Přejít na obsah

Fotka

Pocket Queries - Limit approaching

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
542 odpovědí na toto téma

#361 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:27

Nebude. Jasne, 300 listingu je narez. Ale to byla jednorazova akce. Pri tydenni aktualizaci to bezne muze byt tak 10 archivovanych kesi. A pri kontrole nacte 10 stranek. To znamena celkem 20 stranek - to je jako nic a vetsina z nas jich denne nacte rucne mnohem vic.
  • 0

#362 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:29

medwyn_cz napsal/a:
Nebude. Jasne, 300 listingu je narez. Ale to byla jednorazova akce.
Pri tydenni aktualizaci to bezne muze byt tak 10 archivovanych kesi. A pri kontrole nacte 10 stranek. To znamena celkem 20 stranek - to je jako nic a vetsina z nas jich denne nacte rucne mnohem vic.

Jde-li o to odstranit archivovane kese, tak neni vubec nutne GS posilat svou identitu. Anonymove archivane kese nevidi.
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#363 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:36

semik75 napsal/a:
Neni vubec nutne GS posilat svou identitu. Anonymove archivane kese nevidi.

Tak tim si odporujes.

Jinak obecne: Ja to makro na objevovani archivovanych nepsal. Ja jen poskladal dohromady tu davku, to je vse. GJ asi neumi stahovat data bez prihlaseni na server (i kdyz nevim).

Zrovna tak dobre by slo na objevovani archivovanych asi pouzit i to ProKesTomovo makro, ktere se tusim ani neprihlasuje a dela to anonymne (vcetne generovani nahodneho casoveho intervalu? mluvilo se o tom). Pozitivni vedlejsi efekt stazeni listingu pomoci GeoJarry je i doimportovani poslednich logu a pripadne zmeny listingu. Ty uz ale asi nikoho na archivovanych kesich nepali, to je fakt.

Nedelal bych z toho vedu. Pokud vim, pri tehle kauze nebyl zadny uzivatel Geojarry dotcen. GJ.exe se maskuje jako nejaky bezny prohlizec a dokonce si uchovava cookies mezi sessions a neprihlasuje se stale znova jako to delalo to makro pro GSAK.
  • 0

#364 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:39

medwyn_cz napsal/a:

semik75 napsal/a:
Neni vubec nutne GS posilat svou identitu. Anonymove archivane kese nevidi.

Tak tim si odporujes.

No a nestaci na procisteni databaze proste vyhazet vsechny kese co nejsou videt anonymne? Me to prijde jako dostatecne...
  • 0

#365 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:43

Resime tu problem, ktery neexistuje.
  • 0

#366 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:49

medwyn_cz napsal/a:
Takze budu projizdet po kazdem importu 16000 kesi po jedne pres HTTP a kontrolovat, jestli neni archivovana?

Nikoliv. Archivovana muze byt jen ta ktera je ve stavajici databazi a soucasne neni v nove importovane davce.
  • 0

#367 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:53

A presne tak to to makro dela. Jen je u toho prihlasene na web uzivatelovym loginem. Fakt bych to neresil, nejsou to kvanta dat. Mame naservirovane hotove a funkcni reseni od vyvojaru GeoJarry. Poskladat to dohromady uz nebyl az takovy problem a kazdy ze sdilecu by to jiste zvladl sam. Nikoho nenutim, aby tu metodu pouzival ;)
  • 0

#368 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 21:55

Presne tak, bavime se o stazeni listingu v poctu archivovanych kesi, typicky v jednom tydnu. Tedy desitky! Tim se nataha mene dat nez za stejne obdobi stahne prumerny uzivatel GSAKu pres mnoha jina makra...
  • 0

#369 druzicka

druzicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 23:18

Mozna by nebylo od veci u getting elevation information pouzit srtm data jak jsou popsana http://geoget.ararat...ku.php/download tady. Zbytecne to taha z netu, ale to je spis namet na dalsi verzi ;) Jinak moc pekne makro. Diky za nej.
  • 0

#370 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 23:23

Ale ja to doplnovani vysky neprogramoval. Pouze volam uz hotove makro elevation.ggp.pas, ktere samozrejme pouziva srtm. ;) Nejni zac, delal jsem ho pro sebe a podeleni se s komunitou je jen vedlejsi efekt. Jinak to vlastne vubec neni makro, ale jen GeoJarry davka (to pro poradek).
  • 0

#371 druzicka

druzicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2010 - 23:43

medwyn_cz napsal/a:
Ale ja to doplnovani vysky neprogramoval. Pouze volam uz hotove makro elevation.ggp.pas, ktere samozrejme pouziva srtm. ;)

Mas recht, rychle ruce :o) samo kdyz srtm jsou tam kde maji byt jede to z nich coz mi hned nedoslo, pac mam novy komp kde jsme je proste nemel.
  • 0

#372 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2002 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2010 - 7:43

Tim se nataha mene dat nez za stejne obdobi stahne prumerny uzivatel GSAKu pres mnoha jina makra...

Tak to je pekna blbost!
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#373 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2010 - 7:47

Blbost to neni, zkus se poinformovat, co vsechna ta casto pouzivana GSAK makra delaji. Treba takove to overovani stavu kesky, pridavani logu, atd.
  • 0

#374 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2010 - 15:40

Ahojky, to. medwyn_cz Diky za rady, uz to jede. Stazeni trvalo asi tak 16 minut Dovolil jsem si pro nechápavé jako ja upravit postup instalace GJ2 s medwynovým makrem Pro ty co pracují v GG a chteji nainstalovat nový GJ2 a neví si rady. Smazat z Datového adresáře GG vsechny stare verze GJ1, vcetne vcetne starych konfigu, ini a i gjtemp slozky.. Ja jsem tam ponechal jen geojarry.ini, geojarry.config.pas a geojarry.default.pas zejména proto, ze pouzivam na statisiky jeste starý ggsta2 a tak nemusím znova vypisovat konfiguracní udaje. Pouzivate-li neco jineho na statistiky muzou se smazat veskere veci souvisejici s GG1 vcetne starych konfigu, ini a i gjtemp slozky. Nainstalovat do datové složky nový GJ2, stáhnout si medwynovo makro geoget-1click-aktualizator. V tomto makru je složka GEOGET_DATADIR kterou zkopirujte do datoveho adresare vaseho GG a prepiste existujici soubory v datovém adresári a ve složce script V souboru apq.config.pas nastavte jmeno, heslo a adresu sdíleného serveru. Pokud nemáte vytvořte v datové složse script novou složku a to: \script\geojarry\last\download. Restartujte ci spustte GeoGet, aby se nova makro nacetlo. Po spusteni GG by se melo zobrazit v GeoGetu v nabidce Pluginy - GeoJarry nová polozka s ikonou CR a jmenem "Geocaches - CZ kompletni aktualizace z APQ". Spustte ji a sledujte postup. Pokud chcete, nechejte si ji zobrazit na toolbaru (menu Pluginy - Spravce pluginu). Medwyne díky.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#375 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2010 - 15:53

Archi1 napsal/a:
Ja jsem tam ponechal jen geojarry.ini, geojarry.config.pas a geojarry.default.pas abych nemusel znova vypisovat konfiguracní udaje.

To nemusis. GJ2 pouziva uplne jine konfiguracni soubory. Muzes smazat veskere veci souvisejici s GG1 vcetne starych konfigu, ini a i gjtemp slozky.

Jinak: co je na tom postupu cos popsal jine, nez v mem navodu? :)
  • 0

#376 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2010 - 16:16

medwyn_cz napsal/a:

Archi1 napsal/a:
Ja jsem tam ponechal jen geojarry.ini, geojarry.config.pas a geojarry.default.pas abych nemusel znova vypisovat konfiguracní udaje.

To nemusis. GJ2 pouziva uplne jine konfiguracni soubory. Muzes smazat veskere veci souvisejici s GG1 vcetne starych konfigu, ini a i gjtemp slozky.

Jinak: co je na tom postupu cos popsal jine, nez v mem navodu?
:)

Například ze zacatku jsem tam nechal staré soubory GJ1 nez jsem prisel na to ze je mam smazat.
Dale mi cinilo problém do jakych slozek nakopírovat nové soubory a bez tvé rady, ze musim mit vytvorenou novou slozku ... geojarry\last\download, bych to nerozchodil.
Bohuzel anglis nevladnu a tak jsem to delal pokus, omyl
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#377 marwillCZ

marwillCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2010 - 23:14

Nevím, zda-li už neproběhlo, ale na toto jsem narazil na fóru: We intend to increase the number of caches per PQ in the second quarter of this year. Before that can be done, however, we need to shore up the PQ generator so it can handle the increased load. That is a difficult task but we are employing some strategery to accomplish it. We are also researching ways to provide on-demand PQ downloads as an a la carte offering (for those days you need a few extra). I'll have more information on this in the future.
  • 0

#378 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2010 - 17:14

Existuje i nejake macro pro GSAK? V diskuzi jsme o jednom zachitil zminku, ale auto pise ze neni priliz uzivatelsky privetive...mate nekdo nejake zajimave?
  • 0

#379 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 9:07

Ahoj, chodí (resp. odcházejí z GC) PQ? Jak jsem koukal, tak včera mi neodešel ani jeden. Večer jsem si toho nevšiml (datumy a časy vedle nastavených PQ) a nechal jsem si poslat nalezené. Do dnešního rána nepřišly nalezené, ani další, co jsem si poslal. Neví někdo co se děje?
  • 0

#380 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 08 March 2010 - 9:12

No, mně zase došlo cca 20-30x jeden PQ. Možná to souvisí s problémy s mojí mejlovou schránkou, co jsem měl, a možná s GS, nevím.
  • 0
Don't panic!

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama