Přejít na obsah


Fotka

Jak efektivne rozdelit databazi na vice mensich


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 553 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 21:36

Mam v GeoGetu databazi, ktera ma pres 2GB. Obecne s tim neni problem, ale Android nema moc rad soubory, ktere presahnou 2^31B, coz moje databaze o par MB presahuje.

Chci tedy tuhle databazi rozdelit na vice mensich a prepinat je podle oblasti, kde zrovna budu. Jde to nejak jednoduse v geogetu, nebo musim znovu vse importovat? Dnes jsem tu databazi tvoril a import trval asi 4.5 hodiny (na SSD), takze bych to nerad absolvoval znovu...

 

Jo a prosim nechci resit proc tam cpu tolik dat, to neni predmetem dotazu. Kdo k tematu nema co rict, at radeji mlci. Diky! :)


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 21:56

Řešil jsem obdobný problém. Pouze jsem si ze souboru udělal další kopii, smazal logický celek dat a udělal vacuum. Pro druhou část obdobně. Řekl bych, že je to o něco málo rychlejší, než dva importy.


  • 0

Klidně se rozčilujte.


#3 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 3:09

Export té části do GPX v2  a import do nové databáze. Já si z toho důvodu dělám vždy aktuální export té zajímavé oblasti kde budu, ale šlo by to i trvale. Do transportní databáze "CacheDB" tak vždycky vyexportuju kraje nebo země co mne zajímají, k tomu vždycky 80 km kolem HC. Pro zjednodušení asi 3 řádky v combine. Nemám v mobilu volno abych tam měl 2,5 Giga databáze byť rozdrobených, raději tam mám bitmapové turistické mapy.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 28 duben 2015 - 3:18

  • 1

#4 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 553 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 7:16

taxoft: ha, to zni jako dobry plan, diky! :)

 

Arne1: Export + import je rozhodne pomalejsi nez cisty import ze zdrojovych dat :)


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#5 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 7:22

Arne1: Export + import je rozhodne pomalejsi nez cisty import ze zdrojovych dat :)

Jasně. Ale zachovává se mi tak originální databáze kompletní.
  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 7:29

taxoft: ha, to zni jako dobry plan, diky! :)

 

Arne1: Export + import je rozhodne pomalejsi nez cisty import ze zdrojovych dat :)

 

Cisty import nezachova vsechny informace, ktere mas v databzi (poznamky, vypoctene souradnice, ...)

 

S tim kopirovanim databaze - soucasti databaze jsou jeste dalsi soubory (napr.databaze obrazku, nastaveni sloupcu, ...) Samotnym zkopirovanim databeze s kesemi a prepnutim na tu novou, muzes tedy mit trochu jine prostredi a ne uplne cely obsah. Neni to problem, jen na tu drobnost upozornuji.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 28 duben 2015 - 7:29

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 28 duben 2015 - 7:41

A dělal jsi někdy VACUUM té databáze? Třeba by to tu aktuální trochu zmenšilo a pak není třeba jí rozdělovat.


  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#8 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 553 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 7:47

Kreten8: Tu databazi jsem vcera cerstve vytvoril, takze vacuum neni potreba delat kdyz tam byly jen inserty a zadne updaty.

 

gord: viz odpoved Kretenovi, cista databaze jen z PQ, takze tam nemam zadne "svoje" udaje. Ale jako obecna odpoved pro pripadne dalsi zajemce o stejne tema je to urcite dulezita poznamka.


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2015 - 7:59

Vsechno dulezite je v databazi. Soubor s obrazky az tak dulezity neni, je to vlastne jen cache (ve smyslu vyrovnavaci pamet) na obrazky, aby se nemusely pokazde znovu tahat z internetu.

 

Tedy na postupu s kopirovanim souboru databaze nevidim nic nebezpecneho.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka