu, ale pak už se nic neděje a kompas ukazuje pořád stejné údaje.

 

Když spustím GPS Status a pak A:drake, tak to funguje, jak má. Ale je to trochu opruz. Když už ho A:drake používá, čekal bych, že si ho spustí sám, ale to se neděje. Takže pomohla Llama a nastavení spuštění A:drake po startu GPS Status. Ale taky to nefunguje pokaždé.


  • 0

#8 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2014 - 14:26

GPS Status k ničemu potřeba není, a:Drake používá jen standardní systémové služby, které dodávají data z GPS a kompasu. Je asi možné, že na nějakém telefonu to zlobí, ale není v mých silách to zkoumat. Bohužel.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka