Přejít na obsah


Fotka

Spatne urceni zeme ve funkci GetCountryAbbr


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
14 odpovědí na toto téma

#1 -PaD-

-PaD-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2016 - 11:07

Zdravim,

 

GS rozeznava par zemi, ktere nexistuji. Konkretne se jedna treba o Alandy, ktere maji svuj kod (AX) i kdyz jsou soucasti Finska.

 

Je ale nekolik uzemi, ktere svuj kod nemaj. Je to Saba (BQ-SA) a St Eustatius (BQ-SE) a Bonaire (BQ-BO), coz jsou ostrovy Karibskeho Nizozemska (BQ).

 

Priklad kesi:

* https://www.geocachi...ames-ken (Saba)

* https://www.geocachi... (St Eustatius)

* https://www.geocachi...-view (Bonaire)

 

Kdyz se podivam na vizualizacni script tak u GC1AABK je prirazena Malaisie (MY) GC4NDTH a GC26EN9 jako Karibske Nizozemsko (BQ) (ale neni zobrazena vlakla).

 

Tento script je zavisly na funkci geogetu GetCountryAbbr();

 

Slo by nejak upravit, aby kazdy z ostrovu mel svoji vlajku (s kodem bude problem, kdyz nejsou definovany v ISO 3166-1, ale az v ISO 3166-2, ale UK v ISO 3166-1 taky neni. BTW pro St. Martin (MF) taky vlajka chybi...


  • 0

#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 12:54

Saba že je v Malajsii, to je chyba. Tam to asi vzniklo překlepem (v Malajsii je území "Sabah").
Obdobně i kody pro Eustatius a Bonaire jsou v kompetenci HaLuMy.

Vlaječky nejsou problém, pokud nebude mít mikrom námitky, tak postnu opravený CountryIcon.
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 13:21

Veskere preklady na zkratky se deji podle dvou souboru v datovem adresari:

 

iso3166.tab - pojeti sveta dle ISO normy. Ten needitujte, maximalne ho lze aktualizovat z oficialnich zdroju. Aktualizaci udelam.

 

gsiso3166.tab - pojeti sveta dle Groundspeaku. Ten je tvoren ciste rucne. Respektive, pri vytvareni jsem priradil zkratky podle toho, co mi vratil google na geolokacni dotaz. Coz nemusi byt vzdy spravne, a pripadne problemy jest tam treba rucne doladit.

 

Takze, zkonfrontuj ty zkratky podle techto dvou souboru, pripadne to v tom gsiso3166.tab zkus opravit. Soubory se nacitaji pri spusteni GG.


  • 0

#4 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 14:12

JO, to je dobré... Už to vypadá lépe.

1) co s těmi BQ-SA a pod ? Necháme podle normy na 5 znaků ?
2) chybí nám vlajka St barthelemy, na to kouknu
3) mají tam pitomost na ostrově Nevis and St Kitts - u jedné keše použili tohle označení ze dvou částí a u druhé jen St Kitts.

edit: A jak se dívám pozorněji, tak v seznamu jsi měl Saint Kitts and Nevis - a to používají také.
Do pr.... , to si tam může každý napsat stát jaký chce ? Takže další keš založíme v Moravastánu ??? ;-)

edit: Tak Moravastan nejde, ale ty ostrovy mají v databázi skutečně ve dvou verzích. Kde vzali tu třetí to už nechápau.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 11 březen 2016 - 14:35

  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 14:16

Je velky problem to nechat jen na dvou znacich? (nevim, kde vsude se s tim pocita) Tedy ze tyhle podivne ostruvky by se jevily pod spolecnou zkratkou BQ?


  • 0

#6 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 14:36

Ony mají svou vlajku...
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 14:39

Ja vim, ale kolik z tamnich obyvatel nam prijde rozbit hubu, kdyz v Geogetu svoji vlajku mit nebudou?


  • 2

#8 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 14:55

Já su hračička, já bych jim to nechal. Ale na druhou stranu, osobně se do Karibiku nechystám. Mám to teď u sebe s dlouhými kody a zatím nepozoruju problém. Asi by se mohlo vyjádřit více lidí.
Ještě je možnost tomu dát nějaký jiný unikátní kod, třebas "@A" nebo "_A"...
Vlaječky jsou nachystané, jde jen o to co bude v té tabulce.


Mimochodem, nechce se ti jim napsat o tom zmatku s tím dvouostrovem S.Kitts a Nevis ?
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 15:08

Jako Groundspeaku? To nechtelo. :mellow:


  • 0

#10 -PaD-

-PaD-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2016 - 11:08

Ahoj,

 

jeste k tem 3 ostruvkum... maji jeste kod NL-BQ1 - NL-BQ3, takze by se to dalo smrsknout na 3 znaky. A nebo jen zkratit na B1 - B3, ale to je divne, kdyz jinde se cislovky nepouzivaji... Ideani by bylo rozsirit funkci GetCountryAbbr o druhy volitelny parametr, ktery by bral v potaz tyhle divnosti (BQ vs BQ-XX).

 

Jinak bych se neobaval mistnich, ze se jim nezobrazuje spravna vlajecka, ti o nejakem geogetu neslyseli, ale zcestovalych ceskych kaceru je docela dost :)

 

Jen podotykam, ze tohle neni zrovna muj problem, ja byl o kousek niz ;)


  • 0

#11 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2016 - 16:24

Přiložený soubor  vlajky.zip   99,3K   17 Počet stažení

Tady je návrh gsiso3166 a příslušný countryicon
  • 1

#12 -PaD-

-PaD-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2016 - 16:50

Za me dobry, super, diky ;)

 

Snad to nikde moc nic nerozbije, kdyz t bude mit misto 2 znaku 5.


  • 0

#13 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2016 - 17:01

Osobně si myslím že ne. Hlavně se to vypisuje v seznamu, a tam to stejně stačí šířkou oříznout na dva znaky.
Záleží ještě na HaLuMovi co dá do ofiko distribuce
  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2016 - 17:44

Koukam tu ted do zdrojaku Geogetu, a asi to fakt nicemu nevadi.


  • 0

#15 -PaD-

-PaD-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2016 - 19:33

OK, tak ja si podle toho upravim seznam statu ve svem scriptu na generovani polygonu ;) Ostatne diky nemu jsem to nasel ;)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama