Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#441 kalcium

kalcium

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2011 - 23:28

scarabeus napsal/a:
taky o kousku z dealextreme uvažuji. Přemýšlím o těhle:

http://www.dealextre...-set-3-aa-37102

http://www.dealextre...head-lamp-12275

Má někdo nějakou zkušenost? Rád bych nějakou pátračku do dálky a k tomu možnost si něčím menším posvítit zblízka - to vše pokud možno v jednom zařízení. :D:D:D

Tu druhou vlastním a jsem s ní maximálně spokojenej. Dálkový i blízkový svícení je podle mejch představ.
Prolezl jsem s ní několik hodin v jeskyních Moravskýho krasu a ani potom se bahno nedostalo ani do pření části s diodama, ani do baterek.
Je tam O-kroužek, ketrej izoluje vlhkost.
Nosil jsem v ní 4 Eneloop baterie a výdrž je taky dotačující.
Dle mýho, na celonoční svícení s občasným rozhlídnutím se(na max. výkon) a ještě kapacita zůstává. Prakticky jsem jí měl na táboře, kde se připravovaly všelijaký věci v noci a 14 dní jsem jel na jedny baterky. Ani potom nebylo třeba nabíjet.
  • 0
Nudíte se? Pojďte hledat.

#442 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 9:55

Mám tuto a jsem spokojený.
  • 0

#443 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 9:59

Za:
1) nechapu, proc se tu otvira dalsi duplicitni tema:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=16898&sort=&rowstart=0

2) kupovat u DX svitilnu? To jsou vyhozeny penize, protoze driv nebo pozdeji stejne budes kupovat neco "normalniho" (cti, co ti bude fungovat)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#444 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:05

S474N napsal/a:
Za:
2) kupovat u DX svitilnu? To jsou vyhozeny penize, protoze driv nebo pozdeji stejne budes kupovat neco "normalniho" (cti, co ti bude fungovat)

Asi proto, že někteří z nás mají zkušenosti (a to ne za týden) s originály a s kopiemi z DX. A nejsou to jen zkušenosti osobní, ale i od kolegů. Psal jsem, že jsem si původně objednal dvě, kdyby jedna odešla. Ale ode mě má danou čelovku 6 lidí a všem po roce používání funguje. A jsou to lidi, kteří je tahají do jeskyní a podobných lokalit.
Ach jo, to slavné právo na jedinou a právě jedinou pravdu :(.
  • 0

#445 kvapa

kvapa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:07

Muzu se zeptat na dodaci lhuty u dealextreme?
  • 0

#446 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:27

pes13 napsal/a:
...

Ach jo, to slavné právo na jedinou a právě jedinou pravdu :(.

O tom to neni, je myslim na miste varovat ze DX prodava totalni smejd hned vedle slusny veci. Zkusenosti jsou dobre, ale ty tu pises o zkusenostech s veci kterou jsi koupil pred rokem. Kdyz si dneska objednas mozna dostanes to same, mozna dostanes neco co bude vypadat stejne ale bude to vyrobeno jinak a jinde, ale taky mozna taky dostanes neco co bude te puvodni jen podobne.

Kdyz se tu pta clovek ktery tech par korun nekolikrat otoci nez je vyda tak je opravdu rozumne ho varovat. Reklamace jsou obtizne a maximum co se mi povedlo dosahnout bylo ze dany smejd poslali znovu.

kvapa napsal/a:
Muzu se zeptat na dodaci lhuty u dealextreme?

Ruzne. Ja tam ted mam objednavku z 1/12/2011. Uz to konecne bali...

Za uspech povazuju kdyz to prijde do 14dnu. Mesic je naprosto bezny, vetsi ulety jsou pres vanoce a jejich novy rok kdy nemakaji.
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#447 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:27

kvapa: Je to různé, já bohužel objednával většinou kolem vánoc a to bylo cca 4-5 týdnů. Jinak mi to chodilo do 14-ti dnů.
  • 0

#448 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:30

semik: Ano, to je pravda, dodavatel se může lišit a tím i kvalita. V tom případě má SATAN svou pravdu. Já mám zatím jedinou špatnou zkušenost - místo něčeho za 5 dolarů mi poslali jinou položku v obdobné hodnotě.
  • 0

#449 chupito

chupito

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 10:54

semik75 napsal/a:
Reklamace jsou obtizne a maximum co se mi povedlo dosahnout bylo ze dany smejd poslali znovu.

Já nám naopak s reklamacemi dobré zkušenosti. Jasně, že prodávají často šunty, ale když jim napíšeš, že to nefunguje, přišlo rozbitý, něco chybí nebo je jinak, než je v popisu, tak ti nabídnou, že ti to buď pošlou ještě jednou nebo vrátí peníze. Obojí jsem několikrát vyzkoušel.
  • 0

#450 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 469 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 11:06

Šemík má pravdu s tím, že prodávají často šmejdy. Ale to, že identický výrobek někdo prodá na ebay nebo aukru nebo ve svém českém internetovém obchodě až 3x dráž (minulý týden tu byly odkazy) mi přijde ještě daleko nebezpečnější (z hlediska prvku očekávání a zklamání). Reklamace jsou opruz i v ČR, takže se nelze utěšovat, že nákup tady je bez rizika (jistě se tu můžete soudit o baterku za 300 Kč, ale kdo má tolik času a nervů, že). Tudíž, kdo chce kvalitu bez kompromisů, ať zapomene na baterku z DX (nebo od překupníků) za 15$ a koupí se třeba Petzla za >1000 Kč. Kdo nakupuje na DX, musí počítat s nízkou kvalitou (jako když koupíš tričko u vietnamců).
  • 0

#451 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 11:26

pes13 napsal/a:
semik: Ano, to je pravda, dodavatel se může lišit a tím i kvalita. V tom případě má SATAN svou pravdu. Já mám zatím jedinou špatnou zkušenost - místo něčeho za 5 dolarů mi poslali jinou položku v obdobné hodnotě.

Vis, ja ti to reknu takhle, Svitilen z DX uz tu par mam a chovaji se naprosto nepredvidatelne. To znamena, ze nekdy je schopna svitit hodinu v kuse a nic se nestane a jindy se vypne po 10ti sekundach sviceni apod. Pokud chce nekdo nejakou "sranda svitilnu", tak prosim, at klidne usetri, nicmene moje varovani je pro ty, co by takovym svitilnam chteli "sverit svuj zivot". Konkretne treba polezes do Stranske skaly, kde je cache a jak budes vevnitr, tak ti to proste vypne a co udelas? V lepsim priapde vytahnes druhou zalozni (taky z DX) a ta ti udela po chvilce to same.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#452 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 12:44

Smogeo: jenze tam clovek ve vetsi mire opravdu nakupuje zbozi s nizsi kvalitou. Onehda jsem shanel USB >COM prevodnik a s 99% prodavanymi na DX je problem - bud nefunguji vubec, nebo funguji zvlastne. Az pouze jeden z nejdrazsich, co tam meli (cenove cca 3-4x vice, nez ty ostatni) je funkcni tak, jak ma. Takze bych si to dovolil shrnout tak, ze pokud tam nekdo koupi neco za podezrele nizkou cenu, tak muze ocekavat nizsi kvalitu ci funkcnost.
  • 0

#453 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 12:45

http://www.dealextre...ube-bundle-7938

Tuto jsem si koupil jako "jednoduchou pohotovostni" ve smyslu "zkusim a uvidim". Na NETu upozornovali na mozne problemy s kontakty, ktere se po chvili take dostavily (chvili svitila, chvili ne, ...). Na zaklade jedne rady jsem do ni kapnul lehce cinu (spise metodou polus-omyl) a nyni funguje.

Pokud budes pocitat s pomerne vysokou nespolehlivosti, tak podle mne dava za ty penize slusny vykon. Ale jak psal S4T4N, tak urcite na ni nespolehat v pripadech, kdy jde o zdravi nebo o zivot.
  • 0

#454 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 14:35

Dardalion napsal/a:Ale jak psal S4T4N, tak urcite na ni nespolehat v pripadech, kdy jde o zdravi nebo o zivot.

Proto mám ruční z číny a čelovku kvalitní a značkovou.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#455 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 14:42

honny: ja bych rekl, ze z Ciny budou vsechny, i ty "znackove" :):)
  • -1

#456 R4ZoR

R4ZoR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 14:55

Dardalion napsal/a:

Tuto jsem si koupil jako "jednoduchou pohotovostni" ve smyslu "zkusim a uvidim". Na NETu upozornovali na mozne problemy s kontakty, ktere se po chvili take dostavily (chvili svitila, chvili ne, ...). Na zaklade jedne rady jsem do ni kapnul lehce cinu (spise metodou polus-omyl) a nyni funguje.

Pokud budes pocitat s pomerne vysokou nespolehlivosti, tak podle mne dava za ty penize slusny vykon. Ale jak psal S4T4N, tak urcite na ni nespolehat v pripadech, kdy jde o zdravi nebo o zivot.

Konečne niekto kto ju má, akú má svetelnosť? Dajú sa s ňou hladať nočné cache?
  • 0

#457 mirotiro

mirotiro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 094 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 15:09

R4ZoR napsal/a:

Dardalion napsal/a:

I já ji mám... už rok... zcela bez jakýchkoliv problémů, hledám s ní právě noční keše... jen jsem si teďka na vánoce dokoupil červenou předsádku, abych v případě potřeby nesvítil jak vánoční stromeček... i na malý výkon je s ní vidět dobře, na maximální si posvítím na několik desítek metrů vzdálený panelák do 10. patra... Pro kešky bohatě stačí... Je možné že jsem měl štěstí na dobrý kus, ale další kačeři, kteří ji mají také si nestěžují...
  • 0

#458 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 15:38

R4zor, zkus TrustFire F20, mám ji už přes rok (neustále v kapse na opasku, je malá, na 1AA) a spokojenost. Svítivost opravdu dobrá i na tu AA (lithium jsem nezkoušel, ale umí taky). Pro mě byla důležitá kompaktnost a AA - abych nemusel mít víc akumulátorů, postupně přecházím na AA ve všem. Občas zazlobí kontakt, jak už tu psali, ale stačí drobně pootočit a je to. A pozor, má ty měniče - tudíž když začne "zlobit", je to signál, že je třeba vyměnit baterku...
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#459 E-Ryc

E-Ryc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 15:59

Ono si nevyberes, kdyz jsem byl v kroniu vyzvednout Fenixe (celovku), tak jsme pri vyzkouseni zjistili, ze nefunguje jedno tlacitko. Predtim mi chcipnul zcela znackovy Petzl (po zaruce). Na druhou stranu Aurora (dvoumodova, takze veskera elektronika je odpor) preziva drncani na kole a par padu na zem bez problemu.Takze je to loterie vzdycky...
  • 0

#460 R4ZoR

R4ZoR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 16:02

mirotiro napsal/a:

R4ZoR napsal/a:

Dardalion napsal/a:

I já ji mám... už rok... zcela bez jakýchkoliv problémů, hledám s ní právě noční keše... jen jsem si teďka na vánoce dokoupil červenou předsádku, abych v případě potřeby nesvítil jak vánoční stromeček... i na malý výkon je s ní vidět dobře, na maximální si posvítím na několik desítek metrů vzdálený panelák do 10. patra... Pro kešky bohatě stačí... Je možné že jsem měl štěstí na dobrý kus, ale další kačeři, kteří ji mají také si nestěžují...

Ďakujem, konečne nejaká hodnotná rada, asi ju zoberiem. Len dúfam, že mi dôjde ešte tento rok.
Rozhodol som sa, že čelovku nechcem, lebo skoro žiadna nemá AA a nevyzerajú, že za takú istú cenu majú rovnakú svietivosť.

S474N napsal/a:
Pokud chce nekdo nejakou "sranda svitilnu", tak prosim, at klidne usetri, nicmene moje varovani je pro ty, co by takovym svitilnam chteli "sverit svuj zivot". Konkretne treba polezes do Stranske skaly, kde je cache a jak budes vevnitr, tak ti to proste vypne a co udelas? V lepsim priapde vytahnes druhou zalozni (taky z DX) a ta ti udela po chvilce to same.

Neboj sa, tam nepoleziem a život jej nezverím, stačí mi na obyčajné svietenie a nenáročné nočné cache.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama