Citace
Víš, proč do tebe, rubicku alias MR kopu - protože tvrdíš, že lovit 100 km multinu tím stylem, že vytvořím tým mnoha lidí a každý z nich projde dejme tomu 10 km, je košér a nemám právo na toto jednání upozornit. A ohledně toho, že netrpíš seznamy poctivých / nepoctivých kačerů - ale trpíš, ale jen u pár vybraných jedinců. A to, že sám jsi měl disablovanou keš takřka 3/4 roku (navíc umístěnou na hřbitově), že na svém reviewerském profilu uvádíš jako oficiální betatestery i jedince, který se bezelstně opakovaně přiznávají k tomu, že multiny loví jako mysterky, mysterky neřeší, jejich finálky mají z různých databází, to také asi o lecčems vypovídá...Betatest mysterek či multin minimálně u jednoho takovéhoto jedince následně dle toho také vypadá - tvrdě vyžaduje rovnou finální souřadnice!!! A když mu je někdo není ochoten dát, prostě betatest neudělá a ještě si na onoho "nehodného človíčka" postěžuje přímo tobě...A argumentovat tím, že coby reviewer nemůžeš toto nefér jednání kritizovat, to je hodně chucpe - právě jakožto reviewer bys měl na toto jednání vhodným způsobem upozorňovat, právě ony různé blacklisty jsou k tomu ideální nástroj (minimálně se tím dá najevo začínajícím kačerům, že takovéto jednání není v pořádku).Moravian Reviewer napsal/a:
Citace
Ahoj. Díky za reakci.kapsa napsal/a:
Citace
Tvůj postoj, jakožto revírníka je určitě v pořádku (a díky za tvou práci), nicméně chápu i Honzáka, nejde prostě jen o pravidla, jde i to, že pokud něco pravidla nezakazují, tak to ještě neznamená, že je to OK (ať už z hlediska morálního, nebo jen z pohledu selského rozumu) a není nic špatného na tom, když o tom Honzák hovoří.Moravian Reviewer napsal/a: Když se po nekolikadenní konverzaci kolega honzak83 už dva dny neozval, bylo mi jasné, že půjde pl(a)kat sem na fórum.
Jediný s čím si dovolím nesouhlasit je, že geocaching není (taky) o kilometrových pochodech, protože podle mě je i o tomto - proto tu máme v listingu stupnici náročnosti i atribut upozorňující na nutnost absolvování trasy delší než 10km.
Já jako reviewer pouze bráním tomu, aby byli napadáni lidé, kteří se podle pravidel ničeho špatného nedopustili. Jestli jsou pravidla dobrá nebo špatná je věc do diskuze, ale každý jsme s nimi při registraci souhlasili, i když málokdo je asi četl
Co se dlouhodobě snažím vyřešit je situace, kdy mi opravdu vadí, že se o mě člověk, který kolem sebe pouze kope a sám nic pro komunitu neudělal, při každé příležitosti otře a neumí pochopit, že já jsem pravidla opravdu nevymýšlel...A aby nedošlo k nějaké špatné interpretaci toho, co jsem tady nejenom v tomto příspěvku napsal - nejsme samozřejmě stroje a nejedeme slepě podle nějakého vývojového diagramu. Podle pravidel ANO, jakákoliv odchylka NE. Kdybychom to tak dělali, asi by to nás i vás přestalo hodně brzo bavit. Mnohokrát jsme vám vyšli vstříc i v situacích, kdy jsme to dělat nemuseli. Navíc to, že Moravian reviewer řekne, že je něco v souladu s pravidly, ještě neznamená, že kačer rubick o tom stejném nemůže myslet, že je to sviňárna. To je ale paranoia, co?
![]()
A prosím nepřekrucovat slova - já jsem psal, že gc asi není úplně ta správná platforma pro padesátikilometrové pochody, právě vzhledem k nastavení pravidel, nikde jsem netvrdil, že sem nepatří.