Přejít na obsah


Fotka

Italske speciality


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
19 odpovědí na toto téma

#1 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 15:27

Zdravim. Budu 16 dni v italii, na kole okolo logo di garda az po rim. Mate nekdo nejakej tip, co ochutnat v italii? Vino a pizzu znam, ze.... A nejakej napad na pravou italskou hospudku v rime, mimo turisticke oblasti? Diky za napday.
  • 0

#2 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 15:39

Cyklisté na Gardě si dávají především laté ;)
  • 0

#3 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 15:43

Jednoznačně Panna cotta.
  • 0

#4 ilca12

ilca12

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 16:57

Grilovaná zelenina- papriky,lilky, cukety. Jakékoli těstoviny. Všechno bylo děsně žravý.
  • 0

#5 dubr

dubr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 17:00

Velmi dobre jsou taky lasagne a hlavne nejlepsi je italska zmrzlina:D
  • 0
Vložený obrázekVložený obrázekVložený obrázek

#6 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 17:00

Hlavně si na tu pizzu nelij kečup, mohli by se ti snažit přerazit ruce jako mně :D
  • 0

#7 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 17:31

ja mam rad spaghetti vongole mnam, hned bych si je ted dal :) na oleji, cesneku a petrzelce ... pekne si je na taliri vyloupat... chybi mi tu ted smajlik s vyplazenym jazykem :D no a pak vsechno, kde je parmska sunka - ale syrova - crudo, ne varena - cotto.
  • 0

#8 cracknell

cracknell

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 17:34

Jsem v Itálii už měsíc, kousek od Neapole a musim říct že pizzu maji v čechách daleko lepší :) A kešky skoro žádný :(
  • 0

#9 dubr

dubr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 18:51

Nestras taky jedu do Italie, tak doufam, ze tam neco ulovim :| jinak pizza mi taky vic chutna nase domaci, delaji jinsi nez na jakou sem zvykla ;)
  • 0
Vložený obrázekVložený obrázekVložený obrázek

#10 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 19:58

Prave jsem upek (a sned) dve pizzy (teda ne obe), tak mi to tema jde docela k duhu :) Ja bych se krome te parmske sunky nevyhybal ani ochutnavkam ruznych nezdravych alkoholickych napoju, ktere, jak znamo jsou metlou lidstva. Treba takova grappa, to je vam hrozna metla...Na farmach v horach obcas byvaji prodeje domaciho syru, nenechat si ujit, jsou vyborny (nevim, proc v Italii to jde a u nas s tim jsou hrozny europroblemy :(()
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#11 Tinah&Power Team

Tinah&Power Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 20:20

souhlas s colonelem. co se tyce tech syru, tak rozhodne nevynechat mozzarellu z buvoliho mleka - mozzarella di buffala - je absolutne nesrovnatelna s tou z kravskeho mleka, co se prodava u nas. tu jen nakrajet, prolozit vybornyma mistnima rajcatama a bazalkou, zakapat olivovym olejem, jist s nejakym bilym zdejsim chlebem - dokonalost sama. to vse nejlepe koupit nekde v mensim mestecku ci vesnici v kramku nebo primo od vyrobce - casto mivaji pred domem cedule, hlavne na severu italie. pak taky samozrejme parmazan a dalsi syry.
  • 0

#12 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2009 - 7:49

cracknell napsal/a:
Jsem v Itálii už měsíc, kousek od Neapole a musim říct že pizzu maji v čechách daleko lepší :) A kešky skoro žádný :(


Čoveče, musím s tebou souhlasit. I když, takovou Napolitanu jsem ještě v ČR nejedl... Holt, někdo se těch ančoviček nebojí :-)
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#13 dubr

dubr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2009 - 9:14

Taky mam rada vselijakou morskou havet, ale nekdo k tomu ma vylozeny odpor :D
  • 0
Vložený obrázekVložený obrázekVložený obrázek

#14 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2009 - 9:33

Dain a Olik napsal/a:
ja mam rad spaghetti vongole

no a pak vsechno, kde je parmska sunka - ale syrova - crudo, ne varena - cotto.

Sobíková je ujetá na špagetách s mušličkama (chodíme na ně do Gusta) a parmská šunka? Jedině syrová a s melounem...

... těstoviny se vším možným máme rádi, ale trochu víc než k italské kuchyni se obracíme k té středomořské (mořské potvory všeho druhu, ryby) a pak francouzské (lilek, zelenina, sýry atd..... takový Ratatouille...)
  • 0

#15 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2009 - 9:35

dubr napsal/a:
Taky mam rada vselijakou morskou havet, ale nekdo k tomu ma vylozeny odpor :D

Jistě... čerstvá chobotnice orestovaná s bylinkami a česnekem, bílé víno, pečivo...
  • 0

#16 kajmid

kajmid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2009 - 20:42

právě jsem si pochutnal na Spaghetti con le polpette (špagety s masovými kuličkami) - moooc dobrá mnamka.
  • 0

#17 wmh

wmh

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2009 - 12:23

Právě jsem se odtamtud vrátil a žral tam snad všechno, o čem se v tomhle threadu píše:D Má střevní mikroflóra to ustála, ale bylo to dost na hraně :D:D

Jinak pokud nemáš předsudky a nehodláš pít lowendový konzumní vína jako 99 procent ostatních turistů, jukni na tento seznam, třeba ti bude k užitku. Jenom pak doma nesmíš vyprávět, že jezdíš chlastat do Itálie tento ušlechtilý nápoj - nesetkáš se s pochopením :D
  • 0
Retired slowcacher

#18 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2009 - 18:08

Ja radeji pivo enz vino, a kdyz vino, tak kvalitni z mistnoch sklipku nebo od vinaru (lonske alsasko mne celkem uspokolilo ohledne vina). Syry miluju, cim smrdutejsi, tim lepsi (opet lonske alasasko s tisicem druhu camembertu, kam se hrabe hermelin). Potvory z more prilis nemusim, kdyz, tak krevety a musle, chobotnice cela, jak na mne kouka a slizce se krouti... beee, jednou nam to dali na stul v rceku a malem jsem vrhl. Spagety mi chuti, a hlavne ten mitakuv dezert, to si dam, sladke ja rad. Diky vsem za rady.... uz sem i sbihaji sliny. Ps. Domaci pizzu si taky pecu, nejradsi mam typ hawai se sunkou, mozarelou a ananasem... a kdyz to clovek poradne upece na crisp, tak je to jako z pece (no, skoro). Uz jsem v italii pizu jedl, a byla z jinyho testa, tenoucka, na krajich lehce spalena,. no nic moc. Knedlikovi casi potrebujji vrstvu testa...
  • 0

#19 Benjo5

Benjo5

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2009 - 19:36

No vida, to se tam třeba někde potkáme v logbooku, seedcorpe. :) Taky k Lago di Garda příští týden vyrážíme. Jinak co jsem slyšel, tak v Arcu na severu jezera mají prý výbornou zmrzlinu, bez které se údajně celý výlet nemůže konat. :) Tak doporučení předávám, kdybys měl cestu i tam...
  • 0

#20 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2009 - 0:49

Eee, asi nepotkame, jedu tam od 22.7 do 8.8, asi.... jinak dik z tip, zmrzlinu ja k smrti rad, takze treba pokud bude cesta.. vsechny ty npady tasdy si zapisu a pokud to pujde uplatnim.... Jen dal, tipy sem...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama