Přejít na obsah


Fotka

Garmin Oregon nejde zapnout


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
68 odpovědí na toto téma

#1 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 450 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 21:28

Ahoj, prosím o radu. Nejde mi pustit Oregon, začne se načítat a pak se kousne a bohužel ani tvrdý restart nefunguje. Sice se mě to zeptá jestli chci opravdu smazat všechna uživatelská data, ale pak displej nereaguje na ano. Nevíte někdo co s tím? Jo a připojit k PC taky nejde. Nevíte někdo co s tím? Díky za radu :-)


  • 0

#2 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 615 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 22:00

Ahoj, tohle mi Oregon několikrát udělal, když jsem měl chybu v POI datech. Takže to chce vyzkoušet a postupně smazat soubory s POI, GPX, mapy. Bude to poslední věc, kterou jsi do GPSky nahrával.


  • 0
www.povetrnik.cz

#3 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 22:22

Mám asi stejný problém, těsně před odjezdem na dovolenou jsem nahrávala do Oregona nějaké soubory GPX a když jsme ho pak zapnuli, tak se začal načítat a za chvíli se kousnul a zhasnul. A připojit k PC taky nejde.  :(  Na dovolenou jsme odjeli jen s mobilem, který už vydrží na baterku jet max. 3 hodiny a pak šlus.  :angry:


  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#4 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 22:25

Ahoj, tohle mi Oregon několikrát udělal, když jsem měl chybu v POI datech. Takže to chce vyzkoušet a postupně smazat soubory s POI, GPX, mapy. Bude to poslední věc, kterou jsi do GPSky nahrával.

 

Já ta GPX nahrávala na kartu, když jí vyndáme z Oregona, tak se stejně nerozeběhne. Pokud se při tom nahrávání dostane něco i do vnitřní paměti, tak nevím, jak to odstranit, když to nejde připojit ani k PC. 


  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#5 VelkyVezir

VelkyVezir

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 22:39

Mě se stejná věc často stávala u 62s. Vždy jsem postupně zkoušel následující:

 

1. Vynucené připojení přes USB a úprava/smazání obsahu

2. Master reset

3. Recovery pomocí RGN souboru

 

Podrobný postup v angličtině je třeba tady: http://garminoregon....m/Miscellaneous


  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 6:26

Mel jsem v ruce pristroj podobnym chovanim, pomohla kalibrace displeye. Nepamatuju se, jak se k ni dostat, ale je to k dohledani na webu. Bylo to neco jako podrzet 30 sekund zapinaci tlacitko ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 Aucoin.J

Aucoin.J

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 7:19

Ahoj,

 

s timto problémem jsem se x-krat setkal na svém O550. Nikdy jsem nenasel zaruceny postup, kterym to odstranit. Vždy to je vicemene o experimentovani. To, jak pise vyse Gord s kalibraci displaye nemam vyzkousene a udelam to. Me ale vždy nakonec pomaha dat do GPS nove AA DURACELL(ne re-chargé baterky které bezne pouzivam) a zaroven mit GPS strčenou přes usb do pc. Pak se mi podari na ano tapnout a GPSku resetovat. Vetsinou me zadne mazani souboru, vyndavani microSD atd. nepomaha.

 

Dejte vedet prosim, pokud někdo vite, jak takove vadne soubory/záznamy v GSAK databazy odhalit, aby k tomu nedochazelo. Pouzivam k nahrani do GPS universal orgon/colorado gsak makro.

 

Diky,

Aucoin


  • 0

#8 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 7:40

Podle me to nema vetsinou s vadnosti zaznamu v DB nic spolecnyho. Oregony (a vubec vsechny garminy) jsou naladovejsi nez tehotna zenska s maniodepresivni psychozou. Proste se jim neco nelibi, tak se seknou a nehnes a nima ani kladivem.


  • 0

#9 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 8:04

Přidám taky svoji zkušenost: když se nechce Oregon připojit k počítači, stiskne se zapínací tlačítko, připojí se USB kabel a drží se asi 30 vteřin (dokud se nepřipojí) - tím se připojí jako mass storage. Pak je možné experimentopvat s obsahem jeho paměti. To mi poradili u Garminů, když tam kdysi měli inventuru a já se na ně dobouchal. Zrovna tam byl nějaký technik. Ten mi samozřejmě taky radil vymazat všechny GPX soubory, ale to u mě nepomohlo. Pomohlo webupdaterem přehrát firmware. A taky mi ten technik říkal. že problém může být, že jsem přešvihl maximum keší a waypointů (což měl pravdu). Já mám dojem, že Oregon někdy, když se přešvihnou limity, tak zbourá firmware (ale to je jen můj dohad).


  • 0

#10 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 8:10

Mám k tomu ještě jeden tip: zkus jiné baterky.

Zní to jako blbost, ale přesně tohle se mi stalo den před dovolenou, nadával jsem jako špaček. Baterky samozřejmě čerstvě nabité, ale stejně se vždy oregon v půlce načítání vypnul. Asi tam má v nějakou chvíli větší proudový odběr, když zapíná gps přijímač nebo bůhví co a baterky holt už nebyly schopné ho dodat, i když napětím naprázdno se tvářily nabitě. Tak jsem baterky vyhodil, dal tam jiné a zas vše fungovalo jako z praku.


  • 0

#11 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2014 - 23:23

Tak jsme po návratu z dovolené vyzkoušeli asi všechny popisované možnosti (zatím kromě Recovery pomocí RGN souboru, protože na to potřebujeme pomoc s překladem) a NIC. Sice se povedlo připojit po několika pokusech oregona k PC, smazali jsme všechno, co je doporučováno smazat a stejně nic. Načte se do poloviny a tma... :wacko: 

POI tam žádná nemáme, GPX jsou všechna smazána, keší tam bylo asi cca 1300, tak limit asi přešvihnutý nebyl, ale prostě nic. 

Tak jsem zvědavá, jestli uspějeme u Garminů, jestli se to povede vůbec nějak vyřešit. :( 


  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#12 VelkyVezir

VelkyVezir

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2014 - 1:49

Tak jsme po návratu z dovolené vyzkoušeli asi všechny popisované možnosti (zatím kromě Recovery pomocí RGN souboru, protože na to potřebujeme pomoc s překladem) a NIC.

 

To je jednoduchý ;)  Podle verze navigace stáhnout správný zip soubor (link ke stažení je uveden v mém příspěvku výše), rozbalit a spustit ideálně tak, že se jednoduše myší přetáhne a pustí soubor GUPDATE.rgn na ten druhý Updater.exe. Po spuštění vybrat volbu USB. Na navigaci stisknout a držet zapínací tlačítko a hned poté připojit přes kabel k PC. Jakmile se v té aplikaci přístroj zdetekuje, uvolnit držené tlačítko - tady je ale potřeba reagovat rychle. Pak už jen případně vše odklikat a restartovat. Tím se nahraje celkem prehistorický ale funkční firmware, který je pak vhodné přes automatický webupdater přehrát na aktuální. Tímto postupem se mi podařilo oživit 2 různé 62s a jeden Oregon 550. Jen doufám, že to nebudu muset zkoušet i na Oregonu 600, mám ho teprve druhý den :)


  • 1

#13 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 18:56

Zjistila jsem, že máme toho Oregona ještě v záruce, tak to zkusíme přes záruku, jestli s tím něco vyvedou...  :huh:


  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#14 buritos81

buritos81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 18:28

Mně teď takhle odešel Etrex30. Všechny postupy, co zde byly napsány jsem zkoušel (100 krát) a navíc jsem se zkoušel i modlit (byť jsem zarytý ateista).

Byl 5 měsíců po záruce, ale na to už jsem zvyklý. Pračka 2 měsíce, kamera 0,5 roku, motor u auta rok, po záruce. Prostě mám štěstí na kurv-ítka.

Tento týden jsem rezignoval a poslal to do Garminu, tak uvidím, jestli mě trefí šlak až mi napíšou cenu.


  • 0

#15 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 18:42

Tak to my jsme měli tentokrát naštěstí štěstí, že je Oregon ještě v záruce. Jsem zvědavá, jaký bude výsledek. Ale když to tady tak čtu, tak to vypadá na poměrně častý problém, který se může opakovat... nadšená z toho tedy nejsem... :angry:


  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#16 buritos81

buritos81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2014 - 10:46

Tak jsem dostal info od Garminu, že Etrex30 nelze opravit - odešla vnitřní pamět. Nabízí mi nový s doplatkem něco přes 4tis. kč.

Jsem nasr..., ale vlastně jsem to i čekal, protože jsem to přece já (dobré věci se mi nestávají). 

Tak přemýšlím, co udělat. Ale asi do toho půjdu, co mi taky jiného zbývá.


  • 0

#17 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2014 - 10:49

Pokud je to cenove vyhodnejsi, nez kupovat novou navigaci, tak bych do toho sla taky :)


  • 0

#18 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2014 - 8:40

Teď se mi taky stalo, že se vypínal poté, co jsem tam nahrál nové keše. Připojil jsem navigaci k počítači a chvíli držel zapínací čudlík. Navigace se normálně připojila, soubory jsem vymazal, nahrál nové a vše funguje.


  • 0

#19 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2014 - 8:51

Tak tos měl asi štěstí, já udělala totéž (akorát těch pokusů o připojení k PC bylo několik, než se to povedlo) a stejně nic, navigace se nerozběhla ani pak. Tak teď čekáme, jak dopadne reklamace...
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#20 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2014 - 14:01

O450 mi fungoval mi docela dlouho bez zvl. problémů, ale v poslední době dělá různé psí kusy. Asi nejhorší z toho je, že nahraju GPX (větší, z PQ), zkontroluji, vše funguje, jdu ven, a tam mi třeba i po pár dnech po některém ze zapnutí, náhodně, bez zjevného momentu vyvolávajícího, napíše, že nemám nahrané žádné keše. To je pro hledání krabiček docela nepříjemné. Rozhodně není problém s překročením limitu keší. Pochybuji, že to má něco společného s displejem, ten je naprasklý už rok. Fungovalo vymazání všech GPX a znovunahrání těch, které jsem potřeboval. Kupodivu, když se mi to stalo teď v Rumunsku, tak překvapivě pomohla prostá výměna baterek a nic jiného se dělat nemuselo, keše byly na světě. Různých podobných kousání, zamrzání a jiných příhod teď dělá Oregon více, popravdě se děsím toho, že bych měl provádět věci, které naznačuje Velký Vezír. Mám dojem, že je to jak píše petulinka, tzn že Oregon je prostě náladová jako ženská (ani nemusí být těhotná a psychotická). Měla by se jmenovat Oregonka.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka