Přejít na obsah


Fotka

Mozilla Stumbler - sběr geolokačních dat, kreslení po mapě či závodění v žebříčku


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 AHA & team

AHA & team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 441 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2014 - 12:04

Ahoj,

 

Mozilla se snaží sebrat geolokační data, která následně nabízí komukoliv volně k využití. Geolokační data si můžete představit jako GPS pozici + viditelné wifi sítě + viditelné BTS. Tato data mohou uživatelé využít v aplikacích, aby programu předali svoji polohu, i když nemají v zařízení GPS, GPS je vypnutá nebo např. uvnitř budov není GPS signál. Sbíraná data jsou anonymizovaná, tj. nikdo nezjistí, kde a kdy jste v jaký čas byli. Pokud chcete, můžete při sběru dat uvést svoji přezdívku, a pak - aniž by se anonymizaci dat jakkoliv zmenšila - můžete soutěžit s ostatními sběrači. Ale to není zase tak podstatné =)

 

Mapu sebraných dat můžete vidět na serveru MLS: pokrytá je Praha, Plzeň, Tábor, většina Šumavy, ale jinak je to sporadické. To však umožňuje jinou zábavu: kreslit si do této mapy vlastním pohybem (aktualizace je jednou denně).

 

Pokud tedy jezdíte za keškami a máte v autě mobil s Androidem na nabíječce (hledání wifi+BTS+GPS něco žere), zkuste si nainstalovat klienta Mozilla Stumbler a sbírat data.

 

Viz také zprávička na Mozilla.cz.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama