Letterbox. Krabička asi bude muset být mimo vlastní hřbitov, ale pokud budou kačeři přinuceni nějakým jednoduchým úkolem (třeba spočítáním všech náhrobků s určitým jménem ... no, to jsem asi přehnal) hřbitov navštívit, tak to splní záměr lépe, než tradička, při jejímž odlovu by si třeba ani hřbitova nevšimli, zvláště noční FTF lovci, o přečtení listingu nemluvě.
Vzhledem k okolnostem bude krabka zřejmě ve velmi těsné blízkosti, což v tomhle případě vůbec nevadí.
Kulíšku mám v plánu také jednu keš věnovanou podobnému místu a také jsem řešil co a jak, ale až díky tvému dotazu mne napadlo, zkusit to pojmout jako letterbox. Zítra to pojedu prozkoumat jestli by to šlo.
Dej vědět, jak to dopadlo.
Ad Kalubr: Vzhledem k tomu, že ho o to požádali, tak větší množství lidí asi dobře je. Pokud nechci, aby někam chodili lidi, tak tam nedělám keš. Pro tradičku bych na odlehlejším místě u Žatce tipnul tak 100 až 150 nálezů za první rok, později méně, což mi při rozumném uložení vně hřbitova nepřijde nijak hrozné.
Samozřejmě rozhodnutí je na ownerovi. Letterbox je zajímavější než tradička - stejně jako multina, multi-mysterka či WIGO. Jen prostě reaguju na vlastní zkušenost, kdy zhruba 20 letterboxů už jsem musel vynechat, protože jsem zpravidla neměl ztažené obrázky, případně byl dlouhý a já šel z druhé strany; a také na to, že tam asi chtějí dostat víc lidí.
A na závěr něco mimo žádosti - pokud to místo dovoluje a ty bys tam chtěl dostat víc lidí a zároveň, aby se o místě něco dozvěděli a prohlédli si ho, udělal bych tam kešek víc - tradičku, letterbox/multi a k tomu případně mysterku s luštěním na doma. Tím můžeš rozložit délku listingu, která pak bude "stravitelnější" A hlavně každý si najde své...
Líbí se mi ten odhad 100 až 150 lidí ročně. V reálu je průměr kolem 40 až 50 návštěvníků za rok. Letterbox plánují jednoduchý, žádné složitosti.
Co se více keší týče, tak jedna bude stačit.
Souhlasím s Letterboxem (nebo multinu), těch opravdu není nikdy dost. Oproti tradičkám je to jen mizivé promile.
Loni (nebo už předloni) byl odlov Letterboxu jako podmínka pro získání suvenýru a při té příležitosti jsem zjistil, že např. v okolí Karlových Varů je pro Basic Member jen JEDEN JEDINÝ a pro premiové asi DVA. Po odlovení budu muset příště jet do Žatce :-)
Takže - Letterbox a pro všechny (tedy Basic Member).
Držím Ti palce a díky za Tvou snahu.
Nikdo nemějte obavy, že bych tuhle krabku plánoval jako PMO.
Ja jsem pro letterbox, kazdy je pro me tak trochu svatkem. Ale s chozenim na hrbitov bych byl trochu opatrnejsi - pokud je to fakt zidovsky hrbitov. Bylo by asi potreba dodrzovat pravidla, kdy nektera z nich by nemusela byt pro nektere kazery schudna a mohli by jke porusovat (tim spis, ze postih by asi nebyl realny): nejproblemovejsi je asi pokryvka hlavy u muzskych navstevniku a nenavstevovat v sobotu, ...
Jedná se skutečně o židovský hřbitov, i když v dosti poničeném stavu. Jak už tu napsal kolega, sám jsem tato nařízení již v minulosti porušil (nebyl jsem s nimi seznámen).
Po zhruba dvou dnech hlasování jste mne jen utvrdili v tom, že letterbox je zřejmě dobrý nápad, tudíž jdu pomalu vymýšlet motiv na razítko. Nicméně, diskuze i hlasování poběží, klidně přispívejte dále.