Přeci jen práce s displejem je o hodně pohodlnější, než v dešti něco čmárat a počítat na papírku opřeném někde v lese o strom ....
Obzvlášť, když má člověk v jedné ruce GPS, v druhé ten papírek, ve třetí tužku, ve čtvrté baterku a v páté deštník.
Tak to ja mam zkusenosti zcela opacne. Pravda, mam jich odlovenejch par, radove neco pres 10. Ale z tech par mam vic negativnich nez pozitivnich zkusenosti.
Tak snad jen ty co mi nejvic utkvely v pameti:
1. Wigo kde bylo udajne automaticke ukladani, rucne to neslo. Baterka mi nastesti dosla presne v momente kdy jsem kes nasel. Po vymene baterky jsem se propadl o dve zony z5, coz by znamenalo nekolik hodin, kdybych to mel zopakovat. Tady jsem pruseru unikl o vlasek.
2. Po dobehnuti sportovniho wiga na cas pri probihani cilovou zonu kolaps aplikace a cilove souradnice to nevydalo. Dryhy pokus pro naproste vycerpani vsech ucastniku nemozny, vyreseno pritelem na telefonu.
3. Nejake automaticke vypinani GPS, ktere zapricinilo bloudeni v kruhu.
4. Rozehrane wigo 4/5, znacne obtiznosti, skoro dohrane do konce po mnoha hodinach. Nez doslo na jeho dokonceni, poridil jsem novej foun. Bezelstne nainstaloval player a podstrcil mu cartridge + ulozene rozehrane fily. Nenacetl to, neb nova verze playeru pracuje s jinym formatem ukladani dat a je zpetne nekompatibilni. Kde mam shanet starej palyer kdyz ani poradne nevim jakej?
To mi prijde na tech par wig co jsem odehral (nebo ani nedohral) docela dost. A to jsou jen ty fatalni kolapsy, drobnosti jako ze nemuzu najit zonu protoze zrovna neco blbne, nebo ze mi chybi inforamce co pred hodinou problikla na displeji a nemam sanci ji zjistit znovu kdyz ji ted potrebuju snad ani nema smysl zminovat.
Takze u me zlatej papirek rozmocenej destem. Ten totiz casto u wiga potrebuju taky, ale navic musim bojovat jeste s nefunkcnima technologickejma hrackama. Vypada to ze mluvime kazdej o necem uplne jinym, asi hrajes jiny wiga nez ja. Je fakt za na tvym wigu jsem na zadnym nebyl.
No a ted sbiram odvahu k tomu Everestu 5/5. Ovsem s temi zkusenostmi co mam je to tezky rozhodnuti vubec zacit. Predstava ze treba par zon pred koncem dojedu na neco z vyse zminovaneho je dost silena. Kdyby to slo obejit s papirkem a tuzkou, byl bych mnohem klidnejsi.