Přejít na obsah

Fotka

Vtipy o Geocachingu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
939 odpovědí na toto téma

#521 Animuk

Animuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 9:37

Podle mě lovila špatně zaměřenou T5 a zfetování bylo jen maskovaní pro mudly.
http://zpravy.idnes....zlin-zpravy_sot
  • 0
Nepropadejte panice!

#522 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 9:48

Animuk napsal/a:
Podle mě lovila špatně zaměřenou T5 a zfetování bylo jen maskovaní pro mudly.
http://zpravy.idnes....zlin-zpravy_sot

Z článku: "Ručkovala po kabelu pryč".
Ano, lana VVN jsou zabalená v PVC jako šňůra od rychlovarné konvice. :D To jsou zase hlody nevonářský..
  • 0
Livet är en fråga om kvalitet, inte lengt.

#523 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 15:38

Smogeo napsal/a:
hauskaa, když chceš mentorovat, neměl bys do toho zanášet další polopravdy. To by pak čerstvě vylíhnutý kačer mohl nabýt přesvědčení, že neexistují izolované kabely na VVN. Vždyť ke svý rychlovarný konvici si můžeš normálně koupit kabel třeba na 500kV ;)
Jasně - pro nadzemní vedení se nepoužívají. No ale to právě musíš napsat - "vodiče nadzemního vedení VVN" a né takhle zobecňovat. :P

brrr, bůůů, bééé. :-D Reagoval jsem samozřejmě na to, co je na obrázku v článku a napsat k téhle fotce, že šla po kabelu je jednoduše blud.
  • 0

#524 radims

radims

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 15:42

Jak píšou: "Vedení v té době nebylo pod napětím, protože jej energetici pohotově stačili vypnout." Takže proč ne...
  • 0

#525 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 15:43

Náhodou, docela zajímavé obrázky - člověk konečně vidí, jak veliké nebo malé jsou ve srovnání s lidskou postavou jednotlivé prvky uchycení. Já si třeba doteď nedokázal představit jak velká jsou ta závaží při ramenech stožáru. Asi si to fotky uložím až budu mít jednou děti abych jim ukázal, že drogy / T5 nejsou bezpečné :)
  • 0

#526 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 16:00

dan-sam napsal/a:
Náhodou, docela zajímavé obrázky - člověk konečně vidí, jak veliké nebo malé jsou ve srovnání s lidskou postavou jednotlivé prvky uchycení. Já si třeba doteď nedokázal představit jak velká jsou ta závaží při ramenech stožáru.
Asi si to fotky uložím až budu mít jednou děti abych jim ukázal, že drogy / T5 nejsou bezpečné :)

Jo, člověče, u Kateřinic (poblíž Příbora) zhruba před 14dny spadly dva sloupy "stodesítky" (110kV), protože tam nějací morgoši odmontovali dole kovové části, které šly odmontovat. Dva sloupy lehly úplně a jeden je poškozen tak, že se taky mění. Byl jsem jim tam vytyčovat nové sloupy, když ešče nebyly staré pryč. Izolátory ze země vypadaj malé, ale ve skutečnosti mají 1,5-5m rozměry - podle typu sloupů a voltáže.
Tady konzoly zabořené půl metru do zeměkoule a půlcentimetrové nosné prvky roztrhané jako papír...
  • 0

#527 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 16:04

Nevím, proč mi sem zase nende nahrát fotka. :-(

Přiložené miniatury

• 034.jpg

• 0

#528 LeeHill

LeeHill

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 22:05

Mlučí Všeobecné zdravotní pojišťovny dnes ráno řekla redaktorovi TV Noha Hruškovi. že se chová jako prase:o. Ze by kačerka?
  • 0
Podpis

#529 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2012 - 23:43

hauskaa

Tedy hauskoo, to je moc pěkná fotka. Samozřejmě, ČEZáci asi radost neměli, ale já se na takovou zajímavost rád podívám. Vzhledem k tomu, že to bylo 110 kV a přesto na tebe udělaly izolátory dojem, musí být takový pěkný kotevní stožár 400 kV zajímavé pozorovat už při stavbě.
Máš rozhodně nenudnou práci :) Díky za fotku.
  • 0

#530 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2012 - 0:03

Jo, když vám autorita zbourá mlýn, který přežil Švédy a pak přes něj tahá dráty, to je fajn pohled.
  • 0

#531 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2012 - 7:38

dan-sam napsal/a:

hauskaa

Tedy hauskoo, to je moc pěkná fotka. Samozřejmě, ČEZáci asi radost neměli, ale já se na takovou zajímavost rád podívám. Vzhledem k tomu, že to bylo 110 kV a přesto na tebe udělaly izolátory dojem, musí být takový pěkný kotevní stožár 400 kV zajímavé pozorovat už při stavbě.
Máš rozhodně nenudnou práci :) Díky za fotku.

400kV (takovej ten portál s jedním vodičem uprostřed a dvěma na kraji) má 5m izolátory na nosném sloupě a na kotváku (a teď si to snad dobře pamatuju) 6m izolátor. 5m jsou plus mínus dvě podlaží v paneláku dohromady. Ani to ze země nevypadá, což? :-) Jinak stavba VVN je pro laika (včetně mě) opravdu zážitek, nad spoustou věcí stojí kancelářskej klikač jen s otevřenou pusou, člověk založen trochu víc na fyzickou práci pusu aspon zavře, ale údiv je stejnej. :-D Ty Kateřinice možná akorát stavijou v těchto dnech (ale nevím to přesně!) tak kdo chcete, můžete se zkusit podívat.
  • 0

#532 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2012 - 8:00

Hamaci napsal:
Jo, když vám autorita zbourá mlýn, který přežil Švédy a pak přes něj tahá dráty, to je fajn pohled.

Obávám se, že si pleteš weby - jsme na Geocaching.cz, ne na Novinky.cz.
  • 0

#533 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2012 - 8:02

hauskaa napsal/a:
400kV (takovej ten portál s jedním vodičem uprostřed a dvěma na kraji) má 5m izolátory na nosném sloupě a na kotváku (a teď si to snad dobře pamatuju) 6m izolátor. 5m jsou plus mínus dvě podlaží v paneláku dohromady. Ani to ze země nevypadá, což? :-)

Jak kdy - kus svého života jsem jezdilo kolem rozvodny 400 kV (Mírovka) a "zatáčky" vedení ZVN v trojsvazku na mne působily opravdu monstrózně. Ale takový "obyčejný" sloup, jako je 110 kV byl pro mě dost neuchopitelný. Teď už mám lepší představu B)
  • 0

#534 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 10:35

Chuck Norris je z Ameriky. Chuck Norris umí vložit CWG do tuby od vitamínů, kterou nenašel a která má menší průměr, než má CWG.

Jonea je z Brna a umí to také! http://www.geocachin...32-607430830849
  • 0

#535 Pinokio.CZ

Pinokio.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 11:19

Tiskar94 napsal/a:

o.filip napsal/a:
Chuck Norris je z Ameriky. Chuck Norris umí vložit CWG do tuby od vitamínů, kterou nenašel a která má menší průměr, než má CWG.

Joneu bych tady moc nerozebíral.
Kešky totiž snad ani nehledá, ale pouze chodí na místa, kam dává svá bezdiskusně reklamní CWG na jeho firmu (CWG dodnes nebyl schopný poslat do katalogu a na e-maily ohledně zkatalogizace nereaguje, ale aspoň už se nejedná o reklamní vizitky jako před lety) a následně loguje jako nalezené. Setkali jsme se s tím na zhruba deseti keškách v Ústeckém kraji. Pak proč mu ty body tak přibývají, že? :D

Jonea ? To je obyčejný prase, co loguje "found it" stylem, "keš jsem sice nenašel, ale na místě jsem byl, pokud se to náhodou ownerovi nelíbí, ať mi log smaže.." Jsem rád že si toho všimnul i někdo jiný, před takovými machry si můžu jen odplivnout, myslím že zaujímá mezi logovacími podvodníky v Česku jedno z předních míst. Ale tento povzdech do tohoto vlákna nepatří, je to spíš k pláči, než k smíchu.
  • 0

#536 cz_bew

cz_bew

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 12:41

Pinokio.CZ napsal/a:

Tiskar94 napsal/a:

o.filip napsal/a:

Kešky totiž snad ani nehledá, ale pouze chodí na místa, kam dává svá bezdiskusně reklamní CWG na jeho firmu (CWG dodnes nebyl schopný poslat do katalogu a na e-maily ohledně zkatalogizace nereaguje, ale aspoň už se nejedná o reklamní vizitky jako před lety) a následně loguje jako nalezené. Setkali jsme se s tím na zhruba deseti keškách v Ústeckém kraji. Pak proč mu ty body tak přibývají, že? :D

Jonea ? To je obyčejný prase, co loguje "found it" stylem, "keš jsem sice nenašel, ale na místě jsem byl, pokud se to náhodou ownerovi nelíbí, ať mi log smaže.." Jsem rád že si toho všimnul i někdo jiný, před takovými machry si můžu jen odplivnout, myslím že zaujímá mezi logovacími podvodníky v Česku jedno z předních míst. Ale tento povzdech do tohoto vlákna nepatří, je to spíš k pláči, než k smíchu.

Byl jsem ted na vikend v Piestanech a i u tamejsich kesek Jonea uradoval :) Vsimnul jsem si ho ale uz i v CZ, kdyz jsem se toulal Krasem. Ale tohle je na ownerech - maji mu logy bez milosti mazat a ne se nechat uplacet tim CWGckem...
  • 0

#537 vlackova

vlackova

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 14:46

cz_bew napsal/a:

Pinokio.CZ napsal/a:

Tiskar94 napsal/a:

o.filip napsal/a:

Byl jsem ted na vikend v Piestanech a i u tamejsich kesek Jonea uradoval :) Vsimnul jsem si ho ale uz i v CZ, kdyz jsem se toulal Krasem. Ale tohle je na ownerech - maji mu logy bez milosti mazat a ne se nechat uplacet tim CWGckem...

Jsme už dost offtopic (na zmíněném kačerovi není nic vtipného, je spíš k pláči), nicméně...
Na mém prvním eventu v lese (PR Dřínová) bylo atributech přeškrtnuté auto. V listingu bylo výslovně uvedeno, že se jedná o event v lese a je se podle toho třeba chovat. Jediný, kdo si pod rozhlednu dojel autem byl právě Jonea. Na eventu jsem nevěděla, že to byl on, jinak bych mu rovnou řekla, ať na moje eventy nechodí, že takové prase tam nechci (jenže copak mu můžu zakázat přijít na event?). Na ten poslední už nepřišel :) - šlo se přes 15 km pěšky a logbook byl k dispozici až na konci :D.
  • 0

#538 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 14:55

Nemá cenu tady rozebírat chování některých kačerů. O dotyčném jsem nikdy neslyšel a jistě není jediný. Mě spíš rozesmálo to porušení přírodních zákonů.
  • 0

#539 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 15:13

o.filip napsal/a:
... O dotyčném jsem nikdy neslyšel ...

Až uslyšíš, smích tě přejde :D
  • 0

#540 The jaykey

The jaykey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 15:45

Tak koukám, že nejsem jediný, kdo má špatné zkušenosti s Jonea. Před časem (3.6.) jsem adoptoval kešku a Jonea ji 2.6. nasel (aniz by tam fyzicky byla). Zalogoval se jak je u něho zvykem, že ji nenašel, ale ví, kde by měla být. Ještě sliboval, že mi pošle fotky, které samozřejmě neposlal. A nebyla to jen moje keš, kterou takhle ve Strakonicích našel. Už dlouho disablovanou synagogu taky našel. Bezmilosti bych mu smazal logy
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama