Přejít na obsah

Fotka

Autostat - automatické statistiky z Geogetu pomocí GgStat a Geojarry

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1217 odpovědí na toto téma

#1001 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 17:58

Teď sleduju, že přes ten <object> to nebude tak úplně ono :( Musí se tam nastavovat výška a ta je proměnlivá, když prohlížející přejde na jinou záložku...hmm. Tak to se bude asi dělat jinak - jak to má třeba MaFa...
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#1002 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 20:07

To si myslim, ze je jedno. Ovsem je dulezite, aby stranka vkladana do profilu pres tag <object> byla opravdu uplna vcetne hlmt hlavicky a informace o kodovani cestiny. Takze PREHTML asi nebude to nejprehlednejsi, spis bych doporucil vlozit soubor s HTML hlavickou.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1003 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 20:46

Tak jsem to nakonec vyřešil zase pomocí geojarry a výsledek se mně nezdá špatný :) Jen ta diakritika -- to je peklo. Pořád musím používat číselné entity... :( Každopádně díky za pomoc a ochotu!
  • 0

#1004 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 21:07

Generoval jsem statistiky Autostatem, generování mi šlo, ovšem pak jsem musel přeinstalovat celé windows, mezitím byl vydán nový GG a AutoStat. Bohužel teď mám problémy s nahráním statistik na web. Při běhu AutoStatu nahlásí GeoJarry "Error! Profile file not exists!. Když tuto hlášku odklepnu a dám OK, GG napíše: "GeoJarry: Chyba: Soubor nenalezen! Pokračovat v exportu?" pokud dám Ano, GG se ukončí, v prohlížeči se spustí HTML stránka z disku, kde je statistika udělaná, ale na web se nenahraje. Přitom v nastavení mám nastavené správné jméno i heslo pro GC.COM, mám nastavené "Upload statistiky na: Profil" Takže předpokládám, že nastavení je správné. Zkusil jsem natvrdo zkopírovat obsah souboru na web, ale tam je pak bohužel deformovaná čeština a bohužel nevím, v kterém kódování je statistika vygenerovaná. Nevíte, čím by to mohlo být? Bohužel teď nevím čím to je zapříčiněné, jestli změnou programů, nebo tím, že po přeinstalaci jsem něco špatně nastavil. Pluginy jsem se snažil instalovat přednostně z balíčků. Jen program GeoJarry jsem musel zkopírovat ještě do Datového adresáře, protože jinak se mi GeoJarry nespustil vůbec (z umístění, kam se nainstaloval automaticky). Předem díky za odpověď. PS.: Krom toho mám problémy s dalšími věcmi ve statistikách - s počtem nálezů - statistika, která se mi vygeneruje, mi ukazuje asi o 16 kešek více, než mám nalezených. Přitom v GG mám přesně tolik nalezených, co na stránkách GC.COM. Zajímavé je, že v GG. mi filtr Nalezené najde jen asi půlku nálezů, i když v jiném filtru se naleznou všechny nalezené kešky, tak nevím, čím to může být. Pak třeba i s mapkou z GC.CZ, kdy se mi zobrazí nálezy červenými puntíky na mapě republiky úplně jinde, směry nálezů taky vůbec neodpovídají...
  • 0

#1005 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 21:30

Taky mám problém s generováním statistik. Do nedávné doby jsem používal vše z GASP, bez komplikací šlapalo. Rozhodl jsem se udělat instalaci všeho z "GeoGet" komplet, žadný problém při instalaci. Satistika se generuje (logy, keše, ... se stahují pomocí GeoJarry). Statistika se vygeneruje do souboru ..AppData/Roaming/GeoGet/Stats.htm ale na GC.com se do profilu nepřenese. Poradíte mi v čem je zádrhel? Mám zatržené použít originální GsStat makro. Díky
  • 0

#1006 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 21:44

PatPlusMat napsal/a:
Do nedávné doby jsem používal vše z GASP, bez komplikací šlapalo.
Rozhodl jsem se udělat instalaci všeho z "GeoGet" komplet

Aneb proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite. :D:D
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1007 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 21:48

Protože zkoušením se člověk učí :) A není odkázán jen na to kdo co udělá :) Kdyby jsi raděj poradil, díky
  • 0

#1008 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 21:51

Už je to odhaleno :P Zajímalo by mne jak je možné docílit správného řazení nálezů ve statistikách? Používám v logu #číslo_nálezu čas (#431 15:30), někdy když nevím přesný čas, tak jej nevyplňuji, a pak řazení nesedí.
  • 0

#1009 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 22:40

A můžu se zeptat, v čem byla chyba? Připadá mi, že můj problém je stejnej...
  • 0

#1010 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 22:48

PatPlusMat: tezko muzu poradit, kdyz nemam vesteckou kouli, aneb nevim co si delal ci nedelal. Pokud nemas vyplnen cas nalezu, tak je logicke, ze GG nema jak poznat poradi - takze si tam nejakej cas proste +- vymysli nebo vyuzij jine razeni v ramci AutoStatu (hledej v dokumentaci "SORTFOUNDBY").
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#1011 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 22:58

Roman_Jaromer: Musel jsem do adresáře GeoGet nahrát GgStatTemplate.cz a vypnout "Použít originální GsStat makro". Vše je v AutoStat - Pokročilé nastavení. Jde to i jinak, ale právě tam záleží, jak je to nastaveno. S474N: Zadávám pořadí keše (např. #431, tedy čas jsem si myslel, že by měl být druhotný) a to nebere v úvahu, ale díky podívám se na"SORTFOUNDBY". Super, díky za kopanec, už je to OK.
  • 0

#1012 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 November 2010 - 23:34

PatPlusMat: nikoliv, na poradi nema to cislo #xxx zadny vliv. Primarne se radi podle zadaneho casu, nove jde i podle nejakeho vnitrniho ID logu. Osobne doporucuji vsude doplnit casy (i za cenu toho, ze budou priblizne).
  • 0

#1013 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2010 - 19:15

Firestone- napsal/a:
Tak jsem to nakonec vyřešil zase pomocí geojarry a výsledek se mně nezdá špatný :)
Jen ta diakritika -- to je peklo. Pořád musím používat číselné entity... :(

Každopádně díky za pomoc a ochotu!

S cestinou by problem byt nemel. Pokud davas statistiky do profilu na gc.com, musi byt vystupni kodovani v utf8. Pokud jej mas u sebe na serveru, je to celkem jedno, ale kodovani musi byt spravne nastaveno v HTML hlavicce. Vstupni kodovani (pouzite v template) je take lhostejne, ale musi byt v souladu s nastavenym vstupnim kodovanim v template (INCODING).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1014 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2010 - 21:57

Hmm... tak v template na začátku to mám nastaveno takto:

# Vstupní kódování (iso-8859-2,iso-8859-1,utf-8)
INCODING cp1250
# Výstupní kódování (iso-8859-2,iso-8859-1,utf-8)
OUTCODING utf-8

Což je myslím dobře. Ale s tímhle mně to stejně nechodí. Posílám to na GC.COM přímo, tedy žádný externí server.
Nebo zkusit nastavit něco ve smyslu PREHTML -- a tam dát příkaz pro požadavek kódování? Já fakt nevím, proč to nejde :(
  • 0

#1015 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1369 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2010 - 22:02

Vzhledem k tomu, že tvůj profil se zobrazuje perfektně česky, tak máš asi špatně nastavený browser.
  • 0
MaFa

#1016 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2010 - 22:12

No to, protože používám číselné entity, abych předešel těm problémům. Teď to jde vidět např. na první stránce stats -- Zajímavá cčísla. To první písmeno c mělo být s diakritikou. Tak to alespoň v template mám.
  • 0

#1017 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 18 November 2010 - 16:36

PatPlusMat napsal/a:
Roman_Jaromer: Musel jsem do adresáře GeoGet nahrát GgStatTemplate.cz a vypnout "Použít originální GsStat makro". Vše je v AutoStat - Pokročilé nastavení. Jde to i jinak, ale právě tam záleží, jak je to nastaveno.

Ten GgStatTemplate.cz jsem nechal, kde byl (v datovém adresáři GG, v nastavení jsem pak jen zkontroloval, jestli je nastavená správná adresa) a doopravdy stačilo jen vypnout "Použít originální GsStat Makro". Díky.
  • 0

#1018 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 19 November 2010 - 8:36

Tak bohužel mám další problémy se statistikami - s počtem nálezů. Podle GC.COM mám 2315 nálezů, ten samý počet se mi zobrazuje v GG po vyfiltrování pouze nalezených keší. Nechápu tedy, jak je to možné, že v úvodní sekci statistik - "O Mně" se zobrazuje počet nálezů 2307, když pro změnu o kus dál v sekci milníky mám poslední keš s číslem 2331 a stejné číslo se mi zobrazuje i v sekci Zajímavá čísla, jako počet nalezených keší... Zkouším teď najít podle milníků, kdy se mi ty "černé body" nasčítali, ale vůbec to nechápu.
  • 0

#1019 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1748 příspěvků(y)

Publikováno 19 November 2010 - 9:36

Roman_Jaromer: protoze kdyz zapnes "pouzit original ggstat makro, tak vyradis skoro vsechny fce autostatu.. v dalsi verzi bude vypusteno..
  • 0

#1020 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 19 November 2010 - 12:05

Nojo, ale já jsem to makro právě vypnul, takže to originální makro nepoužívám...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama