Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#201 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 11:09

RoKro napsal/a:Aurora AK-P7-5 HA-III SSC P7-C 2-Mode 900-Lumen LED Flashlight with Assault Crown (1*18650)

Až na "útočnou korunu" vypadá velmi pěkně. Líbí se mi že to má jen jeden emitter, a je to direct driven. A cena kolem 600,- je taky super. Baterky se dají zkanibalizovat z vyřazenýho battery packu k notebooku, obvykle je většina článků ještě dosti použitelná. Nabíječku bych vzal sku.6105, nabíjí dvě baterky nezávisle, a pere tam 1A. Akorát se mi nelíbí že svítilna má jen jeden článek, měnit baterku po 40 minutách svícení bude asi dosti opruz :(
  • 0

#202 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 11:38

Narazil jsem na novinku v oblasti LED. Třeba to někoho bude zajímat http://www.fotonmag....-cree-xr-e-led/
A tady je originál http://fraensrl.com/whatsnew.html
  • 0

#203 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 11:45

zde napsal/a:Akorát se mi nelíbí že svítilna má jen jeden článek, měnit baterku po 40 minutách svícení bude asi dosti opruz :(

No, já používám v 90% případů low mode, když zrovna nehledám cestu z kopce, ztracený odrazky v lese nebo tak... :)
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#204 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 15:59

zde napsal/a:

mashe napsal/a:
LOL tak sem si koupil novou celovku, stara mela moznost 1/3/7 ledek .. pripoustim ze uz je par let stara, ale fakt ze jeji nejsilnejsi mod je srovnatelny s nejslabsim modem te nove .. no pobavilo me to .. at zije fenix :-D

A koupil sis k tomu Fenixovi i batoh na baterky? Efektivita ledek je bohužel plusminus furt stejná, a při vyšších proudech jde dosti dolů.

vzdycky si nosim batuzek se svacinou a nejakyma serepetickama pro stricka prihodu, tech par baterek se strati .. mam jich dost z externich blesku B)
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#205 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 16:55

honny napsal/a:
No, já používám v 90% případů low mode, když zrovna nehledám cestu z kopce, ztracený odrazky v lese nebo tak... :)

Low mode u direct driven znamená sériovej odpor- takže proud se sice zmenší, ale spoustu výkonu na tom odporu zbůhdarma protopíš, takže prodloužení doby svícení není moc úměrné změně svítivosti :(
  • 0

#206 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 17:01

To vím, no. Ale pwm tam nechci :)

Todle mi stačí.

Vložený obrázek
  • 0

#207 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 23:01

zde napsal/a:
Low mode u direct driven znamená sériovej odpor- takže proud se sice zmenší, ale spoustu výkonu na tom odporu zbůhdarma protopíš, takže prodloužení doby svícení není moc úměrné změně svítivosti :(

No ono to v praxi není tak hrozné. Například když snížíš proud do ledky SST P7 z maximálních 2,8A pomocí rezistoru 0,29 Ohmu, tak se na něm ztratí příkon 0,560W při napětí akumulátoru 3,7V. LED přitom má příkon 4,62W. To znamená, že kolem 10% celkového příkonu se ztrácí na rezistoru. Ale při nižších proudech mají zase ledky vyšší účinnost, takže se ta ztráta vyrovná.
  • 0

#208 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2010 - 14:25

Taky nechci pwm, další věc co se může pokazit a ukrajuje výkon... Navíc bych chtěl používat unprotected 18650, a pwm by je zřejmě bez poklesu svítivosti vycuclo hodně hluboko. Máme teď objednanou z DE 3x AKOray K-106, jestli zjistím že ~100+ lm na jednu tužkovku nestačí, pořídím pak tuhle Auroru. Ale asi stačit bude, jsem zvyklej chodit (i jezdit) při měsíčku, a dohledávat s klíčenkou :)
  • 0

#209 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2010 - 17:25

zde napsal/a:
Taky nechci pwm, další věc co se může pokazit a ukrajuje výkon... Navíc bych chtěl používat unprotected 18650, a pwm by je zřejmě bez poklesu svítivosti vycuclo hodně hluboko. Máme teď objednanou z DE 3x AKOray K-106, jestli zjistím že ~100+ lm na jednu tužkovku nestačí, pořídím pak tuhle Auroru. Ale asi stačit bude, jsem zvyklej chodit (i jezdit) při měsíčku, a dohledávat s klíčenkou :)

do K-106 18650 nedas. Ja ji mam a s 14500 sviti pekne...
  • 0

#210 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2010 - 11:09

Tak včera došly K-106ky. Vypadá i svítí to pěkně, je to i vodotěsné. Jen ty dva blikací módy jsou na prd, a vypnout a zapnout svítilnu aby se nezměnil mód na další je dosti umění. Zapínací tlačítko je zbytečně příliš zapuštěné. Měnič mírně píská, je syšet na cca 30cm. Jeden kus se nerozběhne na 1.5V ale pouze na 14500, zbylé dva fungují, ale zřejmě ne moc efektivně, protože hřejou dosti fest - buď měnič, nebo vnitřní odpor baterky, nevím. Celkově ale až na drobnosti spokojenost.
  • 0

#211 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2010 - 11:28

Tak může hřát LEDka sama o sobě, žejo :)
  • 0

#212 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2010 - 14:17

zde: a to je prave ten rozdil mezi "znackovou" svitilnou. K106 ma k dispozici moje polovicka a rozhodne bych te svitilne zivot nesveril. Jak si psal, tak strasne topi, ale hlavne se v nahodnych cyklech z niceho nic vypne a zapne se treba az po nekolikatem stisku.
  • 0

#213 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 10:26

Topení byl problém baterky, prostě z 1.2V to musí brát velký proud, a ztráty na vnitřním odporu rostou kvadraticky. Na 14550ky (btw překvapuje mě, že jsou levnější než NiMH AA) hřeje akorát hlava svítilny od LEDky, s tím ale nic nenaděláš. Studený spoj tam (zatím) nikde nemám, rozebral jsem hlavu i spínač. Nejvíc mi vadí že po vypnutí a zapnutí se nastavuje další mód, to je fakt hodně protivný, a netuším jak se toho zbavit. Taky moc nechápu proč jak jednou použiju 14550, tak pak svítilna nefunguje na AA. Měnič evidentně neodešel, vše funguje jak má, jen se už nechce rozběhnout na nižší napětí. Napadá mě že jde o záměr, že svítilna si myslí že AA článek je hluboce vybitý unprotected 14550, a proto ho nechce trápit. To mi ale už tolik nevadí, na 14550 to funguje vážně skvěle.
  • 0

#214 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 16:06

zde: samozrejme oba dva pouzivame 14550 clanky. Ale bohuzel jak rikam, trosicku se to zahreje a najednou z niceho nic zhasne. Vubec se mi jinak nepodarilo vysledovat, kde by mohl byt problem - zrejme opravdu nejaky studenak. Jinak ta K106 jede jak na 14550 tak i na klasicke AA - ty davame, jakime se 14550 clanek vybije.
  • 0

#215 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 9:46

Tak mi dorazil Quark AA2. Koupil jsem verzi Tactical a k ni klasickou cepicku. Vysledkem je ze preprogramovani krasne funguje a baterka muze stat na zadku jako svicka
Ted ji jeste vyzkouset za tmy - ten Moonlight mod me moooc zajima
  • 0

#216 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 9:47

zde napsal/a:
Taky moc nechápu proč jak jednou použiju 14550, tak pak svítilna nefunguje na AA. Měnič evidentně neodešel, vše funguje jak má, jen se už nechce rozběhnout na nižší napětí. Napadá mě že jde o záměr, že svítilna si myslí že AA článek je hluboce vybitý unprotected 14550, a proto ho nechce trápit. To mi ale už tolik nevadí, na 14550 to funguje vážně skvěle.

Mam dve a jedna z nich mi tohle taky udelala a druha ne...
  • 0

#217 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 10:48

bobrb napsal/a:
Tak mi dorazil Quark AA2. Koupil jsem verzi Tactical a k ni klasickou cepicku. Vysledkem je ze preprogramovani krasne funguje a baterka muze stat na zadku jako svicka
Ted ji jeste vyzkouset za tmy - ten Moonlight mod me moooc zajima

Pěkný. :)
Mně přišla před pár dny taky. Bohužel teda jenom regular a je fakt, že ty blikací módy jsou trochu otravné. K čemu je dobrý třeba strobe nevim už vůbec.
Možná ještě někdy dokoupím taktickou hlavu, nebo kompletní jednoAA verzi a nějak to skombinuju.:)
Moonlight jsem zatím neměl moc šanci vyzkoušet jinde než doma v pokoji, ale na svícení pod nohy při nočním pochodu v lese to myslím bude perfektní.
No a maximum mód šajní jak blázen. Srovnával jsem s čelovkou s 3W Luxeonem a je to úplně jinde. S Maglite Mini jsem pak už raději ani nesrovnával.:D
  • 0

#218 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 11:22

No mam docela radost, ze se to povedlo. Oni to ale nekde na jejich webu psali, ze programovaci elektronika je soucasti hlavy a ne cepicky... Ja mam nejaky levny cinsky klon a prave to neustale prepinani modu nez se dostanu tam kam chci me desne stvalo...
  • 0

#219 libory

libory

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2010 - 19:57

Za sebe musím doporučit výbornou http://www.kronium.c...q5/prod_90.html Doručena hned bez problémů(jen teď o 200,- podražila). Mám ji už nějak přes půl roku. Je odolná a vodotěsná, má dlouhou výdrž, 3 stupně svítivosti(plus mod SOS), velmi dobře svítí, kvalitní a super zpracování s náhradním těsnícím kroužkem a tlačítkem. Těch peněz opravdu nelituju. A několik vychytávek se dá dokoupit - rozptylovač světla, kužel, spona na řemen, držák na pistol a taky tělo na jednu tužkovou baterii, kdyby si ji chtěl někdo zkrátit.
Před tím jsem měl Maglite mini, který mi přijde šíleně předražený - svítivost není nic extra a hlavně mě sralo, že se mi pokaždé zapnula,když jsem ji měl na řemenu a opřel jsem se někde o opěrku(hlavně v autě) ... nakonec mi v ní, asi díky nechtěnému zapnutí, vytekly origoš duracelky. Vyhozených 600,-
  • 0
Garmin 62s

#220 Fridmen

Fridmen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 178 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2010 - 15:17

Teď tak brouzdám po Aukru a narazil jsem na tuhle čelovku:
http://sz.aukro.cz/i...rie_zdarma.html
Docela se mi zamlouvá, zejména že má zoom, protože mám čelovku od ťongů a ta po menších úpravách(amputace integrovaného obvodu a nahrazení normálním vypínačem) svítí velice obstojně ale jen tak na 10m ale zato docela ze široka, přesto je někdy potřeba svítit i do dálky( na kole).Mrknul jsem na google- a zmiňovaná čelovka z Aukra na zahraničních shopech stojí v přepočtu okolo 400,- Co na ni říkáte, nemáte někdo zkušenost? Zdá se mi že je to solidní poměr cena:výkon.
  • 0
Sedíš- li jednou půlkou na rozpálených kamnech a druhou na kuse ledu, je ti statisticky velmi příjemně.

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama