Přejít na obsah

Fotka

Pocket Queries - Limit approaching

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
542 odpovědí na toto téma

#301 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 13:28

polerok napsal/a:

fakt je to tou Operou

Divne, me to na opere normalne jede....

Já s ní mám dlouhodobější problém, jsem v práci za proxy serverem apod. :) Ale nějak se jí, asi z historické lásky, nemůžu zbavit.
  • 0

#302 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2010 - 0:24

zde napsal/a:
Ahoj,

Potřebujete ještě nějaké PQ? Za necelý první měsíc PM členství jsem celkem využil přesně 4 PQ, a nechci aby imperialisti měli pocit že jim to tak snadno projde..

Y/N ? Na wiki vidím že v ČR je ještě něco volnýho, ale podle seznamu je pokryto všechno, tak tomu moc nerozumím...
  • 0

#303 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2010 - 17:16

zde napsal/a:
Y/N ? Na wiki vidím že v ČR je ještě něco volnýho, ale podle seznamu je pokryto všechno, tak tomu moc nerozumím...

Z meho pohledu si vyber jakekoliv mnozstvi PQ z Norska. Ja bych nejake potreboval uvolnit. Pokud ale nemas pristup tak se domluv se Semikem...
  • 0

#304 osvejda

osvejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:46

Podle wiki PQ CZ-2009-07-12-2009-08-09 obsahuje 499 keší. Ve skutečnosti jenom 497, ale i tak by to chtělo rozsah upravit. Jaký je postup, když se něco takového objeví?
  • 0

#305 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:54

Vzhledem k tomu, že mé oblíbené rajchy (frankrajch, esterajch) jsou pokryty, nabízím 28 volných slotů (7 je na CZ)
  • 0

#306 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 19:02

Mám drobný nápad - co takhle promazat adresář /original-PQ/? Když se chci podívat, jak chodí PQ, tak je toho snad víc než těch PQ ... A mít tam data od července ...
  • 0

#307 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 20:08

zde napsal/a:

Je to tak, ze je zadouci aby kazdy interval pokryvali dva lide. Obcas nekdo vypadne...
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#308 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 20:10

osvejda napsal/a:
Podle wiki PQ CZ-2009-07-12-2009-08-09 obsahuje 499 keší. Ve skutečnosti jenom 497, ale i tak by to chtělo rozsah upravit. Jaký je postup, když se něco takového objeví?

Ty pocty jsou jen orientacni. Cas odcasu se neco odarchivuje a neco skonci v archivu. Kdyz si toho nekdo vsimne, tak stoji za to wiki upravit. Jinak aktualni pocty najdete v souboru <iso-kod-statu>/ALL.log
  • 0

#309 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 20:11

Osik napsal/a:
Mám drobný nápad - co takhle promazat adresář /original-PQ/? Když se chci podívat, jak chodí PQ, tak je toho snad víc než těch PQ ... A mít tam data od července ...

Ja s tema fajlama mam urcity plany. Takze sorry. Mrkni na ALL.log v adresari toho kteryho statu. Tam jsou videt PQ ktery byly pro posledni agregovany vystup pouzity.
  • 0

#310 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 15:20

Možná blbej dotaz, ale fakt to není na první pohled jasný: HO-LE je uživatel, nebo označení volného místa v rozpisu?
  • 0

#311 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 15:36

zde napsal/a:
Možná blbej dotaz, ale fakt to není na první pohled jasný: HO-LE je uživatel, nebo označení volného místa v rozpisu?

Tohle je opravdu uzivatel. :))
  • 0

#312 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 15:52

Norsko mi nic neříká, tak jsem naklikal 21 PQ týdně na Rakousko, to užiju spíš. Doufám že to posílám na správný mail.
  • 0

#313 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2010 - 17:51

Námět na diskusi: Bylo by možné udělat verzi GPX bez recent logs (tedy z velké části statickou), a zpřístupnit přes rsync? Těch cca 50MB je fakt dost, přijde mi zbytečné to tahat pokaždé celé znovu..
  • 0

#314 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2010 - 19:07

zde napsal/a:
Námět na diskusi: Bylo by možné udělat verzi GPX bez recent logs (tedy z velké části statickou), a zpřístupnit přes rsync? Těch cca 50MB je fakt dost, přijde mi zbytečné to tahat pokaždé celé znovu..

Pokud tě k těmhle úvahám vedou ohledy na provoz mého serveru, tak si stím vůbec nemusíš dělat hlavu. Pokud chceš snížit svůj provoz, tak teď bohužel nezvládnu žádné řešení nabídnout. Se začátkem roku se ze skříní vyvalili kostlivci s vysokou prioritou.

Do budoucna jsem uvažoval o zásadním přepracování. O nacpání kešek do databáze a zní by pak bylo možné generovat rozličné exporty na požádání. Včetně takových jako listingy bez logů a jen s keškami které se změnili v x posledních dnech.

Teď na to bohužel není čas. Není čas ani na to nějaké kešky lovit :(
  • 0

#315 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2010 - 10:17

Jasně, psal jsem že to byl jen nápad.. Pro zajímavost jsem lokálně zkusil rsync -v -no-whole-file pro ALL.gpx a ALL-wpts.gpx na změny z 9.2. na 10.2. a super, ty verze si jsou hodně podobné i bez jakéhokoliv předzpracování.

ALL.gpx
sent 23627394 bytes  received 87790 bytes
total size is 157503623  speedup is 6.64

ALL-wpts.gpx
sent 228552 bytes  received 14893 bytes
total size is 6104078  speedup is 25.07

• 0

#316 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2010 - 11:13

Sice se v tom moc nevyznám, ale pokud by se to zpřístupnilo přes rsync, tak by to potom mohlo tahat mnohem menší objem dat bez nějakých velkých činností administrátora? Nestálo by potom za to ten rsync daemon tam pustit?
  • 0

#317 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2010 - 10:53

semik75 napsal/a:

Osik napsal/a:

Ja s tema fajlama mam urcity plany. Takze sorry. Mrkni na ALL.log v adresari toho kteryho statu. Tam jsou videt PQ ktery byly pro posledni agregovany vystup pouzity.

Koukal jsem na to ještě jednou. Pokud tam je něco od července tak je to opravdu chyba. V tom adresáři zůstává 6 posledních PQ ze kterých se sestavuje agregovaný produkt, starší se mažou.

Tohle má jeden pozitivní důsledek: Když někdo zmrší PQ, tak daný rozsah nevyblokuje z agregovaného produktu jako by se stalo když by se vždy použil poslední PQ.

A jeden negativní důsledek: V agregovaném produktu zůstavají archivované kešky déle než je milé. Obvzlášť u zemí z nichž PQ chodí jen od jednoho člověka a jen jednou týdně to může být i 6 týdnů. To je dlouho. Doufal jsem, že to vyřeším přepsáním systému a nacpáním všeho do DB ale teď fakt není čas. Pokusím se najít aspoň čas na to abych mohl konfigurovat kolik PQ se pro tu kterou oblast bude schovávat.
  • 0

#318 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2010 - 11:16

Osik napsal/a:
Sice se v tom moc nevyznám, ale pokud by se to zpřístupnilo přes rsync, tak by to potom mohlo tahat mnohem menší objem dat bez nějakých velkých činností administrátora? Nestálo by potom za to ten rsync daemon tam pustit?

Ehm... no. rsync neprojde. Je to až příliš blízké SSH a já se obávám, že bych tím příliš potevřel vrátka průniku na můj FS a nebo ještě hlouběji.

Přemýšlel jsem o tom co nabídnout místo rsync. Co takhle diff podávaný přes HTTPS? Udělal jsem si kopii z dneška a zítra odpoledne to zkusím porovnat. Udivíme jak to bude efektivní. Má o to někdo zájem? Tohle by bylo poměrně snadné na impementaci.
  • 0

#319 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2010 - 11:39

Na základě dnešního majlu jsem provedl kontrolu nastavení nastavení odesílání GPX (je na 1.0.1). Proč by GS sám od sebe měnil nastavení GPX jednotlivých uživatelů, má k tomu mít důvod? Nejde mi to do makovice. A dále mohl by mi někdo polopaticky vysvětlit, o čem se vůbec bavíte? :o Myslím tím to "rsync a diff". Co by se změnilo na stahování agregovaných PQ? Už jsem si dal kafe a to většinou funguju normálně, ale tohle prostě nechápu. Předem dík za odpověď.
  • 0

#320 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2010 - 11:41

Abych rekl pravdu, na pasmo kaslu. Jsem vecne na > 10Mbit sitich. Zajimave by ale urcite bylo delat nejaka diffovana GPXka - tedy zahrnovat do vystupu jen kesky, ktere byly zmeneny (zato ale kompletni gpx, ne jen diff). Zrychlilo by to ladovani do ruznych tech softu, ktere kese zpracovavaji (hlavne GSAK a GeoGet), protoze by se programy nemusely zabyvat aktualizaci nezmenenych kesi. Problem ale je v urceni nulove baze. Ne kazdy aktualizuje zrovna denne a takze by se to asi neobeslo bez denniho bazovani a tvorbu diff GPX treba tyden ke kazde te denni bazi. Potom to zahodit a zacit znova. Tim by se asi usetrila jak bandwidth, tak vypocetni cas potrebny k importu. Prijde mi to ale moc krkolomne a ve vysledku zbytecne ;) PS: Problem bazi je i u obycejnych diffu, ale resitelny mnohem jednoduseji.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama