Když už jsem se rozepsal, tak ještě zmíním mou nejnovější hračku. Pořídil jsem si
Fenix HP20 v té recenzi jsou dostatečně vyzdvyženy přednosti tak si dovolím ji trochu zkritizovat.
Nejzásadnější vadou je difuzer. Čelovka sním dovede vyrobit nádherně měkké světlo. Bohužel ale reflektor s difuzerem zasahuje do zorného pole a tak značně oslňuje majitele. Je potřeba čelovku přesunout hodně nad čelo aby se dostal reflektor mimo zorné pole. Zkusím na difuzer na táhnout černou pásku anebo ho natřu na černo. Je taky otázka jak ten plast vydrží při prodírání křovím.
Další moje výtka je vůči bateriovému pouzdru. Klips je sice poměrně silný ale při protahování se úzkým otvorem se na opasku neudržel. Čelovku mi z hlavy nestrhnul, ale když jsem napůl visel z tlamy velké černé obludy tak mě to nepotěšilo.
No a poslední výtka je ten roztomilý kufříček. Čelovka přijde s odpojenými pásky a když se zkompletuje tak není minimálně v mých silách ji dostat zpět do kufříčku tak aby se dal zavřít.
Vše to je řešitelné a myslím že HP20 má šanci se stát mým primárním světlem. Zatím mám jen krátkou zkušenost s Hradníkova eventu v Rabštejně, jsem zvědav ještě na kešovaní ve volném prostoru.