Přejít na obsah


Fotka

Geocaching na starsich navigacich do auta na bazi PDA


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3 odpovědí na toto téma

#1 pigster666

pigster666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 20:54

Ahoj, zacinam s Geocachingem a tak jsem resil problem, kde vzit GPS. V telefonu ji nema, Garmin taky ne, ale mam starsi ne uz moc pouzivanou navigaci do auta (odpadava drzak od skla a navim ma stare mapy - aktualizace stoji skoro co nova navigace). Rad bych se s vami tedy podelil o postup, jak na to: V mem konkretnim pripade se jedna o TRANSONIC PNA-5000 ale teoreticky je postup aplikovatelny na libovolnou navigaci na bazi systemu Windows CE, coz je vetsina navigaci prave do auta. 1) Je treba navigaci "odblokovat" - to znamena dostat pristup i jinam, nez jenom do predinstalovane aplikace. Vetsina tehle navigaci po hard resetu zavadi software z SD karty spustenim konkretni aplikace. Tuto staci vymenit a najednou misto original programu po hard resetu najede cokoliv. Tohoto vyuzili autori projektu MioPocket - celkem propracovaneho prostredi, nahrazujiciho original navigacni program. Posledni verze: http://gpspassion.co...TOPIC_ID=126303 Navod na instalaci je v baliku. Ctete podrobne. 2) Po uspesne instalaci MioPocket zjistime, ze jiz mame k dispozici spoustu programu, ktere nam predinstalovali jeho autori. Jednim z nich je BeeLineGPS. 3) Dale jsem chtel neco na cteni listingu primo v PDA. To znamenalo instalaci programu navic. Tady ovsem nastal kamen urazu. System v PNA-5000 je WindowsCE 4.2. Jedna se o jadro, na kterem stoji Wondows Mobile 2003 ovsem uz k nemu chybi vsechno ostatni. V systemu neni velke mnozstvi knihoven. Chybi spousta programu. Z tohoto duvodu vetsina programu pro Windows Mobile vubec nejde. Co dal? Po dlouhem zkouseni jsem nasel, ze jde celkem pekne spustit GPXSonar verze 1.4 (ke stazeni treba tady http://teamunicycle.net/gpxsonar/ ) 4) Po spusteni Sonaru jsem zahy prisel na to, ze sice nacte seznam, ale podrobnosti nejdou otevrit. GPXSonar totiz pouziva prohlizec, ve kterem otevre predgenerovany .html soubor. Jenze ve WindowsCE 4.2 Internet Explorer neni a Opera z MioPocket vubec nejde spustit. Po nejakem hledani jsem objevil, ze lze nainstalovat a uspesne provozovat NetFront verze 3.3 (k nalezeni poruznu na internetu). Po instalaci je jeste potreba upravit registry - viz priloha. S timto postupem mame kompletni nastroje a hura zacit. Pokud by si nekdo rikal, proc nepouzit nejake lepsi nastroje pro pocketpc tak odpoved je jednoducha, prtoze mame omezeny system, nic jineho nefunguje (aspon ja nic jineho nerozchodil) Mozna by se tohle dalo dat na wiki, pokud ano, at nekdo rekne kam a ja to tam prepisu. Cachingu zdar
  • 0

#2 sakypaky

sakypaky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 23:34

Coby majiteli podobně " vybaveného " PNA MIO H610+ to zkusím a pak dám vědět. Rozhodně to vypadá zajímavě. Pokud to bude fungovat tak jak má, bude to řešení, které jsme po několik měsíců marně hledali. Díky! ;)
  • 0
SAKYPAKY team = Garmin OREGON 300, PNA MIO H610+, OLYMPUS E-520, SAMSUNG S5230 Star ; VitoNavigator II 1.3, BeeLine GPS, TOPO Czech 3 PRO

#3 lubik

lubik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 5:57

Take jsem se timto prokousaval, nejprve to zaclo tim, ze kolegovi do takoveto jednoucelove navigaci prehraju novou verzi programu, tak jsem se do toho trosku zavrtal a nakonec jsem tam rozchodil tyto nevigacni programy:
iGO a iGO Amigo, Navigon, Ndrive a hlavne Garmina s Topo Czech 3 PRO.
On ten system je opravdu takovy hodne orezany (v mem pripade to byl WindowsCE 5) a tak i s temi programy je to velmi omezene.

pigster666 - jeste mi napadlo jestli by se nanasel do toho tveho pristrojecku jiny FW s WindowsCE5, ne ze by to bylo buhvijake vylepseni, ale treba by ti toho tam pak chodilo i vice.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#4 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 6:45

sakypaky napsal/a:
Coby majiteli podobně " vybaveného " PNA MIO H610+ to zkusím a pak dám vědět. Rozhodně to vypadá zajímavě. Pokud to bude fungovat tak jak má, bude to řešení, které jsme po několik měsíců marně hledali. Díky! ;)

Nevymyslej pracne davno vymyslene. Zajdi na http://tomasii.cdc.cz , tam najdes vse potrebne nejen pro H610
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama