makra GSAK a velký traffick
Publikováno 13 listopad 2009 - 9:36
Proto by mi zajímalo jestli je nějaký rozdíl mezi makry, které stahují data přímo z gc-com nebo jestli všechna porušují pravidla. Jedná se mi třeba o AddLogs.gsk - makro aktualizující logy nálezců keše nebo makro hodnoceni_kesi.gsk , atd ... . Jak jako běžný uživatel poznám, které makro je "košer" a které ne nebo kdy už těch stahovaných dat je moc? Nebo radši z bezpečnostních důvodů nepoužívat žádná taková makra pro GSAK.
Milerád bych si data stahoval pouze ze stránek gc.com, ale i přes PM účet se k některým stejně nedostanu ... Databáze keší v GSAKu vytvářím pomocí stažených PQ ze stránek gc.com ...
Publikováno 13 listopad 2009 - 9:45
Publikováno 13 listopad 2009 - 9:50
Publikováno 13 listopad 2009 - 9:59
Publikováno 13 listopad 2009 - 10:05
Publikováno 13 listopad 2009 - 10:32
Crocky napsal/a:
Technicky vzato:
Makro Addlogs načte stránku s logy bez přihlášení, ale když analyzuje nicky (zjišťuje jejich ID), musí jít do profilu daného uživatele, a to jde jenom s přihlášením. Jednou zjištěné ID si uloží do databáze, takže příště už nepotřebuje číst jeho profil.
Takže když načítám nově databázi přes Addlogs a musím načíst všechny logy i ID autorů, tak když ta nová ID přesáhnou 2000 za měsíc tak jsem v háji ... takže jediná obrana je znamenat si kolik jsem stáhnul při aktualizacích nových ID a krotit se je pravda, že z tohoto pohledu je 2000 ID hodně ... i když při vytváření nové databáze třeba 30 hojně navštěvovaných keší v různých koutech republiky by se to mohlo stát ...
Publikováno 13 listopad 2009 - 10:41
Nově ano (= do nově nainstalovaného GSAKu).MichalS & Flower napsal/a:
Takže když načítám nově databázi přes Addlogs a musím načíst všechny logy i ID autorů.
Publikováno 13 listopad 2009 - 10:52
Publikováno 13 listopad 2009 - 10:55
Publikováno 13 listopad 2009 - 11:08
Publikováno 13 listopad 2009 - 11:24
Publikováno 13 listopad 2009 - 11:30
Publikováno 13 listopad 2009 - 12:01
R-A-von-B napsal/a:
Jakožto linuxák ...
GSAK jede naprosto v pohode pod wine...
Publikováno 13 listopad 2009 - 12:17
Crocky napsal/a:
No jo, ale čtu-li dobře příspěvek TTR, tak 250x31 > 2000, tak opatrně .
Já ho taky používám, protože do PQ si z okolí posílám jenom se změnou za posledních 7 dní. Pak mi zůstávají "ležáky", a ty čas od času aktualizuju tímhle makrem. Pravda, je to ale pár kousků.
Dvakrat jsem si takhle v pruhehu tydne zaktualizoval databazi asi 500 predlustejnych mysterek davkove po 100 denne a od te doby uz aktualizuju jen odblast, kterou jsem navstivil diky centre point a user flag - tedy prumerne 20 kusu jednou za tyden az dva. Ale diskutoval jsem to s Groundspeakem, ktery me sice nezablokoval, protoze jsem takovy traffic nemel, ale varoval, ze se tomu blizim a pozadali me, at makro RefreshAllGPX nepouzivam vubec. Takze nepouzivat, zrusit, muze jim vadit i tech par kusu s rozmyslem.
AddLogs jim nevadi.
Publikováno 13 listopad 2009 - 12:29
Jestli tomu dobre rozumim, limit nebo to co jim "vadi" je zobrazovani listingu - ale zobrazovani profilu (napr. pres AddLogs) jim nevadi? Zajimave, ale asi pochopitelne.fotrik napsal/a:
Ale diskutoval jsem to s Groundspeakem, ktery me sice nezablokoval, protoze jsem takovy traffic nemel, ale varoval, ze se tomu blizim a pozadali me, at makro RefreshAllGPX nepouzivam vubec. Takze nepouzivat, zrusit, muze jim vadit i tech par kusu s rozmyslem.
AddLogs jim nevadi.
Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 13 listopad 2009 - 15:04
Publikováno 13 listopad 2009 - 15:18
Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 13 listopad 2009 - 15:37
To je ale divné, protože GPX stáhne jen PM. A některé ze jmenovaných nicků byli BM (koukal jsem se).hplus napsal/a:
Z diskuze na GSAK foru to spis vypada, ze jim vadi stahovani individualnich GPX.
Publikováno 13 listopad 2009 - 19:10
Crocky napsal/a:
To je ale divné, protože GPX stáhne jen PM. A některé ze jmenovaných nicků byli BM (koukal jsem se).hplus napsal/a:
Z diskuze na GSAK foru to spis vypada, ze jim vadi stahovani individualnich GPX.
Jednotlivá GPX stáhne dle mého zcela neskromného názoru i běžný uživatel (non-PM).
Publikováno 13 listopad 2009 - 19:19
Nellas napsal/a:
Jednotlivá GPX stáhne dle mého zcela neskromného názoru i běžný uživatel (non-PM).
Mozna by byla na miste skromnost, protoze BM si GPX z listingu skutecne nestahne. I to tlacitko je zasedivene.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů