Netvrdím, že je to špička, ale na konec zahrady dosvítí (skoro 100m). A nějaká dioda Cree tam je (ale přesný typ neznám, mám dojem že Q5). Každopádně jsem byl příjemně překvapený. A jak jsem psal - "bombenfest" provedení mi nejen nevadí, ale považuju ho za výhodu. Baterky na AA (nebo nedejbože AAA) jsou do dámské kabelky, a ne do pralesa :-)S474N napsal/a:
pavels: ver tomu, ze ta svitilna "nesviti", respektive si asi nikdy nemel svitilnu s Cree XR-E diodou. Taky jsem mel podobne svitilny, taky jsem si myslel, ze je to šajn, ale ver mi, ze neni. Navic svitilna na clanky C? To uz se da pouzit i jako osobni zbran, ne?

Svítilny / čelovky
Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:40
Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:47
pavels: svitilny (nikoliv baterky) na AA jsou prave vhodne na EDC (every day carry = kazdodenni noseni). Aneb nevim jak u tebe, ale u me lepsi poradna mala svitilna porad u me, nez velkej pestni klin doma na stole

Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:48
Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:54
Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:57
To jsme my, moraváci :-) Nepijeme sodovku, ale sifon, na stromek nedáváme koule ale baňky, a potmě si svítíme baterkama :-) :-)S474N napsal/a:pavels: svitilny (nikoliv baterky)
Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:58
S474N napsal/a:
pavels: ver tomu, ze ta svitilna "nesviti", respektive si asi nikdy nemel svitilnu s Cree XR-E diodou. Taky jsem mel podobne svitilny, taky jsem si myslel, ze je to šajn, ale ver mi, ze neni. Navic svitilna na clanky C? To uz se da pouzit i jako osobni zbran, ne?
Ja mam MAG Lite 3D. Takze nesplnuje Dpmanuv pozadevek na AA. Ale kdyz uz to zminujes, tak ano ta hmotnost je prijema a fakt bych tim nechtel dostat po palici.

Mam taky neco takovyhleho: http://www.dealextre...ls.dx/sku.13442 za 200 z zelezarstvi na jug. part. Na blizko je super, ale jinak mi chybi moznost paprsek zaostrit do vetsi dalky.
Taham ji v baglu furt, spolehlive chodila ctvrt roku a ted tam nekde zlobi kontakt.

Jsem fakt zvedav jestli ten Fenix bude tak dobrej ze se vzdam toho sviticiho obusku, zatim jsem skepticky

Jo a kdyz uz se tu rozepisuju, tak velika prosba za ridice hlavne na cyklisty... tyhle vykony svetla obvzlast v blikacim rezimu jsou strasne neprijemny. Myslete na to ze to opravdu oslnuje.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:03
Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:11

U Fenix LD20 si bud jist, ze bude dobrej. A sam se v realu presvedcis, ze i ta MAG lite "poradne nesvitila". Jenom je u LD20 skoda, ze tam dali diodu Q5 misto R2 a taky me osobne by vadila jeji delka, protoze je na 2 AA baterie. Na druhou stranu to zase znamena vyssi vydrz (i kdyz je pravda, ze je jedno, jestli je ta druha baterie v kapse nebo v telu svitilny, ze?).
Chaotic: taktez velmi dobra volba. Pokud chce autor dotazu svitilnu na 2AA, tak bych se take do ni nebal jit. Prodava se i ve verzi "Regular" a tam misto 5ti umi celkem 8 rezimu. Proti NDI ma nevyhodu v tom, ze rezimy jsou pevne dane. NDI ma "ladeni jasu" digitalne s moznosti ulozeni libovolne hodnoty do pameti, takze si to clovek muze doslova 100% prizpusobit svym pozadavkum na intenzitu svetla. Taktez jako nevyhodu bych bral "nechranene" tlacitko, docela bych se bal, ze se samo sepne (at uz na opasku, tak v zavazadle). Ale jak jsem psal v prvni vete, rozhodne bych se nebal ji doporucit, rozhodne neporovnatelne lepsi nez nejaky "hracky" z dealextreme.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:20
http://www.ledshop.c...itum~z2005.html
Náhodnému sepnutí se dá lehce zabránit pootočením zadního dílu svítilny - přesně jak to Ledshop radí v manuálu ke svítilně.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:24
Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:33
Publikováno 18 prosinec 2009 - 11:29
Já myslím, že u taktických svítilen je to celkem normální. Mám doma americkou SureFire 6P (původně s žárovkou, dnes s modulem s Cree R2) a ta má také takto řešený vypínač. Stisknutím tlačítka rozsvítíš, pokud chceš svítit trvale, zašroubuješ konec svítilny.S474N napsal/a:
Chaotic: tak to se neuraz, ale to je fakt prasecina, takovahle rada navic v manualu. To mi prijde, jako kdyz se driv vytahoval v aute kabel z rozdelovace, aby pripadny zlodej nenastartoval. Potom se neco podela, potrebujes rychle odjet (pripadne se neco stane tobe a nahodny zachrance se snazi marne nastartovat), to same si dovedu predstavit i u tech svitilen. Obecne jakekoliv dalsi nadbytecne pohyby ci manipulace navic bych nedoporucoval.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 12:27
Publikováno 18 prosinec 2009 - 12:31
S474N napsal/a:
U Fenix LD20 si bud jist, ze bude dobrej. A sam se v realu presvedcis, ze i ta MAG lite "poradne nesvitila". Jenom je u LD20 skoda, ze tam dali diodu Q5 misto R2 a taky me osobne by vadila jeji delka, protoze je na 2 AA baterie. Na druhou stranu to zase znamena vyssi vydrz (i kdyz je pravda, ze je jedno, jestli je ta druha baterie v kapse nebo v telu svitilny, ze?).
Ja mam tez LD20 a zatim obrovska spokojenost. Pohybuju se casto v podzemi, driv jsem mel jako "sajnovacku" velkou baterku stylu Maglite na 3 velke burty a tahle ma jednak vetsi vydrz a sviti minimalne stejne dobre (co se tyce svitivosti v lumenech, tak je na tom asi 7x lepe, nez klasicka celovka Petzl Tikka).
K te druhe tuzkovce volne v kapse misto ve svitilne - vetsinou s sebou nemam jen baterku, ale spoustu dalsich kramu (zapisnik, fotak, batoh, gpsku) a z vlastni zkusenosti musim rict, ze cim min jednotlivych kramu mam u sebe, tim lip. Protoze cas od casu se stane, ze si potrebuju uvolnit ruce, vykramarit neco jineho, prolezt obtiznym mistem apod. A kdyz mam plne kapsy jinych veci, tak si tak akorat koleduju o to, abych neco poztracel.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 19:58
Trosciku nerozumim, jak rozsvitim a pri zasroubovani svitim trvale? Tak snad kdyz drzim stisknute, tak sviti, ne? A o tom celou dobu pisu, ze se to cloveku muze "kousnout" na opasku/v zavazadle a je vymalovano.Tommu napsal/a:
Já myslím, že u taktických svítilen je to celkem normální. Mám doma americkou SureFire 6P (původně s žárovkou, dnes s modulem s Cree R2) a ta má také takto řešený vypínač. Stisknutím tlačítka rozsvítíš, pokud chceš svítit trvale, zašroubuješ konec svítilny.
javla: to je pekne a jakou to ma souvislost, kdyz je to na baterie 2*18650 nebo 4*CR123A a autor dotazu chtel AA? A ono oznaceni "shit" neber doslova ve smyslu sily svitu/dosvitu, ale spise z hlediska kvality zpracovani, znacky, vydrze, pouzite elektroniky apod. Proste neco jako Dacia Logan

fortiaf: pokud mas s sebou GPS, tak predpokladam, ze do GPS si taky nahradni akumulatory beres. Ja napriklad s sebou mam vzdy "pytlicek" s cca 8mi kousky nahradnich AA akumulatoru. Takze kdyz mi dojde primarni LiIon clanek 14500, nastupuje NiMH AA.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:09
Prostě tím šroubovacím koncem nastavuješ 3 režimy. Více vyšroubovaný zabraňuje nechtěnému zapnutí svítilny stisknutím tlačítka. Středně zašroubovaný umožňuje ovládat svítilnu stisknutím tlačítka. Úplně zašroubovaný rozsvítí svítilnu trvale.S474N napsal/a:
Trosciku nerozumim, jak rozsvitim a pri zasroubovani svitim trvale? Tak snad kdyz drzim stisknute, tak sviti, ne? A o tom celou dobu pisu, ze se to cloveku muze "kousnout" na opasku/v zavazadle a je vymalovano.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:34
Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:56
Ale já tuhle funkci neobhajuju, jen Ti chci vysvětlit, že je to běžné u některých typů svítilen. Já ji mám od německého policisty, který při zásahu drží v jedné ruce pistoli a ve druhé svítilnu, kterou si rozsvěcí tím tlačítkem jen když potřebuje. Mě to taky na normální svícení moc nevyhovuje, obzvlášť když tam mám vícerežimový drop-in a změnu režimů musím dělat šroubováním konce svítilny. Ale nechce se mi rozebírat to tlačítko a měnít ho za spínač. Asi si raději koupím celý ten konec i s vypínačem.S474N napsal/a:
Tommu: ano, tak presne to chapu. Takze bud to mam rozmontovany s tim, ze musim PRED svicenim sroubovat a starat se o to, nebo naopak mam zasroubovano a pripraveno (v pohotovosti), ale zase se vystavuji riziku toho, ze se mi to omylem nekde rozsviti. A to je presne to, o cem jsem se bavil, NDI ma prave to tlacitko "zapustenejsi". Uz chapes?
Stejně ale svítilny s vypínačem, který není zapuštěný nebo nějak krytý proti náhodnému stisku lidé raději přenášejí s částečně vyšroubovaným koncem. Jinak riskují vybití baterie nechtěně rozsvícenou svítilnou.
Publikováno 18 prosinec 2009 - 21:47

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů