Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#261 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2010 - 20:59

Ze je tepla, to je vcelku prirozene. Zadny zdroj svetla nema 100% ucinnost, a zbytek se premeni na teplo. Zvlast tyhle vysocesvitive LEDky. Nektere jeste brutalnejsi svitilny maji na sobe i profilovany chladic, aby se to teplo dobre odvedlo pryc.
  • 0

#262 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2010 - 7:45

http://www.fotonmag....ko-s-cree-xp-g/ Asi zajímavá louče, ale ta cena kolem 5.000,- je docela masakr :(
  • 0

#263 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2010 - 8:14

Koupil jsem si toto:
http://cgi.ebay.com/...g_Lamps_Torches
Cena $7 i s poštovným, svítí velice pěkně oproti běžným LED bludičkám. Provedení má být vodotěsné (ale nezkoušel jsem), na běžné nenáročné použití můžu jen doporučit.
Původně jsem uvažoval o Fenix HL20 nebo LD20, tak snad časem potkám večer někoho, kdo ji vlastní, rád bych porovnal a zhodnotil svůj výběr.
  • 0

#264 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2010 - 8:19

Jak rikas, zajimava hracicka to bude, ale celkova vaha s akumulatory je taky dost a cena je naprosty nesmysl. MedoMys: ta kombinace diody Q5 a 300 lumenu me vazne rozesmala. :D:D
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#265 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2010 - 8:22

Synátor mi někde zasel starou baterku a včera jsem se chystal na večerní lov, takže jsem odpoledne zajel to Kronia a odnesl jsem si Fénixe E20. Naládoval jsem tam baterky a těšil se na tmu. No bomba. po prvním rozsvícení jsem ji zase rychle zhasnul aby náhodou poblíž nepřistálo nějaké letadlo :D To je mazec. Z pravého břehu Vltavy jsem dosvítil na druhou stranu na stromy, což je cca 170m a i na Barrandovských skalách bylo světlo znát - 220m . při logování je to na B). Fakt paráda. Díky za tohle vlákno, které mě k tomu fénixu dokopalo.
  • 0

#266 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2010 - 9:11

jakubkencl: ze sis radsi za ty prachy nekoupil celovku HL20, ktera ma i vyssi vykon.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#267 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2010 - 10:57

Protože jsem chtěl baterku do ruky B)
  • 0

#268 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 6:57

Koupil jsem si v akci fenixe HL20 čelofku a už nechci nic jiného. Pokud bych si ji chtěl vzít do ruky nic mi nebrání vzít ji i s popruhem, nebo ji prostě z popruhu vyjmout. Je maličká , lehká a svítivost je prostě super boma. Dokonce jsem již vyzkoušel i vodotěsnost když jsem si potřeboval posvítit na dno jedné studny (esli tam není keš :-) Na jedinou tužkovou baterii prostě nic lepšího snad ani nejni.. Jen ta cena, ta je trochu ...
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#269 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 8:09

Bisaci: cena? Ta se ti zda vysoka? Ja teda nevim, ale nejakych 900 je dost "balada", kdyz uvazim, ze NDI R2 stoji u nas 1800-1900.
  • 0

#270 jeef

jeef

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 9:20

Do konce září má Dealextreme slevy na některé svítilny: http://blog.dealextr...shlight-coupon/
  • 0

#271 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 15:07

Takže něco málo na théma HL-20. Protože mi trochu vadilo, že se mi čelovka v mé brašně mladého geokačera svévolně rozsvěcí, vyrobil jsem si krytku. Nebavilo mě totiž povolování závitu, aby baterie ztratila kontakt, navíc myslím, že k tomuto účelu tam závit ani není. Krytka je pěkně plastová z víčka na fixu. Je o trochu vyšší, tedy ani při úplném naražení na čelovku nedojde ke stisku tlačítka a rozsvícení. Potud je vše v pořádku. Co mi vrtá hlavou je to, že se mi čelovka v brašně mladého geokačera již dvakrát rozsvítila i s touto krytkou. Napadá někoho nějaká možnost, jak se to může stát? Znovu zdůrazňuji, že stlačení tlačítka je v tomto případě nemožné ;)
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#272 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 16:26

zlicinaci: zvlastni, ja to mam hozeny normalne v batohu, naprosto volne mezi vecma a nezapla se ani jednou.
  • 0

#273 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 16:46

S474N napsal/a:
zlicinaci: zvlastni, ja to mam hozeny normalne v batohu, naprosto volne mezi vecma a nezapla se ani jednou.

Třeba se ti vždycky i vypnula :-) No, to by mě ani tak netrápilo, dá se počítat s tím, že se náhodně zapne. Ale jak to dělá, když je to prakticky nemožné, to mi hlavou vrtá.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)

#274 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 17:08

zlicinaci: jenom pro jistotu se zeptam - to tvoje udelatko se "opira" o hranu toho drzaku a tim padem se vymezuje vuci tlacitku ? Ja jenom, jestli ti to tlacitko nejde stisknout tim celym zlutym.
  • 0

#275 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 17:21

S474N napsal/a:
zlicinaci: jenom pro jistotu se zeptam - to tvoje udelatko se "opira" o hranu toho drzaku a tim padem se vymezuje vuci tlacitku ? Ja jenom, jestli ti to tlacitko nejde stisknout tim celym zlutym.

Jasně, jde narazit úplně a nic se nestane, protože tam stále zbývá mezera. Takže celým žlutým to stisknout nejde, vyzkoušeno. Ani mírné otřesy, uměle vyvolané, nic nezpůsobí.
  • 0

#276 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 17:29

A co nejake zatlaceni na stred te zlute krytky? Neprohne se a nestiskne?
  • 0

#277 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2010 - 17:35

S474N napsal/a:
A co nejake zatlaceni na stred te zlute krytky? Neprohne se a nestiskne?

Ne, tudy cesta nevede, to se nepromáčkne. Zapíná se to nějakým jiným způsobem, mně neznámým, zatím se mi to nepodařilo cíleně simulovat. No nic, budu to sledovat.
  • 0

#278 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 15:52

Poté co jsem porůznu rozdal či poztrácel 3ks K-109 jsem nasyslil slušnou zásobu 18650 článků, tak jsem pořídil dobíječku a SKYRAY S-R5 s XPE-R4. Papírově má 320lm, z DE vyšla na zhruba 400,- a svítí opravdu pěkně, výrazně víc než K-109. A co je hlavní, topí fakt minimálně a vydrží na max přes 2.5 hodiny, na nižší výkon pak v pohodě celou noc. Trošku mi vadilo jen že se blbě vešla do držáku na kolo, a taky mi přišla docela těžká do ruky. Než kupovat novej držák tak jsem radši koupil ještě TrustFire TR-801 s Q5-WC, ta je tenčí a lehčí, svítí o několik fousů míň (píšou 230lm). O co míň svítí, o to víc ale topí, a provedení je nesrovnatelně horší- chybí pružina pod '+' pólem baterie, a letování je viditelně krapet odfláknutý. Sice funguje bezproblémově, ale pocitově je to mnohem horší svítilna než ten Skyray, tak jsem ji opět daroval a zůstal u Skyraye, který doporučuju kde můžu. Provedení je naprosto srovnatelné s tím co se u nás prodává za 2.000,- i víc, a svítí to srovnatelně, ne-li líp.
  • 0

#279 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2010 - 10:40

No, když vyšroubuju ten P60 modul, je na něm napsáno "Super Bright R5" takže čert ví co tam vlastně je.. Světla to dělá pro mé potřeby "dostatečně". Krom fokusu to má dost světla i do boku, takže rozostření jsem nepotřeboval. Kdyby po zapnutí nabíhala vždy do MAX, bylo by to asi opravdu lepší, než si pamatovat předchozí mód. Utěsnění vyzkouším, opravdu je tam docela volně, dík!
  • 0

#280 Jelca

Jelca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 442 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2010 - 20:42

Ahoj všem. Nikdy mě nenapadlo že budu řešit baterku, ale. ... s příchodem geocachingu do mého života najednou zjišťuji že nastal čas na pořízení baterky. Zašel jsem tedy cestou pro potraviny v Tescu do oblasti kde měli nějaké baterky, ale nějak mě nepřesvědčily ... Koukal jsem na netu, ale nejsem z toho moudrý ... Rozptyl je od pár korun do desítek tisíc a fakt nevím ... Poradíte mi jakou si pořídit baterku? Nebo jakou máte vy a jaké máte zkušenosti? Potřeboval bych: a) vodotěsnost (nebudu s ní plavat, ale rád bych aby fungovala i po pádu do sněhu atd...) B) odolnost (pád na kamen, bahno, ...) c) výdrž čím více tím lépe d) svítivost asi taky čím více tím lépe e) velikost (nepotřebuji přívěšek na klíče, ale nechci sebou tahat nějakou gigantickou záležitost) Předem všem děkuji.
  • 0
Lepší být první v pekle než druhý v nebi ...

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama