Publikováno 08 September 2009 - 13:44
Publikováno 08 September 2009 - 14:05
Publikováno 08 September 2009 - 15:49
Hele wmh, a proc pises sem a ne na http://waymarking.cz/?wmh napsal/a:
Je mi jasný, že je WM pořád marginální zaležitost... tak mi poraďte.
Publikováno 08 September 2009 - 15:53
hplus napsal/a:
Hele wmh, a proc pises sem a ne na http://waymarking.cz/?(Ne vazne, v tomhle nejedu, takze neporadim, ponevadz nevim.)
Publikováno 08 September 2009 - 16:00
Publikováno 08 September 2009 - 16:27
hplus napsal/a:
Hele wmh, a proc pises sem a ne na http://waymarking.cz/?wmh napsal/a:
Je mi jasný, že je WM pořád marginální zaležitost... tak mi poraďte.(Ne vazne, v tomhle nejedu, takze neporadim, ponevadz nevim.)
Publikováno 08 September 2009 - 16:34
Dain a Olik napsal/a:
ad 1 a 3 systemove neda, co jsem se docetl nekde po diskuzich, PQ je slibeny uz nejaky ten rok, ale znas groundspeak![]()
jestli to jde nejak obejit pres veci typu "skrysotlace", netusim. teoreticky by asi melo, jen to jeste nikdo nepotreboval a tudiz nevytvoril.
Publikováno 08 September 2009 - 17:20
Publikováno 08 September 2009 - 17:42
Rys Javorice napsal/a:
Přidám svou trošku do pomyslného mlýna. Domnívám se a taky se podle toho chovám, že WM je především o zakládání bodů WM a pak v druhé řadě o jejich návštěvách. Já mám vždycky větší radost z nového bodu, než když zjistím, že ho již založil někdo jiný. Platí to především u TB bodů. To jen tak na okraj.
Publikováno 08 September 2009 - 18:10
Publikováno 08 September 2009 - 20:51
Takze jestli tomu dobre rozumim, je to opak geocachingu...wmh napsal/a:
A právě proto by se taková databáze v GPS šikla:
a ) abys věděl kam nejezdit![]()
...
Publikováno 08 September 2009 - 21:41
Publikováno 08 September 2009 - 21:59
haggaeus napsal/a:
Souhlas s Rysem, ze vetsi sranda je WM zakladat, nez hledat. U tech geodetickych bodu se castecne daji pouzit POI v garmini TOPO CZ, jen tam neni videt, jestli je to regularni nebo zhustovaci TB, tak obcas fotim tyc a patnik zbytecne. A v aktivnejsich oblastech navic fotku s GPS, kdyby uz byl zalozeny a vysla z toho jen navsteva. U ostatnich kategorii staci proste jit/jet a vsimat si okoli, ha - auto na sloupu pred bazarem - Elevated Everyday Objects, cedulka s hladinou vody pri povodni - High Level Marks, hrob strojvudce s lokomotivou na nahrobku - Occupation/Hobby Grave Stones, atd. atd.
Nekde byl vystaveny excel sheet se seznamem vsech kategorii a poznamkami, co je potreba za fotky a informace k zalozeni WM, to se hodi, protoze kazda kategorie ma jina kriteria. Ale myslim, ze to bylo na momentalne neaktivnim webu Wayward Waymarking.
Jinak, zajimave statistiky jsou tady, nejaktivnejsi WMeri podle jednotlivych zemi treba.
Publikováno 09 September 2009 - 8:53
Ta statistika je dobrá - ale Dorki by měl přidat. Na to že je v Číně miliarda lidí je teprve druhej
:D
Publikováno 10 September 2009 - 15:01
Publikováno 10 September 2009 - 15:38
Publikováno 10 September 2009 - 16:19
Publikováno 10 September 2009 - 17:17
Publikováno 10 September 2009 - 18:46
Publikováno 10 September 2009 - 19:40
wmh napsal/a:
Terms of use jsem zběžně prohlédl a nenašel nic, co by tomu zveřejnění bránilo.
To PDF je dobrej nápad, úplně jsem na tenhle výstup pro tisk zapoměl.
Luxusní záležitostí by ovšem bylo použít ten tiskový výstup (PNG obrázek) s vyfiltrovanými body (bez těch nivelačních, což jde) jako zkalibrovanou rastrovou mapu a do ní nahrát již existujicí waypointy zveřejněných TB.
Asi to vyzkouším
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů