Přejít na obsah


Fotka

Konec BMC


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
61 odpovědí na toto téma

#41 rowing

rowing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 21:00

Ahoj jednoznačně navrhuji nearchivovat a spíše nabídnout k adopci. Je spousta lidí jako já kteří nechtěli prozatím zakládat keš protože jich je už moc a stejně by se o nějakou rádi starali. Pokud jste se ale rozhodli pro archivaci tak je to bohužel taky volba. Chápu že když někdo při zakládání série založí ve dvou lidech 30 krabiček tak časem přestane mít chuť se o ně starat – klasickej případ locvce a zakládače nestaraje je Sinuhet – omlouvám se pokud jsem se tě dotkl ale napadl jsi mě jako první :). Adopcí by samozřejmě také přišli o bodík ŽE  archivací nikoliv – děláme to přece kvli bodům ne … A že bonusovku našlo jen 40 lidí – málo lidí jsou takový blázni aby do týdne po vydání nebo do pár hodin měli celou sérii (trochu si teď protiřečím že?). Každej většinou když jde do nějaké oblasti tak se ji snaží projít celou a podívat se na různá místa ne pobíhat po brně jako králík. Nedělám to pro body ale pro zábavu. Osobně si myslím že spíše docházejí místa pro keše a lovci bodů (luxovači) nemají co lovit a proto se některé keše archivují a na jejich místě zakládají nové. Osobně vím aspoň o 3. Sorry za kritiku. Taky vidím problém v tom, že kdo má vyluxovaný celý Brno a okolí (případně jiný části republiky) tak má absťák po dalších keších a bodech – viz. FTF lovy. Myslím si že tyto keše taky nejsou jen pro brňáky ale pro všechny z ČR, kteří je speciálně vyhledávají. Klidně se hlásím k adopci té co je v Bohunicích popř. směrem na Komárov. Tak jo závěrem - díky za keše a budeme se tešit na podobných místech na nové keše aby měli ostatní co do statistik.
  • 0

#42 toodoo

toodoo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 1:35

Musím naprosto souhlasit s rowing. Pokud někdo založí cache, mělo by být pro něho čest se o ni starat, ideálně po zbytek života. Mám také jeden velký černý puntík za špatné starání se o ceche, ale můj cíl je, nikdy nic nearchivovat (mimo eventů). Takže i cache o kterou se špatně starám bude žít dál svůj život a dělat radost dalším geocacherům. Kvantita je dnes přednější než kvalita :(. Pokud zakládáte nové cache, myslete na to, že se o ně budete muset starat dlouhé roky, jinak je ani nezakládejte. Příkladem svědomitého zakladatele je třeba Geobenedikt.
  • 0

#43 malcor

malcor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 7:30

Nechapu proc se do autoru tak navazite a resite tady nejaky body do statistik. Jestli nahodou nejde o to, ze zmizi kese, ktery nemate odloveny a tim padem prijdete o body vy. Potrefena husa... Dalsi vec je to ze tu furt nekdo vnucuje adopce, oba dva dali najevo ze adopce nebudou a hotovo. Myslim, ze jeden z duvodu je i to, ze vbytvorili celistvy projekt a kdyz ted na ten projekt bude 15 lidi misto dvou tak je velke riziko, ze se na to pak kazdy z "majitelu" bude divat jinak a uroven bude buhvi jaka. Nicmene BMC bude dal spojena s Abakusem a Mareklem, takze pripadny upadek by odnesli oni. Jediny co by mozna predtim stalo za zvazeni bylo oznamit konec s predstihem, aby si mohli kaceri odlovit resty. rowing: Nevsiml sem si, ze by tady BMC bylo 14 dni. Je to tady rok a pul takze zas tak malo casu ne. A za dalsi, kdyz se podivam na kes Psychiatrickou lecebnu, tak nevim jestli zrovna ty bys mel nabizet adopce a volat po udrzbe kesi. toodoo: pivovar jehnice, Disabled - April 23 "Docasne" ? Sice tam zjevne je a lovi se, tak proc neudelat enable? Radeji tam nechat disable a pripadne si nikdo nemuze stezovat, ze? Takze se o ni starej dlouhe roky .) Neberte si to ani jeden spatne. Proste me vadi, ze v Brne byla (a jeste porad castecne je) vcelku dobra serie kesek. Nez by byli lidi radi za to, co meli sanci odlovit se tady od pulky dockali kritiky a to si podle me nezaslouzi.
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#44 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 9:23

malcor napsal/a:
rowing: Nevsiml sem si, ze by tady BMC bylo 14 dni. Je to tady rok a pul takze zas tak malo casu ne. A za dalsi, kdyz se podivam na kes Psychiatrickou lecebnu, tak nevim jestli zrovna ty bys mel nabizet adopce a volat po udrzbe kesi.

toodoo: pivovar jehnice, Disabled - April 23 "Docasne" ? Sice tam zjevne je a lovi se, tak proc neudelat enable? Radeji tam nechat disable a pripadne si nikdo nemuze stezovat, ze? Takze se o ni starej dlouhe roky .)


:D:D

Ty vado, máš deset bodů. Dnes už taky vím, že než abych dal keš k adopci, tak radši poskytnu jen html kód a keš archivuju, než si nechá keš zaarchivovat nový majitel (viz rowing a "jeho" Psychiatrická léčebna).
  • 0

#45 derilin

derilin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 10:17

toodoo napsal/a:
Pokud někdo založí cache, mělo by být pro něho čest se o ni starat, ideálně po zbytek života.
...
Pokud zakládáte nové cache, myslete na to, že se o ně budete muset starat dlouhé roky, jinak je ani nezakládejte.


Proboha proč?
Proč bych nemohl svoji keš archivovat třeba za dva měsíce od založení při první ztrátě?
  • 0

#46 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 10:40

Hlavně, ať se to tady nezvrhne v hádku o době, po které je vhodno archivovat. My jsme neměli nikdy v plánu archivovat serii (a já jsem dokonce prohlásil, že toho bohdá nebude, abych zaarchivoval nějakou svoji kešku), ale okolnosti jsou prostě takové jako jsou a proto jsme k archivaci přistoupili.
  • 0

#47 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 10:52

derilin napsal/a:

toodoo napsal/a:
Pokud někdo založí cache, mělo by být pro něho čest se o ni starat, ideálně po zbytek života.
...
Pokud zakládáte nové cache, myslete na to, že se o ně budete muset starat dlouhé roky, jinak je ani nezakládejte.


Proboha proč?
Proč bych nemohl svoji keš archivovat třeba za dva měsíce od založení při první ztrátě?

Protože pravidla říkají, že podmínka schválení keše je, aby fungovala aspoň tři měsíce od publikování.

Petře promiň ;)
  • 0

#48 zde

zde

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2008 - 16:58

pitris83 napsal/a:

abakus napsal/a:
Jednoslovné logy a fakt, že z cca 1500 nálezců aspoň jedné BMC dokončilo celou serii pouhých 40 kačerů nám částečně indikují, že lidi chodí za snadnými bodíky a na serii jako takovou kašlou, což jaksi popírá smysl celé série.

Ale tohle jste museli cekat od zacatku a pokud ne, tak jste naivni. :) Spousta lidi jde jenom za body... Ale kvuli temhle kacerum jste serii nedelali, delali jste ji kvuli nam, tem, co si chteji vsechna mista projit a zavrsit to bonusovkou. A my to samozrejme ocenujeme a proto neradi vidime to, ze ji chcete zaarchivovat.


Já nejdu ani za snadnými bodíky, ani to nechci objet hurástylem najednou. Je to 29 keší daleko od sebe, tak to beru jako běh na dlouhou trať, a vycpávku při lovení jiných cachí. Tedy, pokud "je to kousek vocaď" není pro někoho definice snadného bodíku :)

Aktuálně mi chybí 9 nedisablovaných kusů plus bonusovka, ale proti předělání série a "oddělení" bonusovky bych nic neměl. Byly to, zejména ve srovnání s některými novými sériemi, pěkné úkryty, a nějaké těšení se na bonusovku se konalo jen minimálně, byť od jisté doby jsem si bonusová čísla zapisovat začal.
  • 0

#49 rodinka veverek

rodinka veverek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 8:39

Nevím, co někteří vidíte špatného na tom, že si autoři chtějí ponechat své bodíky za založené keše. Autoři s kešemi měli dost práce, keše vydržely dlouho a dělali lovcům radost, tak si svoje body zaslouží. Keše měly svůj půvab právě proto, že byly součástí originální série. Upřímně řečeno, nebýt v sérii, tak by některé z nich spadly do průměru až podprůměru. Po jednotlivých adopcích by nebyly pro nové majitele dostatečně atraktivní a Abakus s Mareklem by mohli jen bezmocně přihlížet, jak je jejich dílo devastováno. Adopce mají mnoho nevýhod jak pro adoptujícího tak pro toho, kdo dává keš k adopci. Adoptující ztrácí to jisté napětí před publikací a sledování FTF honu, ti "největší" kačeři ji mají už odloveno, takže bude mít logy především od nováčků. Ten, kdo dává keš k adopci ztrácí bod a také kontrolu nad keší, přitom v myslích kačerů může být keš s původním autorem stále spojována. K adopci bych asi přistupoval jen v případě vysoko hodnocených výrobně náročných keší, pokud se autor opravdu o ně nemůže už starat. Například těžké mnohastagové multiny a autor se odstěhuje do jiného města. Prostě a jednoduše, adopci jednotliých keší BMC série nevidím jako dobrý nápad a adopci série jako celku už vůbec ne. Za dobré řešení bych viděl, kdyby autoři bonusová čísla rozstrkali po dobrých keškách v dané městké části a nechali si bonusovku. Autoři nesouhlasí, tak nám nezbude nic jiného, než počkat na novou keš na místě dnešní bonusovky a smířit se s tím, že tu stávající neodlovíme. A zamysleme se trochu víc sami nad sebou. Byli jsme líní si tu sérii objet, času bylo dost. A to máme za to. My jsme třeba chodili pr BMC keše, jen když jsme se vyskytli v okolí s tím, že někdy sérii dolovíme a bude bonusovka. Nevidíte se v tom také? A je to vůbec lov série? Asi ne. Série by se měla lovit jako celek, jinak se to rozplizne. Takže prakticky jediný problém, který nám rozhodnutí o archivaci přináše je fakt, že zůstane svítit ten otazníček nad Špilberkem. A kdyby se autoři nerozhodli sérii archivovat, stejně by tam mnoho měsíců ještě svítil. Tedy žádný skutečný problém, že? Takže jediný, kdo se může cítit poškozen, jsou kačeři, kteří pár dní před archviací začali intenzivně sérii lovit a teď ji nomohou dokončit. Věřím však, že v těchto několika málo případech (pokud vůbec) budou autoři vstřícní.
  • 0

#50 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 9:18

Pokud se najde někdo, kdo zorganizuje rozstrkání bonusovývh čísel do neBMCčkových krabiček, tak mu rád přenechám místo i téma bonusovky. Pokud ne, udělám z bonusovky jednodušší mysterku a nechám ji na stejném fyzickém místě. Ostatně v tomto smyslu jsem se vyjádřil už dřív. To jen jako upozornění, že jsme nenávratně nezničili myšlenku BMC - ovšem pokud se najde někdo jiný, kdo si to vezme na triko.
  • 0

#51 rowing

rowing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 20:57

[quote]malcor napsal/a:
Nechapu proc se do autoru tak navazite a resite tady nejaky body do ...

Diky za prispevek ale byl to můj názor i když trochu kritický a nemusís se do nás navážet.
Vůbec tady nejde o to jestli máme nebo nemáme všechno odlovený ale o to že se keše stále zakládají a rusí na stejných nebo podobných místech. Já si vybírám co budu lovit a obcas dam taky nevo na cestách takže cilen po nicem nejdu. jen mi prislo skoda takovýto projekt rusit.

Je videt ze ses typ prudice a kdy še tu clovek rozepíše tak mu hned zkoukneš profil a hodnotíš jakej je kdo kačer. Lečebnu nech napokoji tam byl problem toršku větší než jen že byla keš dlouho disalbe... který je mimo rámec tohoto fóra.

HOWGH.
ale všechno dobý rád te potkám nekde na pive - keše jsou každýho vec jak s nima naloží..

Všem lovu zdar :)
  • 0

#52 rowing

rowing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 20:59

Ty vado, máš deset bodů. Dnes už taky vím, že než abych dal keš k adopci, tak radši poskytnu jen html kód a keš archivuju, než si nechá keš zaarchivovat nový majitel (viz rowing a "jeho" Psychiatrická léčebna).[/quote] Je videt ze kazdej dobrej skutek prospevek musi byt po zasluze potrestan. Jak pisu s touto kesi to bylo trochu slozitejsi. pokud ti jde o bodik rad ti ji vratim aby jsi nebyl skodny :)))
  • 0

#53 rowing

rowing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 21:00

Proč bych nemohl svoji keš archivovat třeba za dva měsíce od založení při první ztrátě?[/quote] Protože pravidla říkají, že podmínka schválení keše je, aby fungovala aspoň tři měsíce od publikování. Petře promiň ;)[/quote] Tak tak -asi začnu zkaládat 3 měsícovky kvůli bodíkům :)))
  • 0

#54 rowing

rowing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2008 - 21:05

abakus napsal/a:
Pokud se najde někdo, kdo zorganizuje rozstrkání bonusovývh čísel do neBMCčkových krabiček, tak mu rád přenechám místo i téma bonusovky. Pokud ne, udělám z bonusovky jednodušší mysterku a nechám ji na stejném fyzickém místě. Ostatně v tomto smyslu jsem se vyjádřil už dřív. To jen jako upozornění, že jsme nenávratně nezničili myšlenku BMC - ovšem pokud se najde někdo jiný, kdo si to vezme na triko.


ja si radsi na triko nic nevezmu :))) aby me nekdo neprudil že se malo staram :))).
ale jinak diky za to co jsem doposud odlovil. ?myslím že toto bude pro některé dobrý impuls jak lovy zrychlit :)))
  • 0

#55 malcor

malcor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2008 - 7:26

rowing napsal/a:..Je videt ze ses typ prudice a kdy še tu clovek rozepíše tak mu hned zkoukneš profil a hodnotíš jakej je kdo kačer. ...


Myslim, ze typ prudice nejsem. Koneckoncu jsem vydrzel cely 3 stranky tohohle topicu, kdy pomalu polovina lidi autorum vycita ze BMC rusi. Koneckoncu i proto jsem psal aby ste to vy dva nebrali ve zlym. No, a co se tyce lecebny tam proste sam nahrals na smec :)
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#56 polas_CZ

polas_CZ

    polas_CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 589 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2009 - 15:58

Já bych klidně adoptoval kešku v Židenicích
  • 0
Cogito ergo sun ...

#57 polas_CZ

polas_CZ

    polas_CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 589 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2009 - 16:35

Tak nedá se nic dělat,když je to nezvratné,tak beru zpět poslední příspěvek..každopádně jsem s touto sérií začal pozdě:|
  • 0
Cogito ergo sun ...

#58 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2009 - 13:24

Počet žijících BMCček se snížil pod smysluplné minimum, takže pomalu přistoupím k archivaci bonusovky. Jelikož je pravděpodobně ještě pár lidí, co splňují podmínky pro odlov bonusovky, ještě chvíli počkám. Vyzývám je, aby se mi přihlásili a navrhli rozumný termín odlovu bonusovky. Teoretickou šanci mají ještě lidi, co mají uloveno minimálně 20 BMCček a ty, co jsou živé, ještě neulovili. Vy ostatní se už ani nesnažte sbírat magická čísla. Podmínka pro sdělení chybějících magických čísel a možnosti ulovení bonusovky je minimálně 26 ulovených BMCček.
  • 0

#59 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 12:59

Termín archivace stanovuji na 31.5.2009. Takže ještě máte nějaký čas :)
  • 0

#60 pgnext

pgnext

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 23:06

Já bych měl taky jeden návrh(doufám, že už tu nezazněl), souhlasím se zrušením série, ale zachovat bonusovku. Toto podivné řešení bych si představoval tak, že by kačeři, kteří odlovili cokoliv v každé BMC, poslali zprávu autorovi bonusovky se seznamem odlovených cache v každé části. Ten by jim pak zaslal kód, šifru nebo cokoliv, aby mohli odlovit i bonusovku. Zpětná kontrola by byla založena na důvěře a cti každého hledače, stejně se to nedá 100% kontrolovat. atd... Jinak autorům dík za snahu, sám jsem odlovil Vinohrady, kde byla moc chytrá keš, a Líšeň, pro změnu zas nezajímavá. Bonusová čísla jsem nesbíral, stejně bych je v průběhu let ztratil :)) Tož tak.P.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama