Přejít na obsah


Fotka

CSV2GGT or GPX2GGT


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2016 - 23:11

Eviduji si v GG různé kategorie obecných bodů. Následně tyto exportuji do GPX a importuji do Locusu. Z pochůzky v terénu mám pak z Locusu nějaké množiny bodů, které bych si chtěl v GG vyfiltrovat (analogie zobrazení seznamu GGT). Řeším to tak, že si z Locusu exportuji CSV, které obsahuje jméno bodu a z takového CSV si generuji SELECT typu:

   "SELECT id FROM geocache WHERE name IN ("abc1","abc2",...)

SELECT pak volám za pomoci Combine a vyfiltrovaný seznam nakonec v GG dostanu (díky Gorde :)) . Do problémů jsem se dostal při přechodu z XP na Win7, kdy mnou používaná cesta pro generování SELECTu přestala fungovat.

Chtěl bych se tedy poptat, zda pro tu moji potřebu tvorby nějakého GG seznamu z CSV nebo GPX z Locusu neexistuje elegantnější/snadnější řešení?

Díky předem za radu.

 


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 7:24

Nevidim duvod, proc by na Win7 nemel SELECT fungovat.

 

Pouzivas pro ty body konstatntni prefixy? Asi bych takove body daval do samostatne databaze.

 

Kdyz mas ty body v databazi, muzes pouzivat filtry a vubec s nimi zachazet jako s jinymi body z GC. Tedy klidne muzes pouzivat i ggt, ctrl+G (hledani podle kodu), ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 8:42

ne, ne, gorde... já to nenapsal asi jasně

SELECTy fungují, mě šlo o tu fázi, kdy mám z Locusu vyexportované GPX nebo CSV, které obsahuje podmnožinu bodů, kterou mám už z dřívějška s mnoha jinými body v GeoGetu, Práci s filtry a GGT seznamy nad tou svou geogetí databázi zvládám.

Dosud jsem ten SELECT generoval z CSV nějakým emulátorem zsh (*nix shell), který mi spolehlivě fungoval na Win XP. Na Win7 mi ale ta zsh-ellová dávka nahodile padá.

Budu muset asi to generování SELECTu přepsat v něčem jiném.


  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 10:14

ja nejak porad nechapu vyznam toho selectu... proc misto selectu nevytvaris rovnou GGT seznam?


  • 0

#5 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 11:13

Mám cca 20 tisíc bodů v geogetí databázi, z ní mám podmnožinu cca 10 tisíc bodů exportovanou do Locusu.

Z výpravy mám cca 10-50 označených bodů v Locusu, se kterými chci v Geogetu nějak pracovat (přidávat tagy, rozšiřovat listingy apod.).

Těch 10-50 vznikne adhoc v terénu, tj. nemám pro ně předem připravený GGT nebo Geogetí filtr.

Ten vygenerovaný SELECT mi ten filtr nahrazuje.


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 11:52

Porad tomu nerozumim.

 

- z Locusu musis stahnout "neco" se seznamem tech bodu, ktere chces zpracovavat.

- nejakym tvym skriptem to prekopavas do podoby SQL prikazu

- v Combine ten SQL prikaz volas

 

Pochopil jsem to spravne? Pak totiz porad nevim, proc z toho "neco" nevyrobis rovnou GGT?


  • 0

#7 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 18:56

HaLuMo díky za neotřelý pohled na můj problém :) .

To "něco", jsem dosud stahoval z Locusu ve formátu CSV a tam kód bodu (v GeoGetu ID bodu) nebyl, a tak jsem před léty upnul na to generování SELECTu podle jména bodu.

Stahovat/exportovat z Locusu jde ale i ve formátu GPX a tam už GeoGetí ID bodu je. Takže stačí mi 'očesat' to GPX jen tak, aby tam byly ty IDčka a mám GGT. A s tím očesáním si už nějak poradím.


  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 19:21

Vis o tom, ze Geoget umi nacist seznam i podle GPX souboru? (ne, nemyslim import, ale opravdu nacteni seznamu podle obsahu souboru...)


  • 1

#9 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 20:33

Asi nevím :-(

ale CTRL-O nabízí jen GGT soubory

nebo jsme totálně mimo?

 

EDIT

tak zpět, už to vidím Seznam-> Přidat-> Přidat podle obsahu souboru

skvělé, díky moc.


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 14 březen 2016 - 20:35

  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2016 - 20:49

:-) jsem rad, ze i tebe dokaze Geoget prekvapit.
  • 2

#11 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2016 - 9:33

A neumí náhodou nějak načíst seznam z CSV souboru? Mám seznam archived keší v CSV ve formátu:

gccode; available; archived; name; last_seen; last_updated

a Geoget ho (celkem logicky) odmítá načíst. Není sice problém v Excelu odmazat těch 5 sloupců a pak zeditovat CSV, umazat mu (vyhledat/nahradit) ty středníky a změnit příponu na GGT, ale je to otrava.... Myslel jsem, jestli by GG mohl v otevíraném souboru hledat jen GC kódy a zbytek ignorovat....


  • 0

#12 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2016 - 12:22

Michale, Excel ti CSV otevře a tím rovnou nasype do sloupců. Pak ty poslední 4 odmažeš (označit, Ctrl-Mínus), uložíš a změníš koncovku. To se snad nestihneš ani otrávit...  :)


  • 0

#13 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2016 - 8:21

Michale, Excel ti CSV otevře a tím rovnou nasype do sloupců. Pak ty poslední 4 odmažeš (označit, Ctrl-Mínus), uložíš a změníš koncovku. To se snad nestihneš ani otrávit...  :)

 

Ještě to pak musíš otevřít v nějakém editoru a odmazat ty středníky na konci, postupuji samozřejmě jak popisuješ, ale je to práce navíc :rolleyes:


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka