Logování z oregona
Publikováno 09 září 2009 - 14:00
Publikováno 09 září 2009 - 14:16
Viz Automatický geocaching s Garminem Colorado a Oregon na Navigovat.cz
Publikováno 09 září 2009 - 14:20
Publikováno 09 září 2009 - 14:57
Publikováno 23 září 2009 - 19:58
Publikováno 23 září 2009 - 20:20
čas je v UTC, tedy v GMT+0, my jsme CEST, tj. GMT+2 (letní čas), takže musíš přičíst dvě hodiny (a v zimě jednu)JirkaPiha napsal/a:
Jak pomoci FieldNotes logovat jsem se jiz naucil ,ale nikdo tady nic nepise o tom ze pri zapsani do Oregonu nalez nesedi hodiny nalezu mam posun o dve hodiny mene.Mate k tomu mekdo nejakej napad?
Jinak hodiny mam nastaveny a ukazujou presny cas.
diky
Publikováno 23 září 2009 - 20:22
Že by uváděl UTC (světvý čas)? UTC = SELC - 2h (středoevropský, letní čas - 2h)JirkaPiha napsal/a:
Jak pomoci FieldNotes logovat jsem se jiz naucil ,ale nikdo tady nic nepise o tom ze pri zapsani do Oregonu nalez nesedi hodiny nalezu mam posun o dve hodiny mene.Mate k tomu mekdo nejakej napad?
Jinak hodiny mam nastaveny a ukazujou presny cas.
diky
Edit: No jo ... teď tady byl ..... ňákej Greenwich
Publikováno 23 září 2009 - 21:36
Publikováno 23 září 2009 - 22:26
Publikováno 24 září 2009 - 7:13
Jarous1 napsal/a:
Trošku bych to upřesnil... Ten čas je v UTC, takže GMT + 1 hodina + letní čas
Mělo by se to dát obejít tím, že si v Oregonu nastavíš příslušné časové pásmo a ne ho nechat na "automaticky"...
Tohle je v Oreganu nejaky nedoreseny. Rucne jsem si jako casovy pasmo nastavil "Stredni Evropa" a hodiny v trasovem pocitaci mi ukazuji cas spravne. Cas logu je ale i tak posunuty o ty dve hodiny. Soudruzi z NDR asi nekde udelali chybu ....
Publikováno 24 září 2009 - 7:26
garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 24 září 2009 - 7:50
honny napsal/a:
A neni to schvalne? Nejsem si uplne jistej ted, ale myslim, ze cas v .gpx tracklogu v 60ce je taky utc.
Mozna jo, ale stejne by byl lepsi mistni cas ....
Publikováno 24 září 2009 - 9:10
Publikováno 24 září 2009 - 10:49
Jenže místní čas je nahouby, když u něj není uvedený o kterej místní čas jde. Tzn. kdyby se tam ukládalo oblíbené "HH:MM:SS+TZ", nebylo by co řešit. Ale když už je v tracklogu a field notes jen údaj bez časového pásma, tak je UTC praktičtější, protože u něj není pochyb o tom kolik hodin vlastně bylo, a kdykoli se dá zkonvertovat do libovolného časového pásma podle přání.kapsa napsal/a:
honny napsal/a:
A neni to schvalne? Nejsem si uplne jistej ted, ale myslim, ze cas v .gpx tracklogu v 60ce je taky utc.
Mozna jo, ale stejne by byl lepsi mistni cas ....
Příklad: poletím do USA. Ale GPSku budu mít nastavenou pořád na náš SELČ, a až po dvou dnech si všimnu že mi ukazuje špatně čas. Když ji pak přepnu na čas podle východního pobřeží, budu mít stejně v tracklogu a v časech nálezů guláš -- půlka bude v CEST, druhá v EDT nebo v čem, atd. A zpětně už nemám v GPS možnost to nijak opravit. Kdežto ten UTC je aspoň neutrální.
BTW: když už se to téma týká GPSek ... podle GPS souřadnic by mělo jít jednoznačně určit časovou zónu, ne? :-). Neexistuje nějaký free seznam polygonů s přiřazením časových pásem? Pak by se ty logy (jakékoli logy, nejen z CZ) daly snadno zkonvertovat do lokálního časového pásma, kdyby chtěl někdo znát odpovědi na základní otázky typu "byl jsem na téhle keši ještě před polednem?"
Publikováno 24 září 2009 - 11:01
Publikováno 24 září 2009 - 11:11
no na to je v garminech "gmaptz.img" je to transparentni mapa ve ktery jsou jen casovy pasmaMimon_team napsal/a:
Neexistuje nějaký free seznam polygonů s přiřazením časových pásem? Pak by se ty logy (jakékoli logy, nejen z CZ) daly snadno zkonvertovat do lokálního časového pásma, kdyby chtěl někdo znát odpovědi na základní otázky typu "byl jsem na téhle keši ještě před polednem?"
Publikováno 25 září 2009 - 9:04
Publikováno 25 září 2009 - 9:25
Publikováno 27 říjen 2014 - 19:37
Po více než pěti letech opráším tohle téma.
Nedávno jsem přesedlal z Oregonu 300 na poslední model GPSMAP 64s. Důvodů bylo mnoho a tohoto upgradu GPS parku rozhodně nelituji,pozitiva jednoznačně převýší jakékoli chybky jako např. zapsat si poznámku v Oregonu k právě odlovené keši byla otázkou pár vteřin a geocache_visit.txt jsem řešil stejným způsobem jako PinkyCZ. Ovšem v nové tlačítkové GPS (což se může zdát jako trochu krok zpět,ale není tomu tak) je to daleko větší problém a nedělám to. Zato přišel Garmin v rootu s dalším souborem a sice: geocache_logs.xml. Ten lze krásně otevřít např. Excelem a tam už je čas napsaný správně a navíc i s číslem keše a pěkně v tabulce. Stačí jen správně nastavit časové pásmo v GPS a pořeší se i letní čas. Proč to nerozšířili i na starší soubor geocache_visit.txt netuším, ten zůstal stále stejný, časově posunutý....
GPSMAP 64s + HTC One X
Publikováno 27 říjen 2014 - 19:41
Neni casove posunuty, je spravny, jen vyjadreny v UTC.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů