Pocket Queries - Limit approaching
Publikováno 14 únor 2010 - 11:46
Publikováno 14 únor 2010 - 12:07
medwyn_cz napsal/a:
Abych rekl pravdu, na pasmo kaslu. Jsem vecne na > 10Mbit sitich. Zajimave by ale urcite bylo delat nejaka diffovana GPXka - tedy zahrnovat do vystupu jen kesky, ktere byly zmeneny (zato ale kompletni gpx, ne jen diff). Zrychlilo by to ladovani do ruznych tech softu, ktere kese zpracovavaji (hlavne GSAK a GeoGet), protoze by se programy nemusely zabyvat aktualizaci nezmenenych kesi.
Yep, toto je presne to, co potrebujem. Bandwidth neriesim, ale vcelku by som rad riesit tu skoro hodinu, co mi CZ nahrava do GSAK...
M.
Publikováno 14 únor 2010 - 12:07
mr.mates napsal/a:
Proč by GS sám od sebe měnil nastavení GPX jednotlivých uživatelů, má k tomu mít důvod? Nejde mi to do makovice.
Sem tam přestanou odcházet i PQ, důvod také moc nechápem.
mr.mates napsal/a:
A dále mohl by mi někdo polopaticky vysvětlit, o čem se vůbec bavíte?Myslím tím to "rsync a diff". Co by se změnilo na stahování agregovaných PQ?
rsync je aplikace která kopíruje jen ta data která se změnila. Zvládá pracovat i na binárních souborech. A je oblíbená pro zrychlení synchronizace velkého balíku dat.
diff umožnuje generovat rozdíly mezi soubory a pak přenášet jenom ten rozdílovej soubor. Takže opět ušetření přenosového pásma. Je to primárně používáno na zdrojové soubory programů takže to umožnuje i celkem přijetelnou kontrolu člověkem před použitím.
Pokud nevíš k čemu by to bylo, tak to pro tebe nezmění nic. Kompletní agregované výstupy budou k dispozici nadále.
Publikováno 14 únor 2010 - 13:34
Tak tak, presne o tohle by mi slo, protoze lit do databaze desitky tisic dat na tom pomalym pc je zlo. Ona je asi nejaka shnila, ale stejnemedwyn_cz napsal/a:Zrychlilo by to ladovani do ruznych tech softu, ktere kese zpracovavaji (hlavne GSAK a GeoGet), protoze by se programy nemusely zabyvat aktualizaci nezmenenych kesi.

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 14 únor 2010 - 15:39
semik75 napsal/a:
... rsync neprojde....Osik napsal/a:... pokud .... přes rsync, ...
Přemýšlel jsem o tom co nabídnout místo rsync.
Co takhle diff ...
Možná by někomu mohl stačit můj způsob - pomocí WGET.
Poprvé se to samozřejmě stahovalo vše, dále pak již jen rozdílné soubory.
časem možná scriptík doplním o mazání starých PQ a uvedení názvu smazaného fajlu do exclude seznamu pro wget, čili se již nebude stahovat i když na zdroji bude. Objem zabraného místa se tedy ještě zmenší ..
Jednoduché, funguje, nastaven cron, správce zdroje s tím nemá žádnou práci a já mám vyřešeno - možná už nejen já?

Bohouš
Publikováno 14 únor 2010 - 19:51
wget používám ... pošli prosím příkazový řádek (klidně bez --http-user a --http-password...)bohouscl6 napsal/a:
Publikováno 14 únor 2010 - 20:08
Publikováno 14 únor 2010 - 21:13

Publikováno 14 únor 2010 - 23:28
Osik napsal/a:
wget používám ... pošli prosím příkazový řádek (klidně bez --http-user a --http-password...)bohouscl6 napsal/a:
Samozřejmě, posláno přes profil.
Bohouš
Publikováno 15 únor 2010 - 3:24
Yep, toto je presne to, co potrebujem. Bandwidth neriesim, ale vcelku by som rad riesit tu skoro hodinu, co mi CZ nahrava do GSAK...
M.
A jakou verzi GSAKu používáš? Od verze 7.7.0.67 (link) je nějak zoptimalizovaná databáze a práce s ní, takže ČR se mi místo hodiny importuje asi deset minut. Třeba to pomůže...
Publikováno 15 únor 2010 - 6:59
rsc_cz napsal/a:
M.
A jakou verzi GSAKu používáš? Od verze 7.7.0.67 (link) je nějak zoptimalizovaná databáze a práce s ní, takže ČR se mi místo hodiny importuje asi deset minut. Třeba to pomůže...
Já jedu GSAK na netbooku, 1GB RAM, rok starý (Asus eee1001h nebo tak nějak), což není žádný dostihový kůň, spíše takový poník, ale celá ČR je rozhodně míň, než na hodinu (ale zase hrubo přes 10 minut

Publikováno 15 únor 2010 - 12:08
rsc_cz napsal/a:
M.
Beta verzie nesledujem, takze som mal este volaktoru 7.6. Nahodil som teraz poslednu beta, import CZ ale stale 40+ minut. Este sa s tym pohram a uvidime...
M.
Publikováno 15 únor 2010 - 12:56
No tak jsem chtěl vyzkoušet GSAK, ale tohle mě od něj odradilo.rsc_cz napsal/a:
GeoGet mi ALL.CZ importuje na domácím 4 roky starém notebooku 5 minut při spuštění z disku, 1.5 minuty pokud ho pouštím z Ram disku. Nový počítač v práci 1:01 (tedy minutu) ...
Publikováno 15 únor 2010 - 12:57
Hickos napsal/a:
rsc_cz napsal/a:
M.
Já jedu GSAK na netbooku, 1GB RAM, rok starý (Asus eee1001h nebo tak nějak), což není žádný dostihový kůň, spíše takový poník, ale celá ČR je rozhodně míň, než na hodinu (ale zase hrubo přes 10 minut). Mám poslední verzi GSAKu.
Omlouvám se - kecal jsem. Ten PQ do hodiny nebyl celá ČR. Teď testuju celou ČR a hlásí mi (při nastavení na Super High Performance), že bude makat cca hodinu a půl až 3/4 (na Auto mode, tzn. při napájení z 220V asi Normal, to hlásilo kolem 3 hodin).

Publikováno 15 únor 2010 - 12:57
Tak dodatek - jedná se o mirror 23GB dat ... ano, teď už je to jen "co je nového". Ale já standardně stahuji pouze 46MB ALLcz.zip ... Takže díky, tudy já ne.bohouscl6 napsal/a:
Osik napsal/a:
Samozřejmě, posláno přes profil.
Bohouš
Publikováno 15 únor 2010 - 13:12
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 15 únor 2010 - 13:29
Publikováno 15 únor 2010 - 15:48
Osik napsal/a:
Tak dodatek - jedná se o mirror 23GB dat ... ano, teď už je to jen "co je nového". Ale já standardně stahuji pouze 46MB ALLcz.zip ... Takže díky, tudy já ne.
Pro automatické stahování jediného souboru wget jistě také vyhoví, jen je třeba upravit parametr co má stahovat?
Pokud se jedná o stahování "pouze v případě potřeby" a nikoliv pravidelného mirroru (třeba i více adresářů), není nic jednoduššího, než kliknout na *.bat ve kterém se wget postará o stažení aktuálního ALLcz.zip s uložením přímo do pq adresáře v GeoGetu, funkční i na windows.
Nejsoíš jsem přesně nepochopil tvůj požadavek. Chceš-li, zkus mi to popsat, klidně přes SZ, obratem pošlu požadované v ALL_CZ.bat
Bohouš
Publikováno 15 únor 2010 - 15:56
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů