Waymarks a benchmarks
Publikováno 26 říjen 2009 - 21:17
Publikováno 26 říjen 2009 - 21:36
Waymark najdeš na http://www.waymarking.com Jméno a heslo je tam stejné jako na gc.com... Jedná se v podstatě o různá zajímavá místa (těch kategorií je opravdu hodně), pro která je připraven listing v angličtině a případně nějaký úkol pro nálezce (nejčastěji se vyfotit s gps nebo prostě do logu přidat fotku toho místa atd.). Je to jakási náhrada za kešky bez krabičky. Všechny naše keše z pražské židovské série mají i svůj waymark...
Benchmarks jsou v podstatě americké geodetické značky. U nás to nemá ekvivalent resp. GS to nepodporuje, proto české geodetické značky mají svůj waymark. Takže v americe najdeš nějakou tu geodetickou značku, uděláš foto a máš log a další bodík...
Publikováno 26 říjen 2009 - 21:49
Publikováno 26 říjen 2009 - 22:02
Naposledy jsem WM strucne vysvetloval tady, nebo o konkretni kategorii zdejsich geodetickych bodu tady + v pokracujicim threadu v tematech mimo geocaching.
Ke statistikam - v GC profilu videt nejsou, ale muzes si do nej dat link na WM profil, jako to mam treba ja nebo Dorcadion.
Publikováno 26 říjen 2009 - 22:14
Myškin napsal/a:
A projeví se návštěva daného místa ve statistikách...
Já navštívené waymarky ve statistikách mám (i s příslušnou ikonkou - používám GSAK, do GeoGetu se mi WM nikdy nepodařilo naimportovat (a podle toho co vím, tak to ani nejde))
Publikováno 26 říjen 2009 - 22:23
Publikováno 26 říjen 2009 - 22:40
Jak už se tu někdo zmiňoval, kategorií WM je hodně, takže si tam nějaké pro tebe zajímavé snad vybereš a třeba se díky nim dostaneš na zajímavá místa. Mě se to takhle povedlo...
Publikováno 26 říjen 2009 - 22:46
Publikováno 27 říjen 2009 - 0:08
Publikováno 27 říjen 2009 - 10:48
rsc_cz napsal/a:
Já navštívené waymarky ve statistikách mám (i s příslušnou ikonkou - používám GSAK, do GeoGetu se mi WM nikdy nepodařilo naimportovat (a podle toho co vím, tak to ani nejde))
Asi je to tam hodne nenapadne... Ja u tveho profilu objevil jen to, ze v hlavicce pises, ze jsi nasel tri waymarky. To si do hlavicky v GGstatu muzu napsat taky a nepotrebuji importovat nikam nic.
Publikováno 27 říjen 2009 - 11:12
Publikováno 31 říjen 2009 - 16:19
rsc_cz napsal/a:
Zrovna vyrazne vylepsuji import do Geogetu. V tuto chvili moje vyvojova verze jiz umi importovat LOC i GPX z Waymarking.com. A nejen to.
To jen tak pro info.
Publikováno 13 duben 2011 - 7:38
Publikováno 13 září 2011 - 17:26
Publikováno 13 září 2011 - 17:34
První možnost:
Když zaloguješ návštěvu waymarku, tak se ti zobrazí screen s možnostmi
[view visit]
[upload image for this visit]
Druhá možnost:
U už odeslaného logu si tento zobraz (třeba si ho rozklikni přes listing waymarku) a vpravo pod mapičkou se ti objeví nabídka Log Options. Tam najdeš i volbu Upload Visit Image.
Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů